Puijon tuolihissi, ilmakuva

Puijon tuolihissi

Puijon tuolihissi

Suurmäentie 85
70200
Kuopio

Sijainti kartalla

Tuolihissillä Puijon mäen laelle

Puijon tuolihissi otettiin ensimmäisen kerran käyttöön jouluaattona 24.12.2022. Tuolihissin ala-asema sijaitsee Puijon montussa, hyppyrimäkien vasemmalla puolella (hiihtostadionilta päin katsottuna).

Tuolihissi on talvikaudella 2022-2023 maksuton kaikille. Se palvelee mäkihyppääjiä, mutta myös Puijon laelle matkaavia. Tuolihissillä pääsee näppärästi esimerkiksi snowtube -mäenlaskuun, Puijon ravintoloihin tai muuten vain ulkoilemaan ja ihastelemaan Puijon lumisia maisemia.

Tuolihississä on yhteensä 43 tuolia, joissa jokaisessa on kaksi istumapaikkaa. Lapset matkustavat hississä vain vanhemman seurassa. Hissin pyörittämisestä vastaa Mestar Oy.

Tuolihissiä lähin pysäköintialue sijaitsee aivan hyppyrimäkien vieressä. Keskustasta päin Suurmäentietä pitkin ajettaessa jatketaan hiihtostadionin ohi Julkulaan päin, ja käännytään oikealle ”P – Puijon urheilualue, Mäet”-kyltin osoittamaan suuntaan.

Hiihtostadionin pysäköintipaikalta ja hyppyrimäkiä lähimmältä bussipysäkiltä (Luistelijantie P ja E, linja 9 tai Suurmäentie P, linjat 6 & 7) lyhin reitti tuolihisseille kulkee kevyenliikenteenväylää pitkin Puijon hiihtostadionin rakennuksen edestä.

Puijon tuolihissin aikataulut

Hissi yleisökäytössä seuraavasti:

  • hiihtolomaviikoilla 18.2.–12.3.
    • klo 11-15
  • pääsiäisenä 7.4.–10.4.
    • klo 11-15
  • kesäkaudella 1.6.–31.8.
    • klo 11-15

Mestar Oy pidättää oikeuden aikataulujen muutoksiin.

Puijon hyppyrimäet ja tuolihissi. Hissin ala-asema ja lähin pysäköintialue vasemmassa alakulmassa.
Puijon tuolihissi ja hyppyrimäet. Tuolihissin ala-asema ja lähin pysäköintialue vasemmassa alakulmassa.

Saatat olla kiinnostunut

Yritykset

Puijo Peak

Paikat

Puijon portaat

Yritykset

Puijon ravintolat