Mäkiaution rotko

Upea luontokohde Tahkolla.

Mäkiaution rotko

Yksi Tahkon salaisista helmistä on avattu kaikkien koettavaksi

Mäkiaution upea kallioinen rotko on muusta metsäluonnosta erottuva, kaunis geologinen esiintymä 300m päässä Panorama Bar & Cafén pohjoispuolella, lähellä Tahkonrinteiden huippua. Paikka oli pitkään hankalakulkuinen ja lähes piilossa oleva kohde, mutta se kunnostettiin kesällä 2020 kaikkien koettavaksi.

Itse rotkoon on rakennettu portaita ja pitkospuita noin 150 metrin matkalle ja siihen on helppo poiketa suoraan Tahkomäen kierrokselta/El Grandelta. Rotkon alaosassa sijaitsee upeilla maisemilla oleva laavu, jossa viihtyy tovin jos toisenkin.

Mäkiaution rotkon kunnostaminen on osa meneillään olevaa reitistöhanketta, jossa rotkon kautta kulkemaan on rakennettu myös kokonaan uusi, alaspäin suuntautuva reitti.

Huomioithan, että itse Rotkon portaikossa ei ole talvikunnossapitoa. Laavu on tavoitettavissa moottorikelkalla sekä seikkailumielellä retkeillen tai lumikenkäillen, katso talvireitit tästä.

Mäkiaution laavu

  • Upeilla maisemilla varusteltu, Pöllölaavuksi nimetty taukopaikka Mäkiaution rotkon alaosassa.
  • Polttopuut valmiina, puuliiteri laavun takana.
  • Ulkokäymälä
  • Tavoitettavissa retkeillen ja maastopyörällä sekä talvisin moottorikelkalla ja seikkailumielellä retkeillen tai lumikenkäillen. Rotkolla liikkuessasi, muistathan:
    • Kunnioittaa kallioseinämillä kasvavaa luonnon kasvillisuutta
    • Viedä roskat mennessäsi ja jättää paikat siistiksi seuraaville tulijoille.

Saatat olla kiinnostunut myös

Paikat

Tahkon näköalatorni

Paikat

Tahkon portaat

Paikat

Tahkon retkeilyreitit