Vaihto-opiskelu

Vaihto-opiskelu

Vaihto-opiskelu

Haikailetko ulkomaille opiskelemaan tai kiinnostaako työskentely kansainvälisessä yrityksessä?  Kuopion alueen oppilaitoksissa voit valita kansainvälisyyttä tukevia opintoja tai lähteä vaihto-oppilaaksi ulkomaille osana opintojasi.

Opiskelijavaihto tarjoaa paitsi mielenkiintoisia kursseja myös uusia kokemuksia, ystäviä, kielitaitoa sekä itsevarmuutta. Suoritetut opinnot luetaan tyypillisesti tutkintoon kuuluviksi, joten opiskeluaika ei yleensä juuri pitene vaihdon takia.

Itä-Suomen yliopisto ja Savonia-ammattikorkeakoulu ovat mukana useissa kansainvälisissä vaihto-ohjelmissa, joihin kuuluu satoja ulkomaisia korkeakouluja eri puolilla maailma. Kansainvälisyys on vahvasti mukana myös Savon ammattiopiston ja Ylä-Savon ammattiopiston opiskelussa, ja niiltä löytyykin lukuisia mahdollisuuksia lähteä vaihtoon.

Vaihto-opiskelu ulkomailla on monelle opiskelijalle yksi opintojen kohokohdista. Kuopiossa myös Humanistinen ammattikorkeakoulu sekä monet muut alueen oppilaitokset kannustavat opiskelijoitaan lähtemään ulkomaanvaihtoihin. 

Vaihtoehtoja on monia!

Esittelyssä

Itä-Suomen yliopisto

Esittelyssä

Savonia-ammattikorkeakoulu

Esittelyssä

Savon ammattiopisto

Esittelyssä

Ylä-Savon ammattiopisto

Esittelyssä

Kuopion lukiot

Tiesitkö?

Kuopiossa elävät suurimpien kaupunkien onnellisimmat asukkaat.