Tahko Kids -kaikenlaista lapsille

Tahko Kids

Kaikenlaista lapsille

Lasten kanssa Tahkolla

Monipuolinen Tahko tarjoaa lapsille ja perheille sopivaa tekemistä jokaisena vuodenaikana.

Talvisen rinne-elämän lisäksi lasten kestosuosikkeja ovat alueen sydämessä sijaitseva Lähiliikuntapuisto leikkikenttineen, SuperCorner Tahko, Tahko Spa Kylpylä & Keilahalli sekä ihastuttava Tahko Farmi. Myös kaikenlainen luonnossa liikkuminen on tehty helpoksi ja alueen retkeilykartoista löytyykin mukavia reittejä perheen kanssa tehtäville päiväretkille – niin kävellen kuin vaikkapa maastopyöräillen.

Tahkon Lähiliikuntapuiston leikkikenttä- ja pelialue on varustettu monipuolisilla välineillä vaijeriliukuineen, minitramppoineen, pelikenttineen ja parkour-alueineen. Syyskuussa 2018 puistoon avattiin myös upea Pump track -rata, jossa kulkevat mainiosti myös scootit ja skeittilaudat. Hiekka-tekonurmikentällä ja monitoimiareenalla voi pelailla erilaisia ulkopelejä sekä talvisin luistella ja rannan puolelta löytyy vielä aloittelijaystävällinen, 9-väyläinen frisbeegolfrata. Puiston takaosassa voi käväistä myös vaikkapa makkaranpaistossa, sillä Rantakota on avoinna kaikille matkailijoille läpi vuoden. Tahkon lähiliikuntapuisto on kahdeksan hehtaarin kokoinen. Hiihtoladuista perheen pienimmille sopivat muun muassa lähiliikuntapuiston vierestä lähtevä Golfladun lenkki, joka jäälatujen avauduttua yhdistyy alueen muuhun latuverkostoon. Myös Tahkolta Nilsiän suuntaan ja tunnelin jälkeen vasemmalle poikkeava Korpipelto-Korpinotko -latu on mukavan tasaista hiihdettävää ja matkalle osuu ihastuttava Nallelaavu. Tahkon alueen laavuilla polttopuut ovat valmiina.

Tahko Spa Hotellin tiloissa viihtyvät kaiken ikäiset perheenjäsenet aamusta iltaan. Saman katon alta löytyvät SuperCorner Tahko, Tahko Spa Kylpylä sekä ratavalliautomatiikan ansiosta perheen pienimillekin sopiva Keilahalli. Tahko Farmilla voi osallistua omatoimisille farmikierroksille, ajella minimönkijöillä tai nauttia maisemista ratsain. Farmin issikkasafarit ja talutusratsastus sopivat kaikenikäisille kävijöille. Break Sokos Hotel Tahkon ravintolan yhteydessä olevassa lasten leikkihuoneessa viihtyvät varsinkin perheen pienimmät.

Hyvä ruoka kuuluu lomaan

Tahkon persoonallisissa ravintoloissa myös lapset syövät hyvin. Perinteisten pikaruokapaikkojen lisäksi tarjolla on erittäin laadukasta á la cartea myös perheen pienimmille, sekä tietenkin lounasravintoloiden buffettien antimia.

Tahkon huipulla sijaitseviin rinneravintoloihin pääsee myös autolla, joten lomapäivän ohjelmaan kannattaa ehdottomasti ottaa myös käynti huipulla vaikkapa lounaan merkeissä!

Rinteiden päältä avautuu upea maisema satasaariselle Syvärille ja koko Tahkon matkailualueen ylle ja joka kerta tämä maisema pysäyttää hetkeksi niin lapset kuin aikuisetkin.

Ravintolat Tahkolla

Löydä ihastuttavin ravintola ja poruka fiilikseen sopivin menu Tahkon persoonallisten ruokapaikkojen joukosta.

Lue lisää

Itse rinteiltä lapsille löytyy mm. aivan pienten mattohissi ja seuraavalle levelille pyrkivien sompahissi lastenrinteestä, kaksi sompahissiä ja lisää helppoa laskettavaa sekä Tahko Kids Slopestyle Park & Tahko Freestyle Park Länsirinteiden puolelta. Myös useat laavupaikat ovat tavoitettavissa aivan perheen pienimpienkin kanssa.

Lapsille ja perheille suunnattuja tapahtumia on tarjolla läpi vuoden, niin rinteillä kuin alueen yrityksissäkin. Hiihtokoulun viikko-ohjelma ja muut riemukkaat rinnetapahtumat ihastuttavat lomaviikoilla – myös kesäisin – ja monissa urheilutapahtumissa nuorisolle sopivia sarjoja. Sesonkiviikoilla ja tapahtumien yhteydessä Tahkolla järjestetään myös erilaisia pop up -tapahtumia, kuten teatteria, limudiscoja ja monenlaisia seikkailuja.

Paikat

Tahkon Maisemahissi

Tahkon kesäinen maisemahissi vie kävelijät ja pyöräilijät suoraan huipulle saakka. Hissi pyörii 26.6.-15.8.2020 pe ja la klo 10-16.

Maastopyöräily, Nähtävyydet, Retkeily
Paikat

Tahkon lähiliikuntapuisto

Upea, kahdeksan hehtaarin kokoinen virkistysalue Tahkon keskustassa. Leikkikenttä, pumptrack, parkour-alue, ulkopelikentät ja paljon muuta!

 
Tahko Farmi
+358 45 131 2770 Yrityksen kotisivu
Yritykset

Tahko Farmi

Ihastuttava kotieläintila, hevossafarit, lasten minimönkijäajelut ja monet muut ryhmillekin sopivat ohjelmat, kuten jousiammunta, mysteerihuone ja muut kisailut. Farmilta löytyy tekemistä säällä kuin säällä.

Aktiviteetit
Paikat

Tahkon portaat

Tahkon portaat vievät rinnealueen huipulle. 1054 porrasta, 800 m nousua noin 1km matkalla. Treenaa, kuntoile, katsele maisemia tai käytä siirtymäreittinä huipulle.

Kesä, Nähtävyydet, Retkeily, Syksy
SuperCorner Tahko
+358 45 104 3160 Yrityksen kotisivu
Yritykset

SuperCorner Tahko

Liikunnallinen koko perheen sisäseikkailupuisto Tahko Spa Hotellin päärakennuksessa. Freestylehalli, Game Arena ja Adventure -alue sekä monet erilaiset teematapahtumat viihdyttävät läpi vuoden!

Aktiviteetit
Paikat

Tahkon retkeilyreitit

Tahkon neljä eripituista rengasreittiä kiemurtelee vaihtelevissa maastoissa, upeissa maisemissa. Kesäreittejä on myös helppo yhdistellä mieleisekseen, jolloin valittavaksi tulee lopulta hyvin monenlaisia vaihtoehtoja.

Retkeily
Artikkelit
06.05.2020

Maastopyörien vuokraushinnasto Tahkolla

Tahkolla maastopyöriä voi vuokrata rinteiden juurella sijaitsevasta SkiMac Tirolista (vain kesäkaudella), Tahko Safareilta sekä Tahko Spa Hotellista.

Maastopyöräily
Paikat

Tahkon näköalatorni

Tahkon näköalatorni sijaitsee Tahkonrinteiden huipulla, Pehkun vieressä. Upea, noin 13 metriä korkea torni on avoinna ympäri vuoden.

Kulttuuri ja käyntikohteet, Nähtävyydet, Retkeily
Museo- ja lomakeskus Aholansaari
+358 10 3370 666 Yrityksen kotisivu
Yritykset

Museo- ja lomakeskus Aholansaari

Historiallinen käyntikohde Tahkon kupeessa. Lomakeskus, ravintolat, kotimuseo Paavon pirtti, 1900-luvun alussa rakennettu kirkkoherra Kleofas Hyvämäen kesäpappila sekä paljon muuta mielenkiintoista nähtävää.

Kulttuuri ja käyntikohteet, Museot, Nähtävyydet