<br data-eio= Warning: Undefined variable $image_title in /home/kuopiotahkofi/bedrock-kuopiotahko-fi/web/app/uploads/cache/d159f0c075a2bcc7a36fe38dada5099f02d0341d.php on line 47
”>

Vuoden 2023 kansainvälisten kongressien tilastot julkaistu

Kongressivuosi 2023

Kansainvälisistä kongresseista tehdään Suomessa vuosittaista seurantaa Visit Finlandin toimesta. Suomessa järjestettiin vuonna 2023 yhteensä 529 kansainvälistä järjestökongressia. Määrä on suurempi kuin edellisvuonna.

Kongresseissa nousua edelliseen vuoteen

Finland Convention Bureaun keräämän tilaston mukaan Suomessa järjestettiin vuonna 2023 yhteensä 529 kansainvälistä järjestökongressia, joista 84 % oli fyysisiä kongresseja ja hybridinä järjestettyjä oli noin 15 %. Luku on suurempi kuin vuonna 2022 (428 kansainvälistä kongressia), ja tulevat vuodetkin näyttävät valoisilta.

Kuopiossa kirjattiin vuoden 2023 tilastointiin 8 kansainvälistä kongressia, joihin osallistui yhteensä 1 368 henkilöä.

Kongressit jakautuvat koko vuodelle kiireisimmän sesongin ajoittuessa kesäkauteen. Kesäkuu on ollut aiempien vuosien tapaan selvästi suosituin kongressikuukausi, kun taas hiljaisimmat kuukaudet ovat tammi- ja heinäkuu. Eniten kongresseja järjestettiin luonnontieteiden ja matematiikan alalla muiden merkittävien alojen ollessa yhteiskuntatieteet, historia ja turvallisuus.

Kongressitoimialan muutokset ja tulevaisuus

Noususta huolimatta toimiala ei ole vielä palannut pandemiaa edeltävälle tasolle. UIA:n (Union of International Associations) julkaiseman tutkimusraportin mukaan kansainvälisten kongressijärjestäjien toiveiden kärjessä ovat kohteeseen matkustamisen ja siellä liikkumisen vaivattomuus, joustavat tilaratkaisut sekä kokouspaikan palvelut ja tuki.

Myös vastuullisuuteen kiinnitetään aiempaa enemmän huomiota ja budjetti on usein tiukempi yleisen hintojen nousun myötä. Kustannusten nousu näkyy myös matkustuskulujen nousuna, joka osaltaan vaikuttaa kongressien osallistujamääriin ja sen myötä niiden kannattavuuteen.

Yksi merkittävimmistä vuoden 2024 kongresseista Kuopiossa on elokuussa järjestettävä pohjoismainen silmälääkäreiden kongressi Nordic Congress of Ophthalmology, johon odotetaan noin 1 000 osallistujaa.

Maksutonta apua kongressijärjestäjille

Kuopio Convention Bureau tarjoaa maksutonta asiantuntija-apua kongressijärjestäjille. Kansainvälisten kongressien saaminen vaatii suunnittelua, ennakkovalmisteluja, aktiivisia toimijoita sekä korkeatasoista osaamista omalla tieteenalalla. Kuopio Convention Bureau tarjoaa apua sekä kongressien hakemiseen että järjestämiseen, auttaen löytämään sopivimmat tilat, palveluntarjoajat, oheisohjelmat sekä tarjoten alueen markkinointimateriaalit.

Kuopio Convention Bureau
Pia Sihvonen
kcb(a)kuopiotahko.fi

Saatat olla kiinnostunut

Esittelyssä

Kokoukset ja ryhmät

Esittelyssä

Suunnittele matkasi

Esittelyssä

Syö ja juo