Ravintolat

Tervetuloa herkkusuiden paratiisiin, jossa mehevien savolaisherkkujen rinnalla houkuttavat kansainvälisten keittiöiden eksoottiset maut. Ravintoloita alueella on asukasta kohden eniten koko Suomessa ja niinpä voit aina valita juuri sinun hetkeesi sopivan – aina aamiaisesta aamuyöhön.

Perinteisten lounas- ja illallispaikkojen lisäksi elämyksen voi valita vaikkapa etnisistä ravintoloista, pieteetillä sommitellusta fine dining -gastronomiasta ja aidosta paikallisesta perinteestä: kalakukko ja muut savolaiset klassikot vievät kielen laakista mennessään. Ruokailla voi myös hieman erikoisemmissa paikoissa, kuten vaikkapa risteillen Kallaveden aalloilla, tukkilaiskämpän tunnelmissa tai Tahkon rinteiden huipulla maisemia ihastellen. Kuopiossa järjestetään myös yksi Suomen suurimmista viini- ja ruokafestivaaleista, Kuopio Wine Festival, joka kerää vuosittain noin 35 000 hyvän juoman, ruuan sekä musiikin ystävää Kuopion Matkustajasatamaan.

Tunnelmalliset kahvilat ovat loistavia pysähtymispaikkoja shoppailu- tai ulkoilupäivän lomassa. Keskustan ja kauppakeskusten kahviloissa on mukava seurata värikästä ihmisvilinää paikallisia herkkuja maistellen. Kesäaikaan kahvilakulttuuri laajenee paitsi toreille, myös kesäterasseille sekä piknik -hengessä myös puistoihin ja rannoille. Kiireettömät torikahvit kuuluvat ehdottomasti jokaisen kesävierailijan ohjelmaan Kuopiossa.

Livemusiikin, tanssin ja pubikulttuurin ystäviä hemmotellaan poikkeuksellisen runsaalla ohjelmatarjonnalla läpi vuoden.  Tarjolla on huippuartisteja, konsertteja, komediaa, opiskelijabileitä, kuuluisaa after ski -tunnelmaa sekä karaokea, kansankuppiloita ja suosittuja suurtapahtumia.

Koko Järvi-Suomen alue on aarreaitta myös juhlia suunnitteleville. Päivittäin avoinna olevien kahviloiden, ruoka- ja rinneravintoloiden sekä yökerhojen, pubien ja kesäterassien lisäksi alueella on kymmeniä persoonallisia tilausravintolana toimivia juhlapaikkoja, jotka soveltuvat perhejuhlien lisäksi erinomaisesti myös esimerkiksi yritystilaisuuksiin tai ystäväporukan kokoontumisiin.  Saatavilla on myös catering -palveluita, joten tarjoilut ja useimmiten myös tarjoiluapua on tilattavissa niin vuokramökeille, yrityksen tiloihin kuin luonnossa ruokailua vartenkin.

Tasokas ruoka, persoonalliset ravintolat, huippuviihde, leppoisa palvelu sekä ruokatapahtumien värikäs kirjo ovat ehdottomasti yksi alueen merkittävimpiä vahvuuksia.