Ravintolat

Tervetuloa herkkusuiden paratiisiin, jossa mehevien savolaisherkkujen rinnalla houkuttavat kansainvälisten keittiöiden eksoottiset maut. Ravintoloita alueella on asukasta kohden eniten koko Suomessa ja niinpä voit aina valita juuri sinun hetkeesi sopivan – aina aamiaisesta aamuyöhön.

Perinteisten lounas- ja illallispaikkojen lisäksi elämyksen voi valita vaikkapa etnisistä ravintoloista, pieteetillä sommitellusta fine dining -gastronomiasta ja aidosta paikallisesta perinteestä: kalakukko ja muut savolaiset klassikot vievät kielen laakista mennessään. Ruokailla voi myös hieman erikoisemmissa paikoissa, kuten vaikkapa risteillen Kallaveden aalloilla, tukkilaiskämpän tunnelmissa tai Tahkon rinteiden huipulla maisemia ihastellen. Kuopiossa järjestetään myös yksi Suomen suurimmista viini- ja ruokafestivaaleista, Kuopio Wine Festival, joka kerää vuosittain noin 35 000 hyvän juoman, ruuan sekä musiikin ystävää Kuopion Matkustajasatamaan.

Tunnelmalliset kahvilat ovat loistavia pysähtymispaikkoja shoppailu- tai ulkoilupäivän lomassa. Keskustan ja kauppakeskusten kahviloissa on mukava seurata värikästä ihmisvilinää paikallisia herkkuja maistellen. Kesäaikaan kahvilakulttuuri laajenee paitsi toreille, myös kesäterasseille sekä piknik -hengessä myös puistoihin ja rannoille. Kiireettömät torikahvit kuuluvat ehdottomasti jokaisen kesävierailijan ohjelmaan Kuopiossa.

Livemusiikin, tanssin ja pubikulttuurin ystäviä hemmotellaan poikkeuksellisen runsaalla ohjelmatarjonnalla läpi vuoden.  Tarjolla on huippuartisteja, konsertteja, komediaa, opiskelijabileitä, kuuluisaa after ski -tunnelmaa sekä karaokea, kansankuppiloita ja suosittuja suurtapahtumia.

Koko Järvi-Suomen alue on aarreaitta myös juhlia suunnitteleville. Päivittäin avoinna olevien kahviloiden, ruoka- ja rinneravintoloiden sekä yökerhojen, pubien ja kesäterassien lisäksi alueella on kymmeniä persoonallisia tilausravintolana toimivia juhlapaikkoja, jotka soveltuvat perhejuhlien lisäksi erinomaisesti myös esimerkiksi yritystilaisuuksiin tai ystäväporukan kokoontumisiin.  Saatavilla on myös catering -palveluita, joten tarjoilut ja useimmiten myös tarjoiluapua on tilattavissa niin vuokramökeille, yrityksen tiloihin kuin luonnossa ruokailua vartenkin.

Tasokas ruoka, persoonalliset ravintolat, huippuviihde, leppoisa palvelu sekä ruokatapahtumien värikäs kirjo ovat ehdottomasti yksi alueen merkittävimpiä vahvuuksia.

Tsekkaa myös nämä!

Tutustu!

Tutustu ainakin näihin!

HURMAava Bar - Restaurant - Lounge Kuopion keskustassa.

HURMA

Frans & Sophie bistro Kuopiossa

Frans & Sophie

ravintola wanha satama kuopio

Wanha Satama

amarillo kuopio

Amarillo Kuopio

Rosso

rauhalahti kuopio

Kylpylähotelli Rauhalahti

Jätkänkämppä

Ravintola Isä Camillo

Scandic Kuopio logo

Scandic Kuopio

Ravintola Musta Lammas

Ravintola Apteekkari Kuopio

Apteekkari

risteilyt kuopiossa

M/S Queen R

Golden Resort

Ravintola Ukko

piazza tahko

Piazza

tahko hotellin pizzeria

Pizza Breikki

Ravintola Hillside

tahko hesburger

Mini-Hesburger

wanha klubi tahko golf

Ravintola Wanha Klubi

Pehku

Ravintola Lakeford

kotipizza tahko

Kotipizza

panorama bar tahko

Panorama Bar & Café

Sport & Spa Hotel Vesileppis logo

Sport & Spa Hotel Vesileppis

Spa Hotel Runni

Ruukin Tupa

o'nelly´s iisalmi

O’Nelly’s Irish Bar

Katso @kuopiotahko-tililtä
lisää kuvia!

Katso lisää