Anti Festival

ANTI-festivaali

ANTI-festivaali

Nahkurinkatu 1
70600 KUOPIO
+358 50 305 2005 Yrityksen kotisivu

ANTI – Contemporary Art Festival

ANTI – Contemporary Art Festival on kansainvälinen nykytaiteen festivaali, joka keskittyy julkisiin tiloihin tehtyihin paikkasidonnaisiin teoksiin. Yleisölle ilmainen festivaali järjestetään Kuopiossa vuosittain, seuraavan kerran 12.-17. syyskuuta 2023.

ANTI-festivaalin tapahtumissa yleisö ja erilaiset yhteisöt pääsevät arjen keskellä osaksi teoksia – tekemään ja kokemaan niitä. Ympäri maailmaa tulevien taiteilijoiden teokset ottavat haltuunsa kaupungin julkisia tiloja, kuten koteja, kauppoja, toreja, yrityksiä, metsiä ja järviä.

ANTI on monipuolinen taideorganisaatio, jonka toiminta ei enää nykyisin rajoitu viikon mittaiseen festivaaliin kerran vuodessa, vaan se osallistuu taiteen ja taiteilijoiden työn kehittämiseen ympärivuotisesti.

ANTI – Contemporary Art Festival

Yli 20-vuotias festivaali on Suomen johtava live art -tapahtuma. Live art on innovatiivisen esitystaiteen sateenvarjotermi, joka käsittää eri taidemuotojen rajat ylittäviä esityksellisiä, osallistavia ja nykyhetkeen perustuvia taiteen tekemisen tapoja.

ANTI-festivaalilla uudet taiteen muodot, kaupunkikulttuuri ja eri kohderyhmien tavoittaminen yhdistyy koulutuksellisiin ja tutkimuksellisiin näkökulmiin. Vuonna 2022 festivaali tavoitti noin 12 000 kävijää Kuopiossa.

Anti-Festival Kuopio