Leirintäalueet

Pohjois-Savon luonnonläheiset leirintäalueet

Kuopion alueen suurin, viiden tähden leirintäalue sijaitsee Rauhalahdessa kaupungin eteläpuolella ja siihen on helppo saapua ohikulkevalta moottoritieltä. Matkailukeskus Rauhalahdessa on paitsi parisataa asuntovaunupaikkaa, myös runsas mökkivalikoima, teltta-alue, ravintolapalvelut, viihtyisä uimaranta nurmialueineen sekä todella paljon tekemistä koko perheelle. Kesälle 2018 alueen yhteyteen avataan uusi eläinpuisto, joka miellyttää varmasti kaiken ikäisiä matkailijoita. Kävelymatkan päässä sijaitseva Kylpylähotelli Rauhalahti luo lisäpalveluita aivan äärelleen ja alueelta on sekä bussi- että vesiyhteys kaupungin keskustaan.

Yhtä lailla kauniissa järvimaisemissa sijaitsevan Rautavaaran Metsäkartanon leirintäalue palvelee läpi kesäkauden ja kahden hehtaarin kokoiselta alueelta löytyy useita kymmeniä vaunu- että telttapaikkoja. Rautavaaran ja Nurmeksen välimaastossa oleva Metsäkartano tarjoaa matkalijoille myös ravintolapalvelut, mökki- ja huoneistomajoitusta sekä upean määrän tekemistä luonnon keskellä.  Metsäkartano on yksi alueen suosituimmista nuoriso- ja luontomatkailukeskuksista.

Muita leirintäpaikkoja löytyy muun muassa Kiuruvedeltä Spa Hotel Runnin miljööstä, Iisalmen seudulla Koljonvirralta ja Sonkajärveltä sekä Leppävirran Mansikkaharjulta, kävelymatkan päässä Vesileppiksen palveluista ja aktiviteeteista. Lähimpänä Tahkon matkailualuetta oleva asuntovaunualue sijaitsee Varpaisjärventien varrella, noin 14 kilometrin päässä keskustan palveluista.