<br data-eio= Warning: Undefined variable $image_title in /home/kuopiotahkofi/bedrock-kuopiotahko-fi/web/app/uploads/cache/d159f0c075a2bcc7a36fe38dada5099f02d0341d.php on line 47
”>

Avantouinti Kuopiossa

  Susanna Karjalainen • 10.10.2023

Talviuintipaikat ja avannot

Talviuintikausi on jo hyvässä vauhdissa. Kuopiosta ja lähiseuduilta löytyy useita talviuintipaikkoja ja avantoja – eikä ihme, onhan laji viime vuosina saavuttanut valtavan suuren suosion. Lajin innokkaiden harrastajien ansiosta Kuopionkin alueelle on perustettu talviuintiseuroja, joiden jäseniksi halukkaita on jonoksi asti.

Kokosimme listan Kuopion alueen talviuintipaikoista, joissa pääset pulahtamaan hyiseen järveen myös ilman jäsenyyksiä.

Kaikille avoimet avannot ja talviuintipaikat Kuopiossa ja lähiseuduilla

Kuopion Saana

Siikaranta 12, 70620 Kuopio

Kuopion Saanassa talviuintia voi harrastaa Kallaveden upean talvisissa maisemissa. Saanassa avantokausi alkaa marraskuussa ja jatkuu aina toukokuun loppuun saakka. Avantoon sekä saunomaan pääsee päivittäin kello 6-21 avantouimareiden oman sisäänkäynnin kautta. Kylpylän aukioloaikoina myös avannon vieressä sijaitseva savusauna on talviuimareiden käytössä. Avantouimaan ja saunomaan pääsee 10 euron kertamaksulla tai 199 euron kausimaksulla.

Rauhalahden Jätkänkämppä

Katiskaniementie 8, 70780 Kuopio

Rauhalahden Jätkänkämpällä järjestetään tiistaisin kaikille avoimia perinne- ja savusaunailtoja. Jätkänkämpän suuren savusaunan lauteille mahtuu kerralla jopa 60 saunojaa. Savusaunan lempeiden löylyjen jälkeen voi virkistäytyä Kallavedessä ja halutessaan jatkaa iltaa vielä Jätkänkämpän perinteiselle kämppäillalliselle livemusiikin kera.

Avantouintipaikat ja avannot Kuopiossa ja lähiseuduilla
Pulahdus kylmään veteen virkistää kehoa ja mieltä.

Väinölänniemi

Väinölänniemi 26, 70100 Kuopio

Väinölänniemen suositulla ulkoilualueella nautitaan rantasaunasta ja avantouinnista keskellä kaupunkia. Talviuintia pääsee kokeilemaan vierailijarannekkeella aina tiistaisin ja perjantaisin klo 16-21. Rannekkeen voi ostaa 10 euron käteismaksulla Kuopion Sataman Salesta (Kauppakatu 7, 70100 Kuopio).

Väinölänniemen talviuintipaikkaa ylläpitää Kuopion Talviuimarit ry, jonka jäsenillä on käytössään laajemmat uinti- ja saunomismahdollisuudet. Yhdistyksen jäsenmäärä on tällä hetkellä täynnä. Kuopion Talviuimarit ry:n toinen talviuintipaikka sijaitsee Sorsasalossa, mutta suuren suosionsa vuoksi se on avoinna vain jäsenille. (Tavirannantie 2, 70420 Kuopio)

Kylpylähotelli Kunnonpaikka

Jokiharjuntie 3, 70910 Vuorela

Siilinjärven Vuorelassa sijaitsevassa Kylpylähotelli Kunnonpaikassa avantouinnista voi nauttia yleisten savusaunailtojen aikana.

Avantosauna Lauteet

Jokisuuntie 16, 71800 Siilinjärvi

Siilinjärvellä sijaitsevalla Siilinlahden rannalla talviuintisaunana toimii Avantosauna Lauteet, jonne kaikki ovat tervetulleita löylyttelemään. Saunomaan ja avantouimaan pääsee kertalipulla tai kausijäsenyydellä. 

Kankaisten talviuintipaikka

Kirkonmäentie 3, 73300 Nilsiä

Nilsiässä sijaitseva Kankaisten talviuintipaikka on Kuopion kaupungin ylläpitämä. Avantoon pääsee pulahtamaan maksutta ja kaupungin asiakaspalvelupisteestä, joka sijaitsee Nilsiän kirjastossa, voi halutessaan noutaa pukuhuoneen kulkulätkän panttia vastaan. Kirjasto sijaitsee osoitteessa Ukko-Paavontie 15, 73300 Nilsiä. Asiakaspalvelupiste avoinna ti-ke klo 8-11 & 12-15 ja pe klo 8-11 & 12-14. Talviuintipaikalla ei ole saunomismahdollisuutta.

Tänne tarvitset jäsenyyden

Koska avantouinti on suositumpaa kuin koskaan, löytyy alueelta talviuintiseuroja, jotka ovat jo täynnä innokkaita lajin harrastajia.

Kuopion Petosella sijaitseva avantouintikeskus on Petosen Talviuimarit ry:n ylläpitämä. Kirveslahden uimarannalla sijaitseva avanto laitureineen ja saunoineen on ainoastaan jäsenten käytettävissä. Tällä hetkellä jäsenmäärä on täynnä, eikä uusia jäseniä tai vierailijoita ole mahdollista ottaa.

Saatat olla kiinnostunut

Esittelyssä

Luontonautiskelu

Esittelyssä

Aktiviteetit

Esittelyssä

Huvittelua ja hyvää energiaa