Volokinpolku

30 km pitkä erävaellusreitti Sonkajärvellä.

Volokinpolku

Jyrkäntie 1881
74380
Sonkajärvi

Ajo-ohjeet

Volokinpolku Sonkajärvellä

Volokinpolku on merkitty, 30 kilometriä pitkä erävaellusreitti, joka sijaitsee Itä-Sonkajärven vaihtelevassa maastossa. Reitti alkaa Jyrkän kylältä, kiemurtelee Kangaslammen särkkien ja Eräholin kautta Haajaistenjärvelle ja päätyy Uuranholin pohjan kanjonimaisemista Susi-Kerviselle aivan Rautavaaran kunnan rajalle asti. Tieltä pääsee polulle useammastakin kohdasta, joten reitillä voi halutessaan kiertää myös lyhyemmän lenkin. Autoille löytyy pysäköintipaikat polun kummastakin päästä sekä keskivaiheilta, Eräholin läheltä. 

Reitin varrella on useita nuotiopaikkoja sekä laavuja istuinkehikoilla ja polttopuilla varustettuina. Jussinlammen rannalta löytyy myös autiotupa, joka on kaikkien käytettävissä. Pitkospuut helpottavat kulkemista kosteissa paikoissa, niitä reitillä on yhteensä 6,5 km pituudelta. Retkeilijöiden mukavuutta lisäävät myös useat reitillä olevat ulkokäymälät. 

Lähtöpaikat

Autoille on pysäköintimahdollisuudet polun kummassakin päässä, aloituspisteessä Jyrkänkosken Ruukilla (Jyrkäntie 1881, 74380 Sonkajärvi) sekä eteläisessä päätepisteessä Susi-Kervisen laavulla (Rehvontie, 74380 Sonkajärvi) ja Eräholin eli Kirkkokankaan tulipaikan lähellä Volokinpolun keskivaiheella.

Kiinnostavimmat kohteet

Esittelyssä

Retkeily

Kuopion, Tahkon ja koko ympäröivän Pohjois-Savon puhdas luonto, upeat retkeilyreitit, luontopolut, kansallispuistot ja muut luontokohteet tarjoavat loputtomasti elämyksiä kaikkina vuodenaikoina.

 
Paikat

Tiilikkajärven kansallispuisto

Kansallispuistoaarteemme Rautavaaran kupeessa. Järvi-, joki- ja harjuluontoa, aapasoita, pitkiä hiekkarantoja, pitkospuita ja upeimpia luonnon maisemia.

Melonta, Retkeily, Syksy
Paikat

Pisan luonnonsuojelualue

Pisan luonnonsuojelualue Nilsiässä on ollut valtakunnallisesti suosittu maisemamatkailukohde jo yli sadan vuoden ajan.

Nähtävyydet, Retkeily