Tahkon portaat

Pitkät portaat Tahkon huipulle

Tahkonrinteille, päähissilinjan viereen rakennetut Tahkon portaat avattiin syksyllä 2017, joskin alaosaan on tulossa vielä pientä hienosäätöä ennen virallisen askelmäärän laskemista. Portaiden keskivaiheille kaatui tammi-helmikuun tykkylumiaikaan useita puita, mutta viikolla 19 tehdyt kunnostustyöt on nyt saatu päätökseen ja kaiteet ovat paikoillaan. Portaiden alaosaan tehdään vielä muutoksia, Tirolin terassin kohdalla.

Portaiden juurelle pääsee sekä Ravintola Tirolin terassilta, että Tirolin oikealta puolelta Turistirinnettä pitkin, josta menee polku metsän siimekseen ja edelleen portaiden alkuun kulkien. Rinnettä pitkin nousua tulee noin 50m. Huipulta päin saavuttaessa portaiden ylätasanne sijaitsee päähissilinjan ( hissit nro 1 ja 2 ) vieressä. Portaiden viralliset opasteet tullaan laittamaan paikoilleen ensi keväänä, talvikauden jälkeen.

Valmistuessaan Tahkon portaat tulevat olemaan noin 600m + tasanteet, yhteensä noin 800m verran. Askelmia huipulle tulee yli tuhat ja jos nousee koko reitin portaiden kautta Tahkon laelle, tulee matkaa kilometri. Portaat on rakannettu puusta ja käyttäjiä pyydetään huomioimaan, että nastakenkien ja teräväpiikkisten sauvojen käyttö portaissa on kielletty.

Tahkon portaat ovat avoinna ainoastaan kesäkaudella ja ne ovat kaikkien ulkolijoiden, treenaajien ja retkeilijöiden vapaasti käytettävissä. Talvikunnossapitoa portaissa ei ole. Portaiden tilannetta voi seurata Facebookissa.

#tahkonportaat #tahkonrinteet #tahko

Kesäkauden rinneravintolat