Mäkiaution rotko

Uusi upea luontokohde Tahkolla.

Mäkiaution rotkoTahkovuori

Ajo-ohjeet

Yksi Tahkon salaisista helmistä on avattu kaikkien koettavaksi

Mäkiaution upea kallioinen rotko on muusta metsäluonnosta erottuva, kaunis geologinen esiintymä 300m päässä Panorama Bar & Cafén pohjoispuolella, lähellä Tahkonrinteiden huippua. Paikka on pitkään ollut hankalakulkuinen ja lähes piilossa oleva kohde, mutta se on nyt kunnostettu kaikkien koettavaksi.

Itse rotkoon on rakennettu portaita ja pitkospuita noin 150 metrin matkalle ja siihen on helppo poiketa suoraan Tahkomäen kierrokselta/El Grandelta. Rotkon alaosassa sijaitsee upeilla maisemilla oleva laavu, jossa viihtyy tovin jos toisenkin.

Mäkiaution rotkon kunnostaminen on osa meneillään olevaa reitistöhanketta, jossa rotkon kautta kulkemaan on rakennettu myös kokonaan uusi, alaspäin suuntautuva reitti.

Mäkiaution laavu

 • Upeilla maisemilla varusteltu laavu Mäkiaution rotkon alaosassa.
 • Polttopuut valmiina, puuliiteri laavun takana.
 • Ulkokäymälä
 • Tavoitettavissa retkeillen ja maastopyörällä sekä talvisin moottorikelkalla ja lumikenkäillen.
 • Rotkolla liikkuessasi, muistathan:
  • Kunnioittaa kallioseinämillä kasvavaa luonnon kasvillisuutta
  • Viedä roskat mennessäsi ja jättää paikat siistiksi seuraaville tulijoille.
  • Pitää turvaväliä ja huolehtia hygieniasta

Saatat olla kiinnostunut myös

Paikat

Tahkon retkeilyreitit

Tahkon neljä eripituista rengasreittiä kiemurtelee vaihtelevissa maastoissa, upeissa maisemissa. Kesäreittejä on myös helppo yhdistellä mieleisekseen, jolloin valittavaksi tulee lopulta hyvin monenlaisia vaihtoehtoja.

Kesä, Retkeily, Syksy
Paikat

Tahkon näköalatorni

Tahkon näköalatorni sijaitsee Tahkonrinteiden huipulla, Pehkun vieressä. Upea, noin 13 metriä korkea torni on avoinna ympäri vuoden.

Kesä, Kevät, Kulttuuri ja käyntikohteet, Nähtävyydet, Retkeily, Syksy, Talvi
Paikat

Tahkon portaat

Suomen pisimmät portaat, vievät rinnealueen huipulle. 1054 porrasta noin 800m matkalla. Treenaa, kuntoile, ihastele maisemia tai käytä siirtymäreittinä huipulle.

Kesä, Nähtävyydet, Retkeily, Syksy
Panorama Bar & Cafe
+358 41 317 4602 Yrityksen kotisivu
Yritykset

Panorama Bar & Cafe

Tahkovuoren huipulla palveleva rinneravintola, jonka valttikorttina on nimensä mukaisesti laajana Syvärijärven yli levittäytyvät Tahkon maisemat.

ERG, Rinneravintolat ja afterski, Ruokaravintolat
Tarjoukset
02.09.2020

Majoitu syksyn syleilyssä

Break Sokos Hotel Tahkossa majoitut palvelujen äärellä, keskellä kaikkea mukavaa tekemistä. Nuku hyvin, rentoudu ja herää uuteen päivään ihastuttavalle aamiaiselle.

alk. 86 € / 2hh / vrk
Hotellit, Maastopyöräily, Retkeily, Syksy
Tarjoukset
02.09.2020

Majoitu syksyn syleilyssä

Break Sokos Hotel Tahkossa majoitut palvelujen äärellä, keskellä kaikkea mukavaa tekemistä. Nuku hyvin, rentoudu ja herää uuteen päivään ihastuttavalle aamiaiselle.

alk. 86 € / 2hh / vrk
Hotellit, Maastopyöräily, Retkeily, Syksy
Tarjoukset
31.08.2020

Syksyn majoitukset

Yli 800 kohdetta varattavissa suoraan verkosta – löydä mökit, huvilat, huoneistot ja paljut, saunat, tekemiset ja ravintolat sekä kaikki mitä lomaasi tarvitset.

alk. 79 € / vrk
Mökit ja leirintä, Syksy
Esittelyssä

Talvi

Suunnittele talven lomasi ja nauti elämästä siellä, missä villi luonto ja kiehtova kaupunkikulttuuri kohtaavat. Löydä parhaat tarjoukset, mukavin majoitus, tunnelmaan sopivat tekemiset, näyttävimmät näkymät, kiinnostavimmat käyntikohteet ja maukkaimmat makuelämykset.

 
Esittelyssä

Joulu

Löydä joulun mukavimmat majoituskohteet, maukkaimmat makuelämykset, tunnelmallisimmat tapahtumat ja leppoisat lomavinkit, Suunnittele omannäköisesi joulu Tahkolla tai Kuopiossa.