Parhaat sporttipaikat kaupunkilomailijalle

Parhaat sporttipaikat kaupunkilomailijalle

  Pauliina Ahonen • 10.03.2021

Liikuntaa lomalla ja liikematkalla

Merkittävä osa loman mukavuutta pohjautuu mahdollisuuteen irtautua arjen rutiineista. Parhaimmillaan tämä tarkoittaa arjen paineista luopumista ja uudenlaisen tasapainon löytämistä. Jotkut rutiinit taas tekee mieli säilyttää ja antaa niille jopa enemmän aikaa loman alkaessa. Yksi näistä on liikunnan harrastaminen. Lomalla saattaa myös herätä innostus tutustua uusiin lajeihin. Kuopiossa sporttailun yhdistäminen kaupunkilomaan tai vaikka liikematkaan on vaivatonta ja lajivaihtoehtoja on runsaasti.

Sporttipaikkoja luonnossa ja sisätiloissa

Kuopion keskustassa ja sen läheisyydessä on kauniita ulkoliikuntapaikkoja, joissa voi lenkkeillä, pelata erilaisia pallopelejä ja talvisin myös luistella. Monipuolisin on Väinölänniemi, jossa voi lenkkeilyn lisäksi vapaasti uida ja pelata tennistä, lentopalloa, koripalloa sekä padelia. Kaupunkipuistoissa on lisäksi kuntolaitteita, joiden avulla juoksulenkkiin voi yhdistää lihaskuntoharjoittelua. Tällaisia laitteita löytyy esimerkiksi Hapelähteenpuistosta, Brahenpuistosta sekä Valkeisenpuistosta. Kaikissa näissä on lisäksi viihtyisät leikkipuistot sekä tilaa pelailla ja syödä eväitä.

2,9 km päässä Kuopion torista on Puijon kuuluisa ulkoilu- ja virkistysalue, missä voi lenkkeilyn ja hiihdon lisäksi muun muassa maastopyöräillä, pelata frisbeegolfia ja tehdä porrastreeniä aivan Puijon mäkihyppymäkien tuntumassa.

Moninaisia sisäliikuntamahdollisuuksia tarjoavat Kuntolaakson uimahalli sekä torilta 3 km lounaaseen sijaitseva monipuolinen Bellanranta. Kuntolaakson uimahallissa on mahdollisuus vaihtelevaan vesiharjoitteluun itsenäisesti tai ohjatusti ja uimahallin uusilla kuntosaleilla on säännöllisesti myös ohjattuja tunteja. Ryhmäliikuntaa ja trampoliini- sekä kuntosaliharjoittelua pääsee harrastamaan Bellanrannasta löytyvässä Huippu Centerissä. Myös suureen suosioon noussutta padelia pelataan Bellanrannassa – kesäisin ulkona ja talvella Padel Clubin sisätiloissa.

Aktiviteetteja ja elämyksiä Kallaveden rannalla

Tervetuloa Bellanrantaan – perheille, bisnesväelle ja kaikenlaisille porukoille suunniteltuun elämyskeskukseen, jossa sportataan, pelataan ja pidetään hauskaa vuoden ympäri.

 

Lue lisää

Aarniometsä keskellä kaupunkia

Luonto ja siitä nauttiminen on tärkeä osa kuopiolaisten sekä koko alueen identiteettiä ja tämä näkyy myös liikunta-alueiden suunnittelussa. Luonto on läsnä myös kaupungin keskusta-alueella ja sitä hyödynnetään taidokkaasti. Kesäkaudella useiden liikuntalajien, kuten tenniksen ja padelin, harjoittelutilat laajenevat ulkokentille, joiden ylläpitoon on viime vuosina erityisesti panostettu.

Kauniiden kaupunkipuistojen lisäksi Kuopion ylpeys ja maanlaajuisestikin harvinainen tapaus on Puijon aarniometsä, jonka erityisyys piilee sen sijoittumisessa keskelle kaupunkia, kaikkien asukkaiden ulottuville. Ei siis ihme, että Puijo on hyppyrimäkineen, torneineen ja aarniometsineen Kuopiossa keskeinen, tunnettu ja rakastettu ulkoilu- ja virkistysalue.

Lajeja kaikille liikkujille

Kuopion keskusta-alueen liikuntapaikoissa pääsee harrastamaan niin perinteisiä kuin trendaaviakin liikuntalajeja. Joko olet kokeillut esimerkiksi padelia tai trampoliinitreeniä?

 1. Kuntolaakson Uimahalli: uinti, muu vesiliikunta ja kuntosali
 2. Puijon hiihtostadion: hiihto
 3. Puijon portaat: porrastreeni
 4. Puijon torni ja ulkoilualueet: maastojuoksu, maastopyöräily ja retkeily
 5. Puijon frisbeegolf-rata
 6. Hapelähteenpuisto ja luistelukaukalo: jalkapallo, koripallo, luistelu, kuntolaitteet ja leikkipuisto
 7. Retkiluistelurata: retkiluistelu ja luistelu luonnonjäällä
 8. Padel Väinölänniemi
 9. Väinölänniemen tenniskentät
 10. Väinölänniemen uimaranta: uinti ja uimahyppy
 11. Väinölänniemen lentopallokentät
 12. Väinölänniemen koripallokenttä
 13. Brahenpuisto: kuntolaitteet, parkour, pallopelit ja leikkipuisto
 14. Kuopionlahdenkenttä: luistelu
 15. Padel Club Kuopio: padel sisä- ja ulkokentällä
 16. Huippu Center: kuntosali, ryhmäliikunta, trampoliiniharjoittelu
 17. Matkus Shopping Center: aktiviteettipuisto Olopuisto; urheilutarvikkeiden erikoisliikkeissä laaja valikoima urheiluvaatteita ja -välineitä

Saatat olla kiinnostunut

Paikat

Kuntolaakson Uimahalli

Paikat

Puijon portaat

Yritykset

Bellanranta

Yritykset

Kylpylähotelli Rauhalahti

Yritykset

Padel Club Bellanranta

Yritykset

Padel Väinölänniemi