Ladataan Tapahtumat
  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Adélesta Gretaan – Valokuvaajia Victorin varjossa

20.10.

Suomalaisen valokuvaaja Victor Barsokevitschin (1863-1933) muisto ja kuvatuotanto ovat saaneet ainutlaatuista huomiota jo viidellä vuosikymmenellä. Kukaan toinen suomalainen valokuvaaja 1890-1920-luvuilta ei ole saanut osakseen tähän verrattavaa esittelyä, jonka perustana on kuvaamon tuottama täsmällisesti dokumentoitu noin 70 000 lasinegatiivia sisältävä arkisto. Barsokevitschin nimiin kirjatusta aineistosta on julkaistu vasta kymmenesosa.

Keitä kaikkia kuvaajia olikaan kuvaamassa tätä aineistoa, joka on kirjattu Barsokevitschin nimiin? Kuvaajat tunnetaan vain niminä ja heistä kaikilla on naisen nimi, mutta heitä ei ole kirjattu kuvaustapahtumiin. Tämän pohjalta on rakennettu näyttely Adélesta Gretaan – Valokuvaajia Victorin varjossa, joka on esillä VB-valokuvakeskuksella Kuopiossa 20.10.2023-25.02.2024.

Kokonaisuus pitää sisällään viisi eri teemaa, jotka nostavat valokeilaan Victorin varjoon jääneet kuvaamon naiset, kuten Adéle BarsokevitschinAdélen aika tuo esille unohdetun 1880-luvun ja Kuvien koti tutustuttaa kuvaamon miljööseen, sen rakennuksiin ja asukkaisiin. Kuka kuvasi nostaa esiin nimiä Miettisistä Mieloseen, Kuvakauppaa ja journalismia kertoo julkisuuden luomisesta ja Ateljeeakteja yhteisellä matolla avaa huumorin, satiirin ja toiston käyttöä muotokuvissa.

Näyttelyn on kuratoinut tutkija Jukka Kukkonen. Näyttelyä ovat tukeneet Suomen Kulttuurirahaston Pohjois-Savon rahasto ja Finnfoto.

Liput

  • 10 € Aikuiset
  • 5 € Eläkeläiset, opiskelijat, työttömät
  • Vapaa pääsy alle 18-vuotiaat, VB-seuran jäsenet, henkilökohtaiset avustajat ja oppaat sekä ryhmävarauksen tehneet opinto- ja erityisryhmät opettajan/ohjaajan johdolla

Katso aukioloajat VB-valokuvakeskuksen sivuilta>>

Tapahtumakalenteriin

Tiedot

Päivämäärä:
20.10.
Kotisivu:
www.vb-valokuvakeskus.fi

Tapahtumapaikka

VB-valokuvakeskus
Kuninkaankatu 14-16
Kuopio, 70100 Suomi
+ Google Map
Kotisivu:
Näytä Tapahtumapaikka WWW-sivusto
Suunnittele matkasi Icon pinboardReissuvihko Icon pinboard