Ladataan Tapahtumat
  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Arnold Newman – Masterclass

lokakuu 14 klo 09:00 - 17:00

Recurring Event Event Series (Näytä kaikki)

Lähes seitsemän vuosikymmentä valokuvauksen parissa työskennellyt Arnold Newman (1918-2006) oli yksi 1900-luvun tuotteliaimmista ja menestyksekkäimmistä muotokuvaajista. Yhdysvaltalaisen kuvaajan teoksia esiteltiin jo hänen omana aikanaan laajoissa yksityisnäyttelyissä ja kuvia julkaistiin säännöllisesti myös ajan vaikutusvaltaisimmissa aikakauslehdissä. Hänen teoksiaan löytyy monista maailman arvostetuimmista valokuvakokoelmista.

Newman muotokuvasi useita kuuluisia henkilöitä taidemaalareista, kirjailijoista ja muusikoista liikemiehiin, pankkiireihin ja teollisuuden johtajiin. Hänen kuvissaan esiintyvät muun muassa Andy Warhol, Truman Capote, Georgia O’Keeffe, Marc Chagall, Pablo Picasso, Igor Stravinsky, John F. Kennedy ja Marilyn Monroe. Newmania pidetään valokuvauksen miljöömuotokuvan isänä. Hän halusi päästä kiiltokuvamaisesta studiokuvausta syvemmälle ja ikuistaa henkilön persoonan. Hän loi vakiintuneen tavan esittää mallinsa tälle ominaisessa ympäristössä.

Masterclass näyttely on laaja retrospektiivi taiteilijan tuotannosta sisältäen noin sata vintage-muotokuvaa ja työstövaiheen vedosta. Näyttelyn on kuratoinut William A. Ewing ja tuottanut yhdysvaltalainen the Foundation for the Exhibition of Photography, Minneapolis/Paris/Lausanne ja the Harry Ransom Center, Austin yhteistyössä VB-valokuvakeskuksen kanssa.

Tiedot

Päivämäärä:
lokakuu 14
Aika:
Tapahtumaluokat:
,
Kotisivu:
https://vb-valokuvakeskus.fi/

Tapahtumapaikka

VB-valokuvakeskus
Kuninkaankatu 14-16
Kuopio, 70100 Suomi
+ Google Map
Kotisivu:
Näytä Tapahtumapaikka WWW-sivusto
Suunnittele matkasi Reissuvihko