Anti Festival

ANTI-festivaali

ANTI-festivaali

Nahkurinkatu 1
70600 KUOPIO
+358 50 305 2005 Yrityksen kotisivu

ANTI – Contemporary Art Festival

ANTI – Contemporary Art Festival on kansainvälinen nykytaiteen festivaali, joka keskittyy julkisiin tiloihin tehtyihin paikkasidonnaisiin teoksiin. Yleisölle ilmainen festivaali järjestetään Kuopiossa vuosittain, seuraavan kerran 13.-18. syyskuuta 2022.

ANTI-festivaalin tapahtumissa yleisö ja erilaiset yhteisöt pääsevät arjen keskellä osaksi teoksia – tekemään ja kokemaan niitä. Ympäri maailmaa tulevien taiteilijoiden teokset ottavat haltuunsa kaupungin julkisia tiloja, kuten koteja, kauppoja, toreja, yrityksiä, metsiä ja järviä.

ANTI on monipuolinen taideorganisaatio, jonka toiminta ei enää nykyisin rajoitu viikon mittaiseen festivaaliin kerran vuodessa, vaan se osallistuu taiteen ja taiteilijoiden työn kehittämiseen ympärivuotisesti.

Anti-Festival Kuopio

ANTI – Contemporary Art Festival 13.-18.9.2022

Tänä vuonna ANTI-festivaalilla eletään muutosten vuotta. Siinä missä festivaali itsekin etsii omaa uutta uomaansa – myös tämän vuoden teoksissa ollaan matkalla.

Useissa festivaaliviikon teoksissa tutkitaan myös yhteyksiä eri aikakausien välillä ja etsitään kollektiivisten rituaalien kautta asioita, joihin on vielä mahdollista – tai aivan mahdotonta – uskoa ja sitoutua kriisien varjostamassa maailmassa.

Festivaaliviikko huipentuu jälleen ANTI Festival International Prize for Live Art -palkinnon jakamiseen.

Paikkavaraus esityksiin käynnistyy elokuussa.

Tulevat tapahtumat

Tapahtumat

ANTI – Contemporary Art Festival 2022

13.09.2022 – 18.09.2022

ANTI-festivaali on kansainvälinen nykytaiteen festivaali, joka järjestetään vuosittain ympäri Kuopiota. Festivaalin tapahtumiin osallistuminen on maks

Tarjoukset ja tuotteet

Shortlist LIVE!

ANTI-festivaalilla jaetaan maailman ainoa kansainvälinen esitystaiteen palkinto. Lauantaina 17.9.2022 palkinto jaetaan 9. kerran, ja ehdolla palkinnonsaajiksi ovat tänä vuonna River Lin (Taiwan), Zinzi Minott (Iso-Britannia), Liz Rosenfeld (Yhdysvallat) sekä Latai Taumoepeau (Tonga/Australia). Palkinnonsaajaehdokkaiden esitykset tulevat maksutta yleisön koettaviksi Kuopioon. 

Katso lisää

Fixit

Fixit on ANTI-festivaalilla nähtävä esitys Euroopan Unionista. Teoksessa kartoitetaan EU:n historiaa ja tulevaisuutta. Mediataiteen valtionpalkinnon saanut taiteilija Kaino Wennerstrand etsii Fixit-esityksessä vastauksia Eurooppaa puhuttaviin kysymyksiin pop-kappaleiden ja luennoinnin muodossa.

Esitys on yleisölle maksuton, paikkavaraukset käynnistyvät elokuussa.

Katso lisää

Tutustu ANTI-festivaalin ohjelmistoon

Festivaalilla päästään kokemaan niin kansainvälisten esitystaiteen huippujen teoksia kuin kotimaisten nousevien taiteilijoiden uusia avauksia. Kaikkiin festivaalin tapahtumiin osallistuminen on yleisölle maksutonta. Paikkavaraukset esityksiin avataan elokuun alussa – toimi nopeasti, sillä katsomot täyttyvät kovalla vauhdilla!

Katso lisää