Niittylahden retkeilyreitti

Monipuolisesti nähtävää Niittylahti-Asuma alueella.

Niittylahden retkeilyreitti

Niittylahdentie 98
71130
Kuopio

Ajo-ohjeet

Niittylahden reitit

Niittylahden retkeilyreitti Tonkkurimäeltä Mustamäelle kytkee yhteen Niittylahden ja Asuman alueet. Alueen reitit voi kulkea paitsi kokonaisuutena, noin 10 km mittaisena lenkkinä, myös pienemmissä osissa. Valittavana on esimerkiksi 2,4 km mittainen Tonkkurimäen kierto tai 8,1 km mittainen Mustamäen kiertävä reitti, jonka puolivälissä on pieni laavu tulipaikkoineen. Laavulle pääsee aluetta halkovaa metsäautotietä pitkin. Pysäköintialueelta voi poiketa myös vain näköalatornilla, jonne matkaa tulee 1 km verran suuntaansa.

Retkeilyalue sijaitsee itäisessä Kuopiossa, Vehmersalmentien varressa ja on yksi Kuopion merkittävimmistä ulkoilu- ja virkistysalueista. Matkaa Kuopiosta tulee noin 40 kilometriä. Alueella sijaitsee kaksi luonnonsuojelualuetta sekä merkittäviä näköalapaikkoja. Tonkkurinmäen selänne, korkeine mänty- ja kuusimetsineen hallitsee alueen maisemaa. Mustanmäen selänteellä on näkötorni komeine Kallavesi näkymineen ja Mustajärven kallioalue, jossa kalliot kohoavat nelisenkymmentä metriä Mustajärven pinnan yläpuolelle. Niittylahdessa on myös uima- ja veneranta.

Lähtöpaikkana toimii Tonkkurinmäen p-paikka, Niittylahdentie 98.

Kiinnostavimmat kohteet

Esittelyssä

Retkeily

Kuopion, Tahkon ja koko ympäröivän Pohjois-Savon puhdas luonto, upeat retkeilyreitit, luontopolut, kansallispuistot ja muut luontokohteet tarjoavat loputtomasti elämyksiä kaikkina vuodenaikoina.

 
Paikat

Puijon luontopolut

Puijon ulkoilualue sijaitsee vain parin kilometrin päässä Kuopion kauppatorilta. Puijolla on kolme noin kahden kilometrin mittaista luontopolkua.

Retkeily, Syksy
Paikat

Kolmisoppi-Neulamäki

Kolmisoppi-Neulamäki retkeilyalue ihastuttaa korkeuseroillaan ja eritasoisilla reiteillään.

Retkeily