Tahkon Tähtikierros

Koe Tahkon parhaat palat 6,5km mittaisella rengasreitillä.

Tahkon Tähtikierros

Sääskiniementie 560
73310
Tahkovuori

Ajo-ohjeet

Koe Tahkon tähdet saman reitin varrella

Lauantaina 12.9. virallisesti avattava retkeilyreitti koostuu tutuista poluista ja uusista kohteista. Reitin varrelle sattuvat lähes kaikki Tahkon mielenkiintoisimmat pysähdyspaikat, joten mikäli aiot kiertää Tahkolla vain yhden reitin – se on ehdottomasti tämä!

  • Tahkon silta
  • Huutavanholman luonnonsuojelualue
  • Tahkon Näköalatorni
  • Rinneravintola Pehku
  • Maisema Tahkon huipulla
  • Panorama Bar & Café
  • Mäkiaution rotko ja laavu
  • Tahkon maisemahissin ala-asema

Reitin kulku

Reitin virallinen lähtöpiste sijaitsee Ravintola Piazzan pihapiirissä olevan infokodan luona, mutta matkaan voi halutessaan lähteä myös Tahkolaakson P-alueelta.

Kävellen liikkuville suunnatun Tahkon Tähtikierroksen voi kiertää kumpaan tahansa suuntaan ja sen voi halutessaan puolittaa kulkemalla osan matkasta Tahkon portaita pitkin. Alkumatkasta nousua on luvassa niin Huutavanholman kautta Näköalatornille kulkiessa kuin maisemahissin ala-asemalta Mäkiaution rotkolle noustessa, mutta reitti palkitsee upeilla maisemilla.

  • Piazza P-alue: Sääskiniementie 560
  • Tahkolaakso P-alue: Tahkolaaksontie 1

Saatat olla kiinnostunut

Paikat

Tahkon näköalatorni

Tahkon näköalatorni sijaitsee Tahkonrinteiden huipulla, Pehkun vieressä. Upea, noin 13 metriä korkea torni on avoinna ympäri vuoden.

Kesä, Kevät, Kulttuuri ja käyntikohteet, Nähtävyydet, Retkeily, Syksy, Talvi
Rinneravintola Pehku
+358 44 048 1488 Yrityksen kotisivu
Yritykset

Rinneravintola Pehku

Persoonallinen, Tahkon huipulla sijaitseva rinneravintola palvelee läpi vuoden. Rinneravintola, terassi, sauna, illalliset, juhlat, häät, kokoukset sekä talvikauden kuuluisa after ski.

Rinneravintolat ja afterski, Ruokaravintolat
Panorama Bar & Cafe
+358 41 317 4602 Yrityksen kotisivu
Yritykset

Panorama Bar & Cafe

Tahkovuoren huipulla palveleva rinneravintola, jonka valttikorttina on nimensä mukaisesti laajana Syvärijärven yli levittäytyvät Tahkon maisemat.

ERG, Rinneravintolat ja afterski, Ruokaravintolat
Paikat

Mäkiaution rotko

Tahkon uusin luontokohde, Mäkiaution rotko avatttiin heinäkuussa 2020. Upea luonnon nähtävyys sisältää portaita, pitkospuita, laavun ja upeat maisemat.

Kulttuuri ja käyntikohteet, Näe ja koe, Nähtävyydet, Retkeily, Syksy
Paikat

Tahkon Maisemahissi

Tahkon maisemahissi vie kävelijät ja pyöräilijät suoraan huipulle saakka. Hissi pyörii seuraavan kerran syyslomaviikolla 10.-17.10.2020 ( la-la) klo 10-16.

Maastopyöräily, Nähtävyydet, Retkeily
Paikat

Tahkon retkeilyreitit

Tahkon neljä eripituista rengasreittiä kiemurtelee vaihtelevissa maastoissa, upeissa maisemissa. Kesäreittejä on myös helppo yhdistellä mieleisekseen, jolloin valittavaksi tulee lopulta hyvin monenlaisia vaihtoehtoja.

Kesä, Retkeily, Syksy
Artikkelit
07.09.2020

Syysloma Tahkolla

Koe ruskan värittämät rinnemaisemat, rauhoittava järviluonto, upeat ulkoilureitit ja korkeatasoiset palvelut Tahkolla – keskellä kauneinta Järvi-Suomea. Tahkon syysloma 2020 – lue vinkkimme ja varaa oma lomasi!

Hotellit, Huoneistot, Maastopyöräily, Mökit ja leirintä, Näe ja koe, Retkeily, Syksy