Шопинг в столице региона Саво

Шопинг в Куопио — любимое развлечение для многих туристов и местных жителей. Здесь можно купить очаровательные финские сувениры, модную одежду и много другое.

Oi mitä ihanuuksia!

Центр Куопио представляет собой большой подземный торговый центр с множеством магазинов и уютных бутиков, также там есть рестораны и кафе. Это идеальное место для демократичного шопинга.

Tuletko autolla?

Jotta talvinen kaupunkipäivä sujuu kaikin puolin mukavasti, on kätevintä jättää auto säänsuojaan johonkin keskustan pysäköintihalleista. Torin alla sijaitsevaan tilavaan Toriparkkiin on helppoa ajella liikenneopasteita seuraillen sekä pohjoisesta että etelästä. Toriparkista shoppailijan askel vie kuivin kengin ylös viehättävään Kauppahalliin, torille tai Apajan maanalaista kauppakäytävää pitkin kauppakeskuksiin.

 

Kauppahalli-Pikkumakkee
Kauppahalli on täynnä pieniä erikoisputiikkeja.

 

Elämyksiä ja ostoksia

Kauppakeskusten lämpimillä käytävillä ja kahviloissa tunnelma on kuin kesällä konsanaan – putiikeissa ja erikoisliikkeissä on mukavaa piipahdella valitsemassa vaikkapa hyvää lukemista, sporttivarusteita, kelloja ja koruja, kauniita käsitöitä ja lahjatavaroita, laukkuja, jalkineita, hyvinvointituotteita, muotia ja kodin sisustusta. Myös lähikortteleiden kivijalassa on yllin kyllin niin merkkiliikkeitä kuin uniikkeihin tuotteisiin ja palveluihin erikoistuneita putiikkejakin. Perinteiset tavaratalot puolestaan tarjoavat oman brändinsä alla elämysten viihtyisiä maailmoja. Aito henkilökohtainen palvelu kuuluu Kuopiossa asiaan ja on shoppailun suola ja sokeri.

Trendikkäästi pikkurahalla

Kirpputorit ovat osa modernia kaupunkikulttuuria ja huippusuosittuja pienen budjetin kauppapaikkoja. Kuopion keskustakortteleiden kirpputoreilla kauppa käykin vilkkaasti. Myyntipöydiltä voi löytää hyväkuntoisen käyttötavaran lisäksi aarteita vaikkapa oman kodin astiakaappiin, sisustukseen ja garderobiin. Siististi pidetyt tuotteet saavat kierrätyskauppojen kautta hyödyllisen ja useammalle iloa tuottavan elämän.

 

Ravintolat-Kuopiossa
Keskusta on täynnä mitä persoonallisempia ravintoloita ja kahviloita.

Nyt herkutellaan!

Ostoskierroksen ohessa tai päätteeksi nautitaan kunnon leivoskahvit tai makunystyröitä pyöräyttelevä menyy. Kuopio on aivan viime vuosina singahtanut ravintolakaupunkien tähdistöön. Jokaiseen makuun ja mielitekoon löytyy juuri sopiva kattaus: kaupungin kotimaiset keittiömestarit ovat maankuuluja ja etnisiä ravintoloitakin on kymmenittäin. Ja tokihan, kun Kuopiossa ollaan: aitosavolaista makumaailmaa etsivä löytää uunituoreen kalakukon puraisusta täydellisen tvistin. Tutustu Kuopion ravintolatarjontaan täällä >>

 

Matkus-Shopping-Center-Kuopio
Lähes 80 liikettä ja Ikea — Matkuksessa viihtyy siis helposti vaikka koko päivän.

 

Ainutlaatuinen kokonaisuus Suomessa!

 

Vain 11km päässä Kuopion keskustasta, valtatie 5:n varrella sijaitseva Matkus Shopping Center tarjoaa ainutlaatuisen yhdistelmän kansainvälisiä huippubrändejä, paikallisia toimijoita sekä IKEA tavaratalon. Matkuksen liikekattaus on vertaansa vailla ja tarjoaa erityisesti muodista ja vapaa-ajasta kiinnostuneille tämän hetken inspiroivimmat ideat, uusimmat trendit ja kattavimman brändivalikoiman. Saman katon alta löytyy liki 80 liikettä.

Kauppakeskuksen upeat puitteet ja palvelut tarjoavat oivallisen paikan, niin koko perheen kuin ystävienkin yhteiseen ajanviettoon. Erityisesti pienten lasten perheet on huomioitu eri tavoin ja juuri uusittu perhehuone on lapsiperheiden mieleen.

 

Matkus-tapahtumat_joulun-avaus
Matkuksen Joulu avataan Joulukuun ensimmäisenä lauantaina.

Tapahtumien keskipiste

Kauppakeskuksessa järjestettävät tapahtumat tarjoavat elämyksiä ja upeita kokemuksia ympäri vuoden. Erilaisilla teemoilla toteutettavat tapahtumat tarjoavat viihdettä kaikenikäisille. Niissä yhdistyvät ainutlaatuisella tavalla ykkösrivin artistit ja juontajat sekä paikalliset toimijat; yhdistykset ja seurat sekä Matkuksen omat liikkeet.

Matkukseen on helppo tulla myös bussilla, sillä paikallisliikenne kulkee aivan kauppakeskuksen vierestä.  Erityisesti viikonloppuisin kauppakeskukseen saavutaan pidemmänkin matkan takaa viettämään laatuaikaa yhdessä perheen ja ystävien kanssa.

Koska kaupungin sykkeessä vierähtää helposti päivä jos toinenkin, kannattaa shoppailureissua suunnittelevien kannattaa tutustua myös Kuopion majoitustarjontaan.

 

Hotellit-Kuopiossa_hotels-in-kuopio
Shoppailuloman voi kruunata pujahtamalla hotellin pehmeisiin lakanoihin.

 

 

Kuopio-Tahko alueen blogi >>

Joulu Kuopiossa >>