Katiskaniemen luontopolku

Lehtipuuvaltaisia lehtoja ja komeita kalliomänniköitä vesistön äärellä.

Katiskaniemen luontopolku

Katiskaniementie
70780
Kuopio

Ajo-ohjeet

Koko perheen luontopolku

Katiskaniemen luontopolku alkaa Rauhalahden hotellin takaa. Polku sijaitsee suurimmaksi osaksi luonnonsuojelualueella. Katiskaniemen luonnonsuojelualueen arvokkaimpia osia ovat lehtipuuvaltaiset lehdot ja komeat kalliomänniköt. Rannan vanhoissa haavikoissa ja harmaalepiköissä viihtyy myös liito-orava. Suojelualueella on tehty luonnonhoitotöitä vuosina 1999–2003 muun muassa poistamalla kuusia lehtipuuvaltaisista lehdoista sekä lisäämällä lahopuuta erilaisin menetelmin.

Parin kilometrin mittainen luontopolku kiertelee Katiskaniemen rantoja myötäillen. Matkan varrella esitellään muun muassa lehtoja ja niiden kasvillisuutta ja eläimistöä. Myös rannalla ja vedessä elävät kasvit ja eläimet tulevat polulla tutuiksi. Ihmisen käden jälkiä edustaa vanha savottakämppä, Jätkänkämppä, sekä laidunnetut perinnemaisemat.

Saapuminen:

  • P-alue: Kylpylähotelli Rauhalahden pihassa, Katiskaniementie 8

Kiinnostavia kohteita

Esittelyssä

Retkeily

Kuopion, Tahkon ja koko ympäröivän Pohjois-Savon puhdas luonto, upeat retkeilyreitit, luontopolut, kansallispuistot ja muut luontokohteet tarjoavat loputtomasti elämyksiä kaikkina vuodenaikoina.

 
Paikat

Puijon luontopolut

Puijon ulkoilualue sijaitsee vain parin kilometrin päässä Kuopion kauppatorilta. Puijolla on kolme noin kahden kilometrin mittaista luontopolkua.

Retkeily, Syksy
Paikat

Haminalahden kulttuuripolku

Kuopion Haminalahden kulttuuripolku kulkee von Wright-veljesten maisemissa, esittelee veljesten taideteoksia, synnyinseutua ja muuta alueen kulttuurihistoriaa.

Kulttuuri ja käyntikohteet, Retkeily