Haminalahden kulttuuripolku

Haminalahden kulttuuripolku

Leirikuja 13
70800
Kuopio

Ajo-ohjeet

Von Wright-veljesten jalan jäljillä

Kuopion Haminalahden kulttuuripolku kulkee von Wright-veljesten maisemissa. Kulttuuripolku esittelee veljesten taideteoksia 1800-luvulta, heidän synnyinseutunsa maisemia nykyään sekä muuta Haminalahden kulttuurihistoriaa. 

Kulttuuripolku koostuu 3,1 kilometrin pituisesta rengasreitistä sekä 1,2 kilometrin pituisesta pistosta Mustalahteen. Reitti on tarkoitettu sulan maan aikaiseen patikointiin, se kulkee metsäpolkuja sekä kyläteitä pitkin. Reitti on viitoitettu opasteviitoin ja paaluin, joissa on metso-logo. Reitti on helpohko, mutta paikoitellen voi olla korkeuseroja. Hankalimpiin kohtiin on rakennettu portaat. Polun lähtöpaikalla on paikoitusalue sekä Haminalahden laavu, jossa toimii polttopuuhuolto. Lähtöpaikka on rakennettu esteettömäksi ja alueella on myös inva-wc, infotaulu sekä jätepiste. Lähtöpaikka ja pysäköintialue löytyy Leirikuja 13.

Kiinnostavia kohteita

Esittelyssä

Retkeily

Kuopion, Tahkon ja koko ympäröivän Pohjois-Savon puhdas luonto, upeat retkeilyreitit, luontopolut, kansallispuistot ja muut luontokohteet tarjoavat loputtomasti elämyksiä kaikkina vuodenaikoina.

 
Paikat

Etelä-Konneveden kansallispuisto

Kuopion eteläpuolella sijaitsevan kansallispuiston alueen kolme huippua, Kalajanvuori, Loukkuvuori ja Kituvuori tarjoavat vaihtelevan maaston myös haastetta kaipaaville retkeilijöille.

Melonta, Retkeily, Veneily
Paikat

Katiskaniemen luontopolku

Katiskaniemen luontopolku alkaa Rauhalahden hotellin takaa. Polku sijaitsee suurimmaksi osaksi luonnonsuojelualueella.

Retkeily