Kanjonin kierros

5,5 km mittainen rengasreitti Korkeakosken jylhissä maisemissa.

Kanjonin kierros

Tuovilanlahdentie 167
71775
Tuovilahti

Ajo-ohjeet

Korkeakoski
Kanjonin kierros

Kanjonin kierros on luontopolku, joka sijaitsee suositun retkikohteen, Korkeakosken lähettyvillä Maaningalla. Kanjonin kierros on kokonaisuudessaan 5,5 km pitkä rengasreitti. Reitistä 3,5 km on luontopolkua ja 2 km asfalttia.

Koska luontopolku laskeutuu alas kanjoniin, sillä on isoja korkeuseroja ja sen vuoksi reitti on osin vaikeakulkuista. Matkan varrella on myös jonkin verran puuportaita. Kanjonkin kierros on merkitty punaisin merkein ja sen puolivälissä, joen varrella on mukava laavu tulentekopaikkoineen. Useimpina vuosina reitti on paikoin luminen tai jäinen vielä vapun aikaan, jolloin itse koski kuohuu kauneimmillaan.

Polun löytää kävelemällä Korkeakosken parkkipaikalta (Korkeakoskentie 111, 71775 Maaninka) 400 metriä Pielavedentielle (kantatie 77) päin.

Polun rakenteita kunnostetaan, liikuthan polulla varovasti.

Kiinnostavia kohteita

Paikat

Korkeakoski

Korkeakoski on Suomen korkein vapaana virtaava koski. Se sijaitsee Maaningalla ja on suosittu käyntikohde varsinkin keväisin lumien sulaessa.

Nähtävyydet, Retkeily
Esittelyssä

Retkeily

Kuopion, Tahkon ja koko ympäröivän Pohjois-Savon puhdas luonto, upeat retkeilyreitit, luontopolut, kansallispuistot ja muut luontokohteet tarjoavat loputtomasti elämyksiä kaikkina vuodenaikoina.

 
Paikat

Seinävuoren rotkolaakso

Seinävuoren rotkolaakso on kaikessa jylhyydessään näkemisen arvoinen luontonähtävyys. Se sijaitsee Tuusniemellä, noin 55 km päässä Kuopion keskustasta.

Nähtävyydet, Retkeily
Paikat

Mäkiaution rotko

Tahkon uusin luontokohde, Mäkiaution rotko avatttiin heinäkuussa 2020. Upea luonnon nähtävyys sisältää portaita, pitkospuita, laavun ja upeat maisemat.

Kulttuuri ja käyntikohteet, Näe ja koe, Nähtävyydet, Retkeily, Syksy