Koulutustarjonta

Koulutustarjonta

Koulutustarjonta

Kuopio on kansainvälisestikin merkittävä yliopistokaupunki keskellä kaunista Kallaveden järvimaisemaa. Alueen koulutustarjonnasta löytyy jokaiselle jotakin, ja koulun ohella löytyy runsain mitoin tekemistä myös vapaa-ajalla.

Täällä voit opiskella Suomen monialaisimmassa tiedeyliopistossa, joka tarjoaa tutkinto-opetusta lähes sadassa pääaineessa – tai ammattikorkeakoulussa, joka on rankattu yhdeksi Suomen suurimmista ja monipuolisimmista ammattikorkeakouluista.

Myös Savon ammattiopisto ja Ylä-Savon ammattiopisto sekä Humanistisen ammattikorkeakoulun Kuopion yksikkö kouluttavat osaavia ammattilaisia työelämän tarpeisiin. Ammattiopistoilla on toimipisteitä useilla eri paikkakunnilla Kuopion alueella. Lisäksi kaupungissa toimii vireä kesäyliopisto. Yhteistyö eri oppilaitosten välillä on tiivistä, ja opiskelumahdollisuuksia löytyy useilta eri paikkakunnilta kaupungin ympäriltäkin. 

Työllistymismahdollisuudet ovat alueella hyvät opintojen jälkeen. Kuopion alueen yrityksillä on kasvavaa tarvetta oppilaitosten tuottamalle uudelle osaamiselle. Hyvin toimivat verkostot avaavat ovia kansainvälisille markkinoille myös opiskelijoille.

Kuopion alueella elämänrytmi on leppoisa – täällä on hyvä elää ja opiskella!

Esittelyssä

Itä-Suomen yliopisto

Esittelyssä

Savonia-ammattikorkeakoulu

Esittelyssä

Savon ammattiopisto

Esittelyssä

Ylä-Savon ammattiopisto

Esittelyssä

Kuopion lukiot

Tiesitkö?

Kuopiossa elävät suurimpien kaupunkien onnellisimmat asukkaat.