Tervetuloa Joulu!

Kuopio-Tahko alue tarjoaa mahdollisuuksia hyvin monentyyliseen joulun viettoon. Yleisesti ottaen joulu on valkoinen, eli aivan muutamaa vähälumisempaa vuotta lukuunottamatta maisemaa kaunistaa runsas lumipeite. Yhä useampi viettää joulua vuokramökillä, johon mahtuu mukavasti lähimmät perheenjäsenet ja ystävät. Mökin voi valita omien tarpeidensa mukaan joko läheltä kaupungin tai hiihtokeskuksen palveluja ja aktiviteetteja sekä vaihtoehtoisesti keskeltä hiljaisuuttaa ja luonnonrauhaa. Joulua voi mainiosti viettää myös hotellissa majoittuen, sillä suurin osa alueen hotelleista tarjoaa monenlaisia hotellipaketteja, ohjelmaa sekä jouluruokailuja. Persoonallisissa hotelleissa on myös mistä valita ja monen valikoimaan kuuluu perinteisten hotellihuoneiden lisäksi erilaisia suite -tyyppisiä huoneita sekä erikokoisia huoneistoja.

Joulun ajan suosituimpia aktiviteetteja ovat laskettelu, murtomaahiihto, lumikenkäily, talvipyöräily  ja muut luontoaktiviteetit sekä kylpylässä rentoutuminen. Joulukirkot, kauneimmat joululaulut, joulukonsertit ja muut jouluiset ohjelmat löydät helposti tapahtumakalenteristamme, eikä unohtaa pidä tietenkään shoppailua, johon varsinkin Kuopion ostosparatiisit tarjoavat lukemattomia mahdollisuuksia useaksi päiväksi. Ihastuttava on myös Kuopion Korttelimuseon joulunäyttely, jossa voi kokea miltä joulu tuoksui ja näytti ennen.

Onnistuneeseen lomaan kuuloo olennaisesti hyvä ruoka ja Savossa kun ollaan, sitä on tarjolla joulun jokaisena päivänä. Mikäli koko joulua ei siis halua viettää keittiössä, kannattaa pöytävaraus tehdä johonkin alueen ravintoloista – ja keskittyä mukavaan tekemiseen ja yhdessäolemiseen.

Tutustu näihin!