<br data-eio= Warning: Undefined variable $image_title in /home/kuopiotahkofi/bedrock-kuopiotahko-fi/web/app/uploads/cache/d159f0c075a2bcc7a36fe38dada5099f02d0341d.php on line 47
”>

11+4 keikkapaikkaa ja festivaalia Kuopion alueella

  Kalle Saarela • 08.05.2023

Keikalle?

Urbaani Kuopio tarjoaa live-musiikista kiinnostuneille monipuolisen kattauksen erilaisia keikkoja ja festivaaleja kevyestä raskaaseen ja modernista klassiseen. Tästä artikkelista löydät 11 keikkapaikkaa ja 4 festivaalia Kuopion alueella.

Kuopiossa on myös useita musiikkialan koulutusta järjestäviä oppilaitoksia, kuten Savonia-ammattikorkeakoulu, Kuopion konservatorio ja Kuopion kansalaisopisto. Halutessasi pääset hyvin helposti myös lavan puolelle soitin tai mikrofoni kädessäsi.

1. Pannuhuone

Kuopion keskustan sykkeessä sijaitseva Pannuhuone tarjoaa livemusiikkia säännöllisesti ja monipuolisesti. Erityisesti “Pannari” on kunnostautunut tasokkaan suomalaisen indiemusiikin esittelijänä. Kevään 2023 aikana lavalla nähdään mm. Risto ja Lau Nau. Lisäksi luvassa on useita stand-up-, dj- ja livekaraoke -iltoja ja paljon muuta!

Funkkaa Taikka Kuole -kollektiivi järjestää Pannuhuoneella aktiivisesti myös räp-keikkoja ja open mic -iltoja, jonne räppiskenestä kiinnostuneiden ja muidenkin kannattaa ehdottomasti suunnata.

2. Kuopion musiikkikeskus

Kuopion Musiikkikeskus on yksi Suomen merkittävimmistä konserttikeskuksista, maakunnan musiikkielämän sydän sekä Kuopion kaupunginorkesterin koti. Musiikkikeskuksessa vierailevat kotimaisten viihdetaiteilijoiden eliitin ohella Kuopion kaupunginorkesterin kapellimestari- ja solistivieraat eri puolilta maailmaa.

Musikaalien ja orkesterimusiikin ohella Musiikkikeskus tarjoaa tänä vuonna mm. Kuopio Tanssii ja Soi -festivaalin tasokkaita kansainvälisiä esityksiä sekä japanilaista populaarikulttuuria juhlistavan Nekocon 2023 -tapahtuman.

Vararengasravintolat

3. Makasiiniravintola Albatrossi

Kuopion Satamassa sijaitseva Makasiiniravintola Albatrossi on kesäajan kovimpia bilepaikkoja kaupungissa. Huhtikuulta syyskuulle ravintolassa järjestetään myös monia musiikkikeikkoja, jossa esiintyvät suositut kotimaiset artistit. Keikat ovat usein ilmaisia. 

Kesäkauden 2023 avasi (ei siis paketoinut) Käärijä, ja keikoilla nähdään kesän mittaan muun muassa Etta ja Nebi. Ohjelmistoon kuuluu live-musiikin lisäksi stand up -esityksiä, bileitä ja paljon muuta.

4. Sawohouse Underground

Sawohouse Underground on nopeasti kohonnut yhdeksi Kuopion merkittävimmistä live-musiikin tapahtumapaikoista. Sawohousella vierailevat tiuhaan tahtiin maan kirkkaimmat populaarimusiikin tähdet ja kiinnostavimmat tulevaisuuden nimet. Vuoden 2023 esiintyjiin kuuluvat mm. KUUMAA, Gasellit, YONA ja Maustetytöt.

Lisäksi kesäkuussa 2023 Sawohousessa järjestetään ikärajaton Ka44 Fest, jossa esiintyvät mm. Ege Zulu, Costi, Turisti ja Kube.

5. The Circus

Kuopion ydinkeskustassa sijaitseva The Circus on yksi Kuopion tuoreimmista ja aktiivisimmista keikkapaikoista. Sen korkealaatuinen tarjonta vetoaa varmasti metallimusiikin ystäviin, mutta leviää laajalti rokin, popin ja hiphopin alueelle. 

Viimeaikaisten esiintyjien joukosta löytyvät muun muassa Cledos, Sexmane, Maija Vilkkumaa ja The 69 Eyes, joten skaala on varsin laaja. Myös Ramses II villieläimineen vieraili taannoin sirkuksessa.

6. Apteekkari

Kolmikerroksinen Ravintola Apteekkari on yksi Kuopion keskustan suosituimmista bilepaikoista, joka houkuttelee etenkin opiskelijoita. Torin kupeessa sijaitsevassa ravintolassa järjestetään säännöllisesti poikkitieteellisiä haalaribileitä, joissa esiintyvät valtakunnan kuumimmat partystarterit.

Viimeisten kuukausien aikana Apteekkarin hyllyllä on nähty mm. Sexmane, Costi, Mouhous, Mikael Gabriel ja Robin Packalen. Opiskelija ei helposti välty Kuopiossa tältä paikalta!

7. Ohjelmaravintola Maxim

Aivan Kuopion torin kupeessa sijaitsevan Ohjelmaravintola Maximin keikkatarjonta vaihtelee iskelmän, suomirokin, bluesin ja jazzin alueilla. Vuonna 2023 Maximissa keikalla nähdään mm. Kauko Röyhkä, Miljoonasade ja Juliet Jonesin sydän.

Kesällä 2023 ravintolassa järjestetään myös Kuopion komediafestivaali, jossa esiintyvät Suomen tunnetuimmat koomikot mm. Ismo Leikolan, Niko Kivelän ja Ali Jahangirin johdolla. Lisäksi Maxim toimii tapahtumapaikkana Kuopion konservatorion bändejä esittelevälle Liekeissä-festivaalille.

8. King’s Crown

Kuopion torin lähistöllä sijaitsevan Ravintola King’s Crownin lavalla nähdään ja kuullaan live-musiikkia laajalla genreskaalalla. Erityisesti ravintola on tullut tunnetuksi paitsi ruoka- ja juomatarjonnastaan, myös hyvin laajasta ja tasokkaasta jazz- ja blues-ohjelmistostaan.

Ravintolassa järjestetään kuukausittain myös ”jatsahtavia jameja”, joten musisoimaan pääsee itsekin hyvin matalalla kynnyksellä!

9. Kuopio-halli

Kaupungin keskustan liepeillä sijaitsevassa Kuopio-hallissa järjestetään Kuopion isoimpia yleisötapahtumia, joissa nähdään kotimaisia ja kansainvälisiä areenaluokan esiintyjiä muutamia kertoja vuodessa.

Tänä keväänä hallilla hemmotellaan kaikenlaisten metallien ystäviä, kun Kuopioon saapuvat ruotsalainen Sabaton, japanilainen Babymetal ja ikioma euroviisuvoittajamme Lordi. Viime syksynä puolestaan hemmoteltiin nostalgiannälkäisiä milleniaaleja, kun hallin lavalle kipusi legendaarinen 50 Cent. Lippuja ei tiettävästi saanut ihan viidelläkymmenellä sentillä.

10. Kuvakukko

Kino Kuvakukko on alueen vanhin ja suurin art house -elokuvateatteri, jossa järjestetään myös jazz-, blues- ja indie-musiikin keikkoja.

Kuvakukko on ehdottomasti kokemisen arvoinen paikka myös elokuvan ystäville, joita musafanien joukosta yleensä löytyy. Lisäksi rakennus toimii tapahtumapaikkana useille elokuvakerhoille ja taidefestivaalien erikoisnäytöksille, joten kyse on todellakin kuopiolaiselle kulttuurille keskeisestä paikasta.

11. Calacucco

Kuopion keskustassa sijaitseva Ravintola Calacucco toimii satunnaisesti myös keikkapaikkana. Ohjelmisto koostuu pääosin Suomen kuumimmista räp-artisteista. Viimeisen vuoden aikana lavalla on nähty mm. Ibe, Sexmane, Turisti, Ahti ja Käärijä. Vaikka tämä cucco ei ciecaise ihan joka viikko, niin laatu todellakin korvaa määrän!

Kuopiorock julkaisi lisää esiintyjiä

12. Kuopiorock

Kuopiorock on alueen suurin rock-festivaali, joka järjestetään vuosittain heinäkuun lopussa Väinölänniemen ranta-alueella. Festivaalin musiikkitarjonta painottuu festivaalin nimen mukaisesti rock-musiikkiin. Ohjelmisto koostuu muutaman ulkomaisen headlinerin ohella kotimaan isoimmista genrenimistä.

Vuonna 2023 Väinölänniemellä nähdään mm. Megadeth, Amorphis, VV, Apulanta ja Haloo Helsinki! Kolmipäiväinen rokkijuhla rantautuu Kuopioon 27.-29. heinäkuuta.

13. Kuopio Wine Festival

Älä anna nimen johtaa harhaan – Kuopio Wine Festival tuo Kuopion Satamaan keskihapokkaiden ja pirskahtelevien viinien ohella myös yli viikon edestä maan suosituimpia pop-, rock- ja iskelmäartisteja – jokaiselle jotakin.

Viikon aikana lavalla nähdään JVG, Käärijä, Bess, Portion Boys, Ramses II, Olli Halonen, Maustetytöt, Erika Vikman ja monta muuta artistia. Kuopio Wine Festival a.k.a. Kuopion Viinijuhlat on valtavan suosittu ja perinteikäs tapahtuma, joka houkuttelee Kuopion Satamaan juhlakansaa lähempää ja kauempaa. Tänä vuonna teemana on espanjalainen keittiö.

14. Hoodfest

Hoodfest on nuorehko hiphop-musiikin festivaali, joka järjestetään elokuun puolivälissä Kuopion keskustan laitamilla Kuopionlahden kentällä. Festari tuo Kuopioon suomiräpin kovimmat nimet muutamilla kansainvälisillä vahvistuksilla ryyditettynä. 

Vuoden 2023 festarin headlinerien joukosta löytyvät Gettomasa, Cledos, Costi ja Sexmane sekä jenkkiräppärit Brennan Savage ja Chris Webby.

15. Osuma Weekend

Osuma Weekend on aivan upouusi urheilun ja viihteen festivaali, joka järjestetään 26.-27.5.2023 Kuopion Bellanrannassa. Viikonlopun aikana nähdään laaja kattaus urheilua ja viihdettä, ja illat huipentuvat supersuosittujen artistien esiintymiseen. Bellanrannassa lavalle kiipeävät Sexmane, Isaac Sene, Mikael Gabriel, Happoradio ja Pihlaja.

Tapahtuma soveltuu mainiosti myös urheilun ja hyvien bileiden ystäville. Esimerkiksi padelista innostuneille on tarjolla sekä huippuammattilaisten turnaus että hupiturnauksia, joissa pääsee halutessaan näyttämään omat taitonsa.

Bellanranta iltahämärässä

Saatat olla kiinnostunut

Artikkelit

11 syytä asua Kuopion alueella

Artikkelit

25 syytä rakastua Kuopion alueeseen

Artikkelit

Kauppakadun Impro – Tapahtuma, joka täytyy kokea

Esittelyssä

Aktiviteetit

Esittelyssä

Inspiraatio

Esittelyssä

Syö ja juo