Pörrönpolku, Kuopio, ilmakuva

Pörrönpolku

Pörrönpolku

Pilpantie 177
70150
Kuopio

Sijainti kartalla

Talviretkeily- ja lumikenkäreitti Pilpan majalle

Pörrönpolku on 800 metriä pitkä talviretkeily- ja lumikenkäilyreitti Pilpantien pysäköintialueelta Pilpan majalle. Pilpantien pysäköintialueelle on Kuopion keskustasta matkaa noin 6km. Pörrönpolku on käytössä ympäri vuoden, mutta palvelee erityisesti lumiseen aikaan talviretkeilyreittinä.

Reitti kulkee hiljaisen metsän siimeksessä, mutta pysyy käyttökuntoisena retkeilijöiden toimesta. Pörrönpolulla on toistakymmentä lumikenkäsymbolein merkittyä opastolppaa ja polun molemmista päistä löytyvät myös alueen opastetaulut.

Pilpan alue on hieno koko perheen ulkoilualue kaikkina vuodenaikoina. Pilpan majan pihapiiristä löytyy kaksi laavua, jotka ovat kaikkien ulkoilijoiden käytettävissä klo 7-22 välisenä aikana. Pihapiirissä on myös wc.

Kesällä 2022 reittiä on tarkoitus jatkaa ympyrän muotoiseksi, Pörrön kierroksi. Sen kokonaispituudeksi on suunniteltu 2,5 kilometriä.

Pörrönpolku

Sijainti

Pilpan pysäköintialue (lähtöpaikka)

  • Pilpantie 177, 70150 Kuopio
  • Huom! Pilpantie on kapea, mutta matkan varrella on useampia parkkipaikkoja ja levikkeitä, joihin voi väistää vastaantulevia autoja.

Pilpan maja (laavut, ulkoilukahvio)

  • Pilpantie 261, 70150 Kuopio