Mäkiaution rotko

Uusi upea luontokohde on avattu.

Mäkiaution rotkoTahkovuori

Ajo-ohjeet

Yksi Tahkon salaisista helmistä on avattu kaikkien koettavaksi

Mäkiaution upea kallioinen rotko on muusta metsäluonnosta erottuva, kaunis geologinen esiintymä 300m päässä Panorama Bar & Cafén pohjoispuolella, lähellä Tahkonrinteiden huippua. Paikka on pitkään ollut hankalakulkuinen ja lähes piilossa oleva kohde, mutta se on nyt kunnostettu kaikkien koettavaksi.

Itse rotkoon on rakennettu portaita ja pitkospuita noin 150 metrin matkalle ja siihen on helppo poiketa suoraan Tahkomäen kierrokselta/El Grandelta. Rotkon alaosaan on rakenteilla uusi laavu, jonka arvioidaan valmistuvan heinä-elokuun aikana.

Mäkiaution rotkon kunnostaminen on osa meneillään olevaa reitistöhanketta, jossa myös rotkon kautta kulkevaa reittiä jatketaan myöhemmin kesällä hieman alemmas.

Milloin rotko on valmis?

Noudatathan varovaisuutta kulkiessasi, sillä Mäkiaution rotkon rakennustyöt ovat vielä kesken.
Tilannekatsaus 14.7.2020:

  • Paikan päälle ei vielä ole opasteita, mutta rotkoon johtavien portaiden yläosa näkyy selvästi Tahkomäen kierrokselle.
  • Portaat ja pitkospuut ovat valmiita ja turvalliset kulkea rotkon läpi
  • Suurin osa kaiteista on paikoillaan
  • Laavun ja sen ympäristön rakentaminen on kesken ja siinä ei vielä ole tulipaikkaa.

Saatat olla kiinnostunut myös

Paikat

Tahkon retkeilyreitit

Tahkon neljä eripituista rengasreittiä kiemurtelee vaihtelevissa maastoissa, upeissa maisemissa. Kesäreittejä on myös helppo yhdistellä mieleisekseen, jolloin valittavaksi tulee lopulta hyvin monenlaisia vaihtoehtoja.

Retkeily
Artikkelit
29.04.2020

Tahkolla käynnistyy uusi reitistöhanke

Tahkon upeat luontokohteet nousevat esille Tahkon Kyläyhdistyksen käynnistämässä, Tahkon Tähdet -työnimellä kulkevassa hankkeessa. Nyt käynnistyvän reitistöhankkeen tavoitteena on parantaa Tahkon retkeily- ja maastopyöräilymahdollisuuksia, sekä tarjota entistä monipuolisempia luontokokemuksia kaiken ikäisille kävijöille.

Ajankohtaista, Maastopyöräily, Retkeily, Tahkon uutiset, Uutiset
Paikat

Tahkon näköalatorni

Tahkon näköalatorni sijaitsee Tahkonrinteiden huipulla, Pehkun vieressä. Upea, noin 13 metriä korkea torni on avoinna ympäri vuoden.

Kulttuuri ja käyntikohteet, Nähtävyydet, Retkeily
Paikat

Tahkon Maisemahissi

Tahkon kesäinen maisemahissi vie kävelijät ja pyöräilijät suoraan huipulle saakka. Hissi pyörii 26.6.-15.8.2020 pe ja la klo 10-16.

Maastopyöräily, Nähtävyydet, Retkeily
Paikat

Tahkon portaat

Tahkon portaat vievät rinnealueen huipulle. 1054 porrasta, 800 m nousua noin 1km matkalla. Treenaa, kuntoile, katsele maisemia tai käytä siirtymäreittinä huipulle.

Kesä, Nähtävyydet, Retkeily, Syksy
Panorama Bar & Cafe
+358 41 317 4602 Yrityksen kotisivu
Yritykset

Panorama Bar & Cafe

Tahkovuoren huipulla palveleva rinneravintola, jonka valttikorttina on nimensä mukaisesti laajana Syvärijärven yli levittäytyvät Tahkon maisemat.

ERG, Rinneravintolat ja afterski, Ruokaravintolat
Rinneravintola Pehku
+358 44 048 1488 Yrityksen kotisivu
Yritykset

Rinneravintola Pehku

Persoonallinen, Tahkon huipulla sijaitseva rinneravintola palvelee läpi vuoden. Rinneravintola, terassi, sauna, illalliset, juhlat, häät, kokoukset sekä talvikauden kuuluisa after ski.

Rinneravintolat ja afterski, Ruokaravintolat