Syysloma Tahkolla

Syty seikkailusta Tahkolla

Syysloma Tahkolla

Vie lomailu uudelle tasolle Suomen aktiivisimmassa matkailukeskuksessa ja koe ruskan värittämät rinnemaisemat, rauhoittava järviluonto, upeat ulkoilureitit ja korkeatasoiset palvelut kompaktilla alueella, keskellä kauneinta Järvi-Suomea. Tahkon tunnelmasta hurmaantuvat niin perheet kuin kaveriporukat ja sen keskeinen sijainti mahdollistaa loman käyttämisen muuhunkin kuin matkustamiseen. Millainen on Tahkon syysloma 2020 – lue vinkkimme ja varaa oma lomasi!

Retkeillen luontoon

Tahkon monipuoliset retkeilyreitit mahdollistavat eripituisten retkien tekemisen – lasten kanssa tehtävistä parin tunnin pyrähdyksistä aina koko päivän kestäviin vaelluksiin. Alueen rengasreitit kiemurtelevat vaihtelevissa maastoissa, upeissa maisemissa ja niitä on myös helppo yhdistellä mieleisekseen. Koe 4,6km mittainen Huutavanholman kierros, 5,5km Kettukankaan kierros, 14,1km Tahkomäen kierros, 20,1km mittainen Rahasmäen kierros tai kulje läpi Tahkon parhaat palat sisältävä, 6,5km mittainen Tahkon Tähtikierros kaikkine käyntikohteineen.

Rinnealueen keskellä sijaitsevat Tahkon portaat muodostavat oikoreitin huipulle ja osan matkasta voi halutessaan taittaa myös 10.-17.10. pyörivällä maisemahissillä. Tahkon retkeilyreittien varrella on useita ihastuttavia laavuja ja kotia sekä upeita käyntikohteita kuten Tahkon näköalatorni sekä vastikään avattu Mäkiaution rotko. Huipulla liikkuvia syyslomalaisia palvelevat myös molemmat rinneravintolat – näköalaterassilla varusteltu Panorama Bar & Café sekä tunnelmaltaan ainutlaatuinen, ihastuttava Pehku.

Hetki Tahkon huipulla vie mielen kauas arjen kiireistä.
Mäkiaution rotko on Tahkon uusin, heinäkuussa avattu luontokohde.

Retkelle lasten kanssa

Lasten kanssa liikkuvien suosikkireittejä ovat:

  • Tahkon portaat – Panorama – Mäkiaution rotko – Panorama – portaita tai rinnettä pitkin kiemurrellen alas
  • Tahkon maisemahissi – Panorama – Mäkiaution rotko – Panorama – hissillä alas
  • Huutavanholman kierros 4,6km
  • Tahkon Tähtikierros 6,5km
  • Helppo nuotioretki Nallelaavulle
  • Helppo nuotioretki Tahkon lähiliikuntapuiston takana olevalle Rantakodalle.

Mäkiaution rotko ja laavu

Koe syksyn ihastuttavin luontokohde Tahkon huipulla!

Lue lisää

Tahkon maastopyöräilyviikko 10.-17.10.2020

Koko syysloma yhtä pyöräilyä – Tahkolla yhdistät upeat pyöräilyolosuhteet ja huippuluokan oheispalvelut ravintoloista luksushuviloihin. Bike park ja hissi avoinna joka päivä, ajo-opetusta, Tahko MTB Summer Trail, enemmän vuokrapyöräkapasiteettia, pumptrack, Ruska MTB Tahko ja niin paljon kaikkea että kannattanee jo varata se majoituskin koko viikoksi!

Syyslomalla hiihdetään

Tahkon maastohiihtokausi käynnistyy ensilumenladulla lauantaina 9.10.2020 klo 10:00. Vuosittain avattava latu on valaistu hämärään saakka ja mikäli omat hiihtovälineet ovat vielä huoltamatta, voi nekin vuokrata näppärästi rinteiden juurella sijaitsevasta SkiMac Tirolista.

Tahkon ensilumenlatu

Katso ensilumenladun lippuhinnat, lipunmyyntipaikat ja muut tarkemmat tiedot.

Lue lisää

Hiihtovälineiden vuokraus

SkiMac Tirolista vuokraat laadukkaat maastohiihtovälineet kaikille tyyleille.

Varaa tästä

Lasten suosikit

Lasten suosikkipaikkoja ovat Tahko Spa Hotellin vieressä sijaitseva, todella monipuolinen lähiliikuntapuisto sekä SuperCorner Tahko, keilahalli, kylpylä ja ihastuttava kotieläintila Tahko Farmi. Tahkon reissuun kuuluvat ehdottomasti myös käynti Tahkon huipulla, jonne pääsee paitsi retkeillen ja portaita pitkin, myös maisemahissillä ja rinneravintoloihin autollakin. Ohjelmassa on myös lasten suunnistusseikkailua sekä torstai-illan tunnelmavalaistu lyhtykävely Tahkon portaissa.

8 hehtaaria seikkailua

Tahkon Lähiliikuntapuistossa kuluu helposti koko päivä!

Tutustu

Treeniä, haastetta ja sopivasti joutenoloa

Syksyinen Tahko on todellinen multisport -kohde. Treenaa Suomen pisimmissä portaissa, juokse pitkin polkuja, pyöräile, retkeile ja rauhoitu tai haasta itseäsi rinnemaastojen korkeuserovaihteluilla. Hiihdä, jumppaa, nosta sykettä salilla tai palauttele luonnossa ja rentoudu kylpylän lämmössä. Pidä tasapaino ja yhdistä lomaasi sopivasti sporttia, parasta seuraa, hyvää ruokaa sekä mitä makoisimpia unia.

Syksyn perinteikäs Tahko Vuorijuoksu järjestetään lauantaina 17.10.2020, samana päivänä Ruska MTB:n kanssa. Vuorijuoksun tämän vuoden matkoina on 12km ja 24km.

Ravintolat

Tahkon parikymmentä persoonallista ravintolaa palvelee aamiaisesta yömyöhään, joten lähin ravintola on aina lähellä.

Tee kävelyretki mökiltä hotelliaamiaiselle, nauti lounasta huipulla sijaitsevissa rinneravintoloissa, fiilistele syysauringosta terassilla ja lähde makujen matkalle upeissa illallispaikoissa. Tekeepä mielesi sitten pikaruokaa, perinteistä kotiruokaa tai á la carten aatelia – löydät suosikkipaikkasi jokaiseen lomapäivään.

Tahkon ravintolat

Tutustu ja lisää suosikit suoraan reissuvihkoosi!

Suunnittele matkasi

Päiväretket Tahkolta käsin

Shoppailureissu Kuopioon? Tai entämä päiväretki Huuhkajan kierrokselle, Pisalle tai Tiilikkajärven kansallispuistoon? Tahkolta käsin on helppo piipahtaa alle tunnin ajomatkan päässä olevaan Kuopioon tai moniin ihastuttaviin retkikohteisiin, josta palata omaan majapaikkaan

Varaa syksyn lomasi

Tarjoukset
31.08.2020

Syksyn majoitukset

Yli 800 kohdetta varattavissa suoraan verkosta – löydä mökit, huvilat, huoneistot ja paljut, saunat, tekemiset ja ravintolat sekä kaikki mitä lomaasi tarvitset.

alk. 79 € / vrk
Mökit ja leirintä, Syksy
Tarjoukset
02.09.2020

Varaa lapsille oma huone!

Suuntaa syyslomalla Tahkolle koko perheen voimin! Lasten oma, edullisempi huone helpottaa perheen majoittumista erityisesti silloin, kun lapset ovat jo isompia.

alk. 59 € /vrk/1-2hlö
Hotellit, Majoitus, Syksy
Tarjoukset
18.08.2020

Syksyn huvilatarjous

Tahko Golden Resortin upeat huvilat sopivat niin lomailuun, juhlaan kuin palaverin pitoon. Syksyn huvilatarjous voimassa 5.8.-30.10.2020, minimi varausaika 2vrk.

-20%
Mökit ja leirintä, Retkeily, Syksy
Tarjoukset
24.08.2020

Fondue Tahkolla – koe Pehkun tunnelma

Koe legendaarisen Pehkun ainutlaatuinen illallistunnelma – varaa syksyn maukkaimmat hetket Tahkon huipulta.

alk. 38 € / henkilö
Rinneravintolat ja afterski, Ruokaravintolat, Syksy
Tarjoukset
02.09.2020

Majoitu syksyn syleilyssä

Break Sokos Hotel Tahkossa majoitut palvelujen äärellä, keskellä kaikkea mukavaa tekemistä. Nuku hyvin, rentoudu ja herää uuteen päivään ihastuttavalle aamiaiselle.

alk. 86 € / 2hh / vrk
Hotellit, Maastopyöräily, Retkeily, Syksy
Tarjoukset
24.08.2020

Keittolounas Tahkon huipulla

Herkuttele huipulla! Pehkun keittolounas on tarjolla syyskuussa lauantaisin klo 11-15. Syyslomaviikolla 10.-17.10. soppaa on tarjolla la – la klo 11-15.

13,90 € / henkilö
Rinneravintolat ja afterski, Ruokaravintolat, Syksy
Tarjoukset
05.06.2020

Huoneistot Tahkon keskustassa

Persoonalliset 2-12 henkilön huoneistot Tahkon keskustassa, vain parin minuutin kävelymatkan päässä kaikesta.

alk. 90 € / vrk / 2 hlöä
Huoneistot, Syksy
Tarjoukset
02.09.2020

Aloita päiväsi aamiaisella

Break Sokos Hotel Tahkon aamiaiselle ovat tervetulleita myös hotellin ulkopuoliset asiakkaat. Nauti kiiretön aamuhetki hyvän ruuan parissa ja lataa energiaa aktiiviseen päivään!

15,90€ ja 4-12v.1€/ikävuosi
Mökit ja leirintä, Ruokaravintolat, Syksy, Syö ja juo, Talvi
Tarjoukset
18.06.2020

Bike Park ajo-opetusta aloittelijoille

Tahkon syksyn Bikepark -tunnit varattavissa 10.-17.10.2020 joka päivä klo 10,12 ja klo 14 lähdöin. Hinta sis. 100min opetusta ja päivälipun tuolihissiin. Lisähenkilöt 30 €.

90 € / hlö
Aktiviteetit, Maastopyöräily, Syksy