Pumpulikirkko

Yksi tunnetuimmista nähtävyyksistä Rautavaaralla

Pumpulikirkko

Pumpulikirkontie 319
70900
Rautavaara

Sijainti kartalla

Pumpulikirkko Rautavaaralla

Pumpulikirkko on luonnon muovaama kalliomuodustuma Pumpulikirkon vanhan metsän suojelualueen sisällä. Miljoonia vuosia sitten syntynyt jyrkkäseinäinen, rotkomainen kallionrepeämä laajentuu pystyjen kallioseinämien rajaamaksi aukioksi.

Aukion seinämässä on myös suuri jääkauden sulamisvesien kuluttuma hiidenkirnu, jonka sivu on lohjennut auki siten, että aukiolta voi tarkastella hiidenkirnua sisältäpäin.

Konttimäen pysäköintialueelta on matkaa polkua pitkin Pumpulikirkolle noin 1,3 km. Luonto reitillä on rehevää, monimuotoista ja osittain vaikeakulkuista, mutta perillä odottavat jylhät maisemat palkitsevat vaivannäön. Maaperä on paikoitellen melko kosteaa ja louhikkoista, joten kumikengät tai vedenpitävät vaellusjalkineet ovat reitillä välttämättömät.

Pumpulikirkon äänimaisema palkitsee retkeilijän. Kesäaikaan linnut pitävät konserttejaan ja purot solisevat kauniisti. Pumpulikirkon akustiikka on niin hyvä, että siellä on joskus pidetty myös kuoroesityksiä. Nimensä mukaisesti paikka on toiminut myös kirkollisissa toimituksissa, kun siellä on vihitty useampiakin hääpareja.

Pumpulikirkko Rautavaaralla

Saapuminen Pumpulikirkolle

  • Lähin lähtöpiste on Konttimäen pysäköintialue
    • osoite: Pumpulikirkontie 319, 70900 Rautavaara
    • Pumpulikirkolle matkaa 1,3 km, pysäköintialueella opasteet sekä kohteen retkikartta

Saatat olla kiinnostunut

Yritykset

Visit Rautavaara

Paikat

Tiilikkajärven kansallispuisto

Paikat

Kiparin ulkoilualue