<br data-eio= Warning: Undefined variable $image_title in /home/kuopiotahkofi/bedrock-kuopiotahko-fi/web/app/uploads/cache/d159f0c075a2bcc7a36fe38dada5099f02d0341d.php on line 47
”>

Kuopio Tanssii ja Soi saa uuden taiteellisen johtajan

  Venla Mutanen • 04.12.2023

Kenneth Kvarnström valittiin uudeksi taiteelliseksi johtajaksi

Kenneth Kvarnström aloittaa Kuopio Tanssii ja Soin taiteellisena johtajana vuonna 2025 nykyisen taiteellisen johtajan Riku Lehtopolun viisivuotiskauden päättyessä.

Yksi Suomen tunnetuimmista koreografeista maailmalla

Kvarnström on toiminut monipuolisesti erilaisissa taiteen alan tehtävissä kuten koreografina, tanssijana, tuottajana sekä taiteellisena johtajana ja toiminnanjohtajana yli kolmen vuosikymmenen ajan. Hän on myös saanut Taiteen keskustoimikunnan taiteilijaprofessorin arvonimen vuonna 2008. Ruotsissa asuva Kvarnström aikoo olla Kuopiossa vahvasti läsnä.

– Haluan tuoda sellaisia esityksiä, ryhmiä, koreografeja ja taitelijoita, joita ei olla aiemmin Suomessa nähty. Sellaisia koreografeja, joiden taiteellisuus ja teokset ovat olleet ja ovat tärkeitä nykytanssin kehityksessä maailmalla, Kvarnström kertoo.

Kuopio Tanssii ja Soi yhdistyksen hallitus kommentoi valintaa:

– Kuopio Tanssii ja Soi aloittaa vuonna 2025 uuden ohjelmakauden näyttävästi juhlistaen samalla Kuopion kaupungin 250-juhlavuotta. Olemme todella innoissamme ja ylpeitä päästessämme suunnittelemaan ohjelmakautta Kennethin kanssa, joka on kansainvälisesti yksi merkittävimmistä suomalaisista koreografeista.

Kvarnström on nähty Kuopio Tanssii ja Soi -festivaalilla aiemminkin muun muassa Carmen?! -tilausteoksessaan vuonna 1993.

Kuopio Tanssii ja Soi
Kenneth Kvarnström, kuvaaja Sören Vilks

Kuopio Tanssii ja Soin taiteellisen johtajan kausi viisivuotiseksi

Kuopio Tanssii ja Soi on linjannut taiteellisen johtajan kauden jatkossa viisivuotiseksi.

– Jatkon kannalta olemme linjanneet, että taiteellisen johtajan kaudet festivaalilla tulevat kestämään maksimissaan viisi vuotta. Näin festivaalin ohjelmisto pysyy tuoreena ja aikaisempaa useampi luovan työn ammattilainen pääsee kuratoimaan festivaaliohjelman Kuopio Tanssii ja Soille, kertoo yhdistyksen toiminnanjohtaja Salima Peippo.

Kuopio Tanssii ja Soi on Pohjoismaiden laajin vuosittain järjestettävä kansainvälinen tanssitaidefestivaali, jossa vierailee vuosittain noin 35 000 kävijää. Seuraava festivaali järjestetään 12.-18.6.2024.

Saatat olla kiinnostunut

Esittelyssä

Tapahtumat

Esittelyssä

Kulttuuri ja käyntikohteet

Esittelyssä

Majoitus