Kolmisoppi-Neulamäki

Kolme luontopolkua, jotka ihastuttavat korkeuseroillaan ja maisemillaan.

Kolmisoppi-Neulamäki

Pilpantie 142
70700
Kuopio

Ajo-ohjeet

Kolmisoppi-Neulamäki luonnonsuojelualue

Kolmisoppi-Neulamäki retkeilyalue ihastuttaa korkeuseroillaan ja eritasoisilla reiteillään. Alueella kiertelee kolme luontopolkua, joista pisin on reilun viiden kilometrin mittainen Neulamäen kierto.

Neulamäen kierto johdattaa Vuorilammen ja Tervaruukin kautta Suurelle Neulamäelle. Suuren Neulamäen laelle kiipeämisen vaivan palkitsevat komeat kalliot ja niiltä avautuvat maisemat. Neulamäen kierron korkeuserot ovat jopa sata metriä, minkä vuoksi ne eivät sovi kovin huonokuntoisille.

Neljän kilometrin mittainen Vanhan metsän polku kulkee osittain samalla reitillä kuin Neulamäen kierto ja parin kilometrin mittainen Pikkukierto yhdistää Neulamäen kierron ja Vanhan metsän polun Vuorilammen luoteispäässä olevan nuotiopaikan kohdalla.

Luontopolkukierron voi aloittaa Kolmisopen lammen luoteispäästä, missä on myös pieni parkkipaikka autoilla, tai Neulamäen asuinalueelta, Juontotien päästä tai urheilukentältä.

Lähtöpaikat

  • P-alue: Pilpantie 142, 70700 Kuopio
  • Kadunvarsipaikkoja Juontotien päässä, Juontotie, 70150 Kuopio
  • Paikallisliikenteen busseilla 4 ja 8, pysäkki Juontotie I

Kiinnostavimmat kohteet

Esittelyssä

Retkeily

Kuopion, Tahkon ja koko ympäröivän Pohjois-Savon puhdas luonto, upeat retkeilyreitit, luontopolut, kansallispuistot ja muut luontokohteet tarjoavat loputtomasti elämyksiä kaikkina vuodenaikoina.

 
Paikat

Puijon luontopolut

Puijon ulkoilualue sijaitsee vain parin kilometrin päässä Kuopion kauppatorilta. Puijolla on kolme noin kahden kilometrin mittaista luontopolkua.

Retkeily, Syksy
Paikat

Tahkon retkeilyreitit

Tahkon neljä eripituista rengasreittiä kiemurtelee vaihtelevissa maastoissa, upeissa maisemissa. Kesäreittejä on myös helppo yhdistellä mieleisekseen, jolloin valittavaksi tulee lopulta hyvin monenlaisia vaihtoehtoja.

Kesä, Retkeily, Syksy