Tahkon portaat

Pitkät portaat Tahkon huipulle

Suomen pisimmät portaat, eli Tahkon portaat valmistuivat syksyllä 2017 retkeilijöiden, kuntoilijoiden, liikkujien ja urheilijoiden iloksi. Tahkon portaat on yksinkertainen väylä saavuttaa Tahkon lakialue, jossa on oivat, huikeissa maisemissa sijaitsevat patikointimahdollisuudet, frisbeegolf-rata sekä kaksi rinneravintolaa (Pehku ja Panorama Bar).

Portaiden juurelle pääsee sekä Ravintola Tirolin terassilta, että Tirolin oikealta puolelta Turistirinnettä pitkin, josta menee polku metsän siimekseen ja edelleen portaiden alkuun kulkien. Rinnettä pitkin nousua tulee noin 50m. Huipulta päin saavuttaessa portaiden ylätasanne sijaitsee päähissilinjan ( hissit nro 1 ja 2 ) vieressä.

Tahkon portailla on 1054 porrasta (lukuun ei ole laskettu Ravintola Tirolin terassin portaita) ja nousua yhteensä noin 800m verran. Jos nousee koko reitin portaiden kautta Tahkon laelle, tulee matkaa kilometri. Portaat on rakannettu puusta ja käyttäjiä pyydetään huomioimaan, että nastakenkien ja teräväpiikkisten sauvojen käyttö portaissa on kielletty.

Tahkon portaat ovat avoinna ainoastaan kesäkaudella ja ne ovat kaikkien ulkolijoiden, treenaajien ja retkeilijöiden vapaasti käytettävissä. Talvikunnossapitoa portaissa ei ole. Portaiden tilannetta voi seurata Facebookissa.

#tahkonportaat #tahkonrinteet #tahko

Rinnealueen tapahtumia

Kesäkauden rinneravintolat