Vanuvuoren luonnonsuojelualue Kuopio

Vanuvuoren luonnonsuojelualue

Vanuvuoren luonnonsuojelualue


70870
Kuopio

Sijainti kartalla

Vanuvuoren luonnonsuojelualue | Luontopolkuja ja näköalatorni

Kuopion Hiltulanlahdessa sijaitsevan Vanuvuoren laki on luonnonsuojelualuetta ja se koostuu kolmesta huipusta, Ukko-Vanu, Akka-Vanu ja Pikku-Vanu. Vanuvuori kohoaa yli 200 metrin korkeuteen meren pinnasta ja alueella kiertelee useampikin luontopolku, joita pitkin on mahdollista kiertää noin 4-5 kilometrin mittainen ympyräreitti.

Pysäköintialue ja lähtöpaikka sijaitsee osoitteessa Koirakaarre 70, 70870 Kuopio. Reitin alkupää kulkee vanhan hakkuualueen läpi, mutta luonnonsuojelualueelle saapuessa retkeilijää on vastassa tiheä metsikkö ja paikoittain erittäin jyrkät nousut sekä laskut.

Luontopolut on merkitty maanmittauslaitoksen karttapalveluun katkoviivoin. Palvelussa voit myös mitata polkujen etäisyyksiä ja matkoja.

Keväällä 2023 Ukko-Vanun huipulle on valmistunut 20 metriä korkea näköalatorni, josta on upeat maisemat useaan ilmansuuntaan. Kesän 2023 aikana tullaan reitittämään 2,7 kilometriä pitkä luontopolku tornille. Ennen varsinaisen luontopolun ja opasteiden valmistumista tornille löytää seuraamalla polkua, jonka varrella on puihin sidottuja punaisia nauhoja. Luontopolun jyrkimpään kohtaan rakennetaan kesän 2023 aikana myös 100 metriä pitkät portaat. Kesän aikana polun varteen valmistuu myös väliaikainen nuotiopaikka ja vuonna 2024 luontopolun varteen on määrä rakentaa laavu.

Huomioithan, että luonnonsuojelualueella tulenteko sekä maastopyöräily ei ole sallittua.

Lähtöpaikka

  • Koirakaarre 70, 70870 Kuopio
    • Rajallisesti parkkipaikkoja, kesän 2023 aikana määrä valmistua pysäköintialue 30 autolle

Saatat olla kiinnostunut

Esittelyssä

Luontonautiskelu

Esittelyssä

Retkeily

Esittelyssä

Nähtävyydet