Rinneravintolat

Laskettelukausi päättyy 23.3.2020 >>

Tahkon rinneravintolat

Tahkon matkailualueen rinneravintoloista huipulla sijaitsevat legendaarinen Pehku ja upeilla maisemilla varusteltu Panorama Bar & Café, jotka molemmat palvelevat myös kesäsesongilla. Huipulle pääsee rinteiden takapuolelta myös autolla, joskin molempiin ajetaan hieman eri risteyksistä. Eturinteiden päähissilinjan juurella palveleva Ravintola Tirol vetää rinnekansan lisäksi myös kävellen liikkuvia, samoin kuin Tahkolaakson lipunmyynnin vieressä oleva Kunkku. Liikuitpa sitten missä päin tahansa, on lähin ravintola aina äärellä.  Rinneravintolat avaavat ovensa hissien pyörähtäessä käyntiin tai viimeistään lounasaikaan, joten ruokailua varten ei rinnealueelta tarvitse poistua mihinkään. Tuoreet munkit, pullat, kakut ja muut rinnepäivään kuuluvat herkut otetaan uunista aamuisin ja nälkään on tarjolla kaikkea patongeista á la carte -annoksiin. Tahkon rinneravintolamenut pitävät sisällään paljon muutakin kuin perinteisiä pikaruoka-annoksia ja lasten ikisuosikkeja, joten myös rinnepäivän aikana on mukava nauttia laadukkaasta ravintolaruuasta. Useimmiten ruoka tarjoillaan annoksina, mutta esimerkiksi Pehkussa perinteinen keittolounas on tarjolla aina ravintolan ollessa auki.

Tahkon kuuluisa after ski vetää väkeä ympäri maailman ja niinpä rinneravintoloissa juhlitaan viikonloppuiltapäivisin ja kiivaimman sesongin aikana lähestulkoon joka päivä. Vilkkaimman after ski -sesongin aikaan monet rinneravintolat laajenevat lisärakennuksiinsa sekä terasseille, ja kevätauringon lämmittäessä niihin mahtuukin jo tuhansia ihmisiä kerrallaan. Musiikki raikaa livenä ja levyltä ja tunnelma on käsittämättömän leppoisa. Ehdottomasti elämys, johon kannattaa hakeutua vaikka vähän kauempaakin!

Useimmat rinneravintolat palvelevat iltaisin ruokaravintoloina, joten loman illallispaikkoja miettiessä nämä kannattaa ottaa mukaan vaihtoehtoiksi. Pehkun Original Fondue tunnelmineen ei petä koskaan ja ennen ruokailua voi huipulta varata myös upean kokemuksen Mualiman Saunan löylyissä. Panoraman elämyksellisessä Kabiini-illallisella nautitaan Rosvopaisti – Loimulohi menuu tai porofondue jossa maistuvat Lapin maut. Illallisen hintaan kuuluu lumikissakuljetus huipulle ja takaisin sekä tietenkin upeat maisemat Tahkon ylle. Ehkä enemmän after skistä ja yökerhotoiminnastaan tunnettu Kunkku taipuu iltaisin erinomaiseksi á la carte -ravintolaksi, joten nämä persoonalliset rinneravintolat luovat vaihtoehtoja monenlaiseen illanviettoon.  Myös Tirolin voi varata esimerkiksi omaa yksityistilaisuutta varten, joten varsinkin kaikkein kiivaimpina viikonloppuina ryhmien kanssa liikkuvien kannattaa tiedustella varauksia hyvissä ajoin.

Kesäiset rinneravintolat Tahkolla

Kesäaikaan huipulla olevat rinneravintolat palvelevat retkeilijöitä, maisemien katsojia, portaita pitkin kapuavia, maastopyöräilijöitä, alamäkipyöräilijöitä, frisbeegolfin pelaajia, suunnistajia, juoksijoita sekä autolla, hevosilla tai vaikkapa mönkijöillä saapuvaa väkeä. Myös illallisia, perhejuhlia ja muita tilaisuuksia järjestetään tilauksesta – läpi vuoden.

Elämyksiä iltaan

Tutustu ainakin näihin!