Tahkon Maisemahissi

Kesäinen hissi vie kävelijät ja pyöräilijät suoraan Tahkon huipulle.

Tahkon Maisemahissi

Tahkolaaksontie 1
73310
Tahkovuori

Ajo-ohjeet

Tahkon Maisemahissi

Tahkon kesäinen maisemahissi on neljän hengen tuolihissi, jonka ala-asema sijaitsee Panorama -rinteen juurella eli järveltä päin katsottaessa rinnealueen oikeassa reunassa. Piazzan suunnalta saavuttaessa kävellään ensin Tahkon sillan yli ja käännytään oikealle, kulkien Tirolin ohi ja jatkaen rinteiden juurella kulkevaa tietä noin 750m kunnes tie päättyy hissin ala-asemalle. Perille pääsee tarvittaessa myös autolla. Sovithan etukäteen mikäli olet saapumassa suuremman ryhmän tai esimerkiksi bussin kanssa. Hissin ala-aseman vieressä olevaan laituriin pääsee myös veneellä.

Hissin yläasemalla palvelee rinneravintola Panorama Bar & Café, jossa voi nauttia maisemien lisäksi pientä purtavaa tai vilvoittavan kesäjuoman. Rinnealueen toisessa reunassa, näköalatornin vieressä olevaan Pehkuun on hissin yläasemalta noin 1km pituinen kävelymatka. Molempiin rinneravintoloihin pääsee myös autolla.

Maisemahissin hinnat
ja aukioloajat

  • Tahkon Maisemahissi on avoinna 26.6.-15.8.2020 pe ja la klo 10-16
  • Aikuiset 7 €
  • Lapset 5 € ( 7-12v )
  • Pyörä + kuljettaja 20 €
  • Lipunmyynti hissin ala-asemalla, lippu on voimassa koko päivän hissin aukioloaikojen mukaisesti.

Viimeinen hissinousu 15 minuuttia ennen sulkemisaikaa. Hissi ei pyöri ukonilmalla tai kovalla tuulella.

Yhteystiedot

  • Tahkonrinteet puh. 029 170 7030
  • 0,0835 €/puh + 0,1669 €/min
  • Puhelinpäivystys arkisin klo 10-12 sekä hissin aukioloaikoina.
  • tahkonrinteet(at)tahko.com
  • www.tahkonrinteet.fi

Kiinnostavimmat kohteet

Paikat

Tahkon portaat

Tahkon portaat vievät rinnealueen huipulle. 1054 porrasta, 800 m nousua noin 1km matkalla. Treenaa, kuntoile, katsele maisemia tai käytä siirtymäreittinä huipulle.

Kesä, Nähtävyydet, Retkeily, Syksy
Esittelyssä

Rinneravintolat ja afterski

Tahkon persoonalliset rinneravintolat ovat avoinna läpi vuoden ja palvelevat paitsi rinnekansaa ja afterski -väkeä, myös retkeilijöitä, maisemanihastelijoita ja juhlien järjestäjiä.

 
Paikat

Tahkon retkeilyreitit

Tahkon neljä eripituista rengasreittiä kiemurtelee vaihtelevissa maastoissa, upeissa maisemissa. Kesäreittejä on myös helppo yhdistellä mieleisekseen, jolloin valittavaksi tulee lopulta hyvin monenlaisia vaihtoehtoja.

Retkeily
Paikat

Tahkon maastopyöräilyreitit

Tahkon ulkoilu- ja retkeilyreiteistä kesän maastopyöräilyn suosikkireittejä ovat 14.4km mittainen Tahkomäen kierros sekä 20,1km mittainen Rahasmäen kierros.

Maastopyöräily
Paikat

Tahkovuori DiscGolfPark

Upea, 18 -väyläinen AA1-luokan frisbeegolfrata Tahkon rinnealueella, palveluiden äärellä.

Frisbeegolf
Paikat

Tahkon alamäkiradat

Tahkon rinnealueen yhdeksän eritasoista alamäkirataa tarjoavat vaihtelua leppoisasta laskemisesta itsensä haastamiseen. 3 mustaa, 2 punaista, 2 vihreää ja 2 sinistä rataa sekä hissi huipulle.

Maastopyöräily