Kesä Järvi-Suomen pääkaupungissa
  Pauliina Ahonen • 02.04.2021

Kesä Järvi-Suomen pääkaupungissa

Kesällä alueellemme rantautuu kaupungin täydeltä hyvää fiilistä herkullisen ruoan, monipuolisten liikuntamahdollisuuksien sekä kesäisen kulttuurin muodossa. Tarjolla on niin lempeitä laineita kuin mukaansatempaavia tyrskyjä. Miltä kuulostaisi esimerkiksi kaupunkikierros arkkitehtuurin aarteiden äärelle Vilkku-kaupunkifillarilla tai perheen oma grillijuhla lähiruoka-teemalla?

Surffaa elämyksestä toiseen

Kesällä Kallaveden syleilemällä alueellamme nautitaan luonnosta, monipuolisista aktiviteeteista ja leppoisasta tunnelmasta erityisellä antaumuksella. Auringon helliessä asukkaita sekä matkailijoita kimmeltävä järvi ja jylhänä kohoavat aarniometsät tarjoavat ikimuistoiset puitteet urheiluun ja ulkoiluun. Lajivaihtoehtoja on kymmeniä ja upeita käyntikohteita riittää tutkittavaksi vaikka loman jokaiselle päivälle.

Pinnan verran parempaa lähiruokaa

Kuopion ja sitä ympäröivien alueiden luonnossa, maatiloilla, metsäisillä mäillä sekä kauniin Kallaveden syvyyksissä kasvaa ravintoloidemme puhtaimmat lähiruoan raaka-aineet. Kesällä herkkupadat täyttyvätkin makuelämyksistä, jotka ovat juuri nyt pinnalla, mutta sukeltaa voi rohkeasti myös syvemmälle makumaailmojen tyrskyihin.

Kallaveden ympäröimällä alueella kala on tottakai suosittu sekä kunnioitettu herkku, jota nautitaan monissa muodoissaan. Kalan lisäksi tunnettuja paikallisia elintarvikkeita ovat juustot, liha sekä marja- ja kasvistuotteet. Useat alueemme ravintolat valmistavatkin annoksensa paikallisista lähiraaka-aineista ja tarjoilevat lisäksi pienleipomoiden ja -panimoiden tuotteita. Ravintolaelämyksen lisäksi lähiruokaa voi nauttia myös itse valmistettuna, suoraan tuottajalta ostettuna lähiruoan myynti- ja jakelumalli REKO:n kautta.

Virtaa veden ääreltä

Tiedämme, että toiminnan täyteiset lomat ovat monien matkaajien suosiossa ja tätä trendikästä lomamuotoa alueemme palveleekin erinomaisesti. On kuitenkin aivan yhtä hyvä vaihtoehto lähteä lomalle vain lepäämään. Siihenkin alueeltamme löytyy paljon erilaisia vaihtoehtoja. Miellyttävät unet saa seikkailunhalunsa mukaisesti helposti hotellissa, laivassa laineilla lipuen, järvenrannalla mökkeillen tai vaikka metsälammella telttaillen.

Täällä voit vapaasti antaa virran viedä tai uida vastavirtaan. Vietä siis näköisesi kesä Järvi-Suomen matkailun pääkaupungissa ja löydä oma onnellisuuden aallonharjasi.

Saatat olla kiinnostunut

Esittelyssä

Inspiraatio

Esittelyssä

Suunnittele matkasi

Artikkelit

Kävelykierros kauniissa Kuopiossa