Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

BarokkiKuopio

19.7.2019 klo 14:00 - 20:00

Ilmainen – 8€

BarokkiKuopio-festivaalin kolmantena päivänä pe 19.7. on vuorossa Urhean musiikin konsertti Pyhän Johanneksen kirkossa Männistössä sekä Goldberg-variaatioiden ensimmäinen kirjan kokonaisesitys VB-valokuvakeskuksessa Suomen Kulttuurirahaston upouudella Kennedy-cembalolla.

Heinäkuun 17.-21. järjestettävä BarokkiKuopio juhlii tänä kesänä 15. toimintavuottaan teemalla urheus/urheilu. Cembalisti Matias Häkkisen luotsaaman festivaalin kattaukseen kuuluu mm. Neitsyt Mariasta inspiroitunut burleskiesitys, rock-show sähkönokkahuilulla, klavikordiseuran 20-vuotiskonsertti, Avanti!n yhtyeen vierailu, Goldberg-variaatioiden maratonkonsertti sekä 3-metrinen jättinokkahuilu maailman kuulun hollantilaisen The Royal Wind Music -nokkahuilun konsertissa.

BAROKKIKUOPION TAPAHTUMAT PERJANTAINA 19.7.2019

Soiva patsas
Pe 19.7. klo 14
VB-keskus, Kuninkaankatu 14-16
Kesto n. 3h, konsertista voi tulla nauttimaan haluamansa ajan.
VB-valokuvakeskuksen pääsymaksu 8/6e

Konsertissa kokonaisuudessaan kuultava Das Wohltemperierte Klavier on suuri teos muusikolle, ja vielä suurempi harppaus musiikinhistorialle. Konsertin yhteydessä voi tutustua VB-keskuksen kuulentonäyttelyyn kuukävelyn 50-vuotispäivän aattona!

Konsertin esiintyjä Jouko Laivuori kirjoittaa itse näin:

”Robert Schumann sanoi: ”Pidä Das Wohltemperierte Klavieria jokapäiväisenä leipänäsi, silloin sinusta tulee etevä muusikko”. Muitakin kuluneita anekdootteja tästä kokoelmasta muistetaan: Hans von Bülow kutsui Bachin kokoelmaa vanhaksi testamentiksi, kun Beethovenin sonaatit ovat uusi testamentti. Näiden preludien ja fuugien merkitys on mittaamaton, kaikki muusikot ovat viettäneet niiden parissa tärkeitä hetkiä, niin opintojen alussa (kuten 11-vuotias Ludwig van), kuin myöhemminkin.

Kokoelma on tekijänsä sanoin ”niin hyödyksi ja huviksi opinhaluiselle nuorisolle, kuin myös ajanvietteeksi niille, jotka tämän tutkimisen jo taitavat.” Itselleni tästä on tullut todellinen vanha & uusi testamentti. Viisas kirja jonka päivittäin avaan oppiakseni lakia ja järjestystä, armoa ja lohdutusta. Guru Bachin teos toimii myös meditaationa ja joogana – venyttelyn merkitys ei vähene varsinkaan kun täytin juuri 60.”

Jouko Laivuori, cembalo

Urhean musiikin konsertti
Pe 19.7. klo 19
Pyhän Johanneksen kirkko, Ampujanpolku 2
Kesto n. 60min
Vapaa pääsy, käsiohjelma 10/7e ovelta 30min ennen konsertin alkua. Myös korttimaksu käy.

Sankareita, sonaatteja ja sumeilematonta tunteilua! Näitä kaikkia ja paljon enemmän on luvassa maksimisykettä koettelevassa konsertissa, jossa lihaskuntokin joutuu armottomaan rääkkiin!

Kuhnau – Soler – Räisänen – Telemann – Schmeltzer – Barriere

Sini Vahervuo, nokkahuilu, Kaisa Ruotsalainen & Meelis Orgse, barokkiviulu, Anna Pulakka, barokkisello, Sanni Antikainen & Matias Häkkinen, cembalo

 

Tarkemmat tiedot

Päivämäärä:
19.7.2019
Aika:
14:00 - 20:00
Hinta:
Ilmainen – 8€
Tapahtumaluokat:
, , , ,
Kotisivu:
Siirry kotisivuille

Tapahtumapaikka

Kuopio
Kuopio, Suomi + Google Map