Monimuoto- ja aikuisopiskelu

Monimuoto- ja aikuisopiskelu

Monimuoto- ja aikuisopiskelu

Oletko pohtinut alan vaihtoa tai kiinnostaako yrittäjyys? Kuopion alueella opiskelu on monimuotoista ja eri ammatteja opiskelemaan voivat hakea jatkuvan haun kautta niin nuoret kuin aikuisetkin. Opiskelu on mahdollista joustavasti lähiopetuksessa, etänä ja työpaikoilla tapahtuvan oppimisen kautta.

Joustavat oppimismahdollisuudet varmistavat, että työssä jo olevat voivat ketterästi täydentää osaamistaan yritysten muuttuvien tarpeiden mukaan. Esimerkiksi Itä-Suomen yliopiston jatkuvan oppimisen koulutustarjonta on helppo väylä itsensä kehittämiseen, ammattiosaamisen täydentämiseen ja yrityksen osaamispääoman laajentamiseen.

Savonia-ammattikorkeakoulu puolestaan tarjoaa mahdollisuuden opiskella tutkintoon päiväopiskeluna tai työn ohessa sekä joustavasti avoimessa ammattikorkeakoulussa. Opiskelu on työelämälähtöistä ja soveltavaa – se sisältää niin teoriaa kuin käytäntöäkin. 

Savon ammattiopiston ja Ylä-Savon ammattiopiston koulutuksiin voivat hakea kaiken ikäiset hakijat, halusipa opiskella uuden ammatin tai syventää nykyistä osaamista. Opistot toteuttavat ammatillista koulutusta myös yhteistyössä työnantajien ja TE-palveluiden kanssa muun muassa rekrykoulutuksina suoraan yrityksiin.

Myös Palvelualan Opistossa opiskelu on työelämälähtöistä. Lisäksi muilla alueen opistoilla on laaja valikoima sopivia linjoja, joilla voit opiskella esimerkiksi puusepäksi, hätäkeskuspäivystäjäksi tai vaikkapa terveys- ja hyvinvointialan osaajaksi.

Jatkuvan haun kautta opintoihin voi hakeutua joustavasti ympäri vuoden monissa oppilaitoksissa.

Esittelyssä

Itä-Suomen yliopisto

Esittelyssä

Savonia-ammattikorkeakoulu

Esittelyssä

Savon ammattiopisto

Esittelyssä

Ylä-Savon ammattiopisto

Esittelyssä

Kuopion lukiot

Tiesitkö?

Kuopiossa elävät suurimpien kaupunkien onnellisimmat asukkaat.