Ranta- ja kesäterassit Kuopiossa

Ranta- ja kesäterassit Kuopiossa

  Jesse Kettunen • 09.03.2023

Kuopion kesän kuumimmat terassit

Kesän saapuessa Kuopioon avautuvat myös ravintoloiden terassit. Tarjontaa löytyy laidasta laitaan ja ulkoilmasta pääsee nauttimaan niin maukkaiden aterioiden kuin kylmien juomien äärellä, lukuisissa eri ravintoloissa. Tämän kesän parhaita hetkiä Kuopiossa vietetään ranta- ja kesäterasseilla.

Kallaveden ääreen rantaterassille

Kallaveden rannalla sijaitseva Kuopio hemmottelee asukkaitaan sekä kaupungissa vierailevia matkailijoita kattavalla rantaterassitarjonnalla, josta jokaisella löytyy varmasti mieluinen vaihtoehto kevät- ja kesäpäivien viettoon.

Aivan Kuopion keskustan tuntumassa sijaitseva satama on pullollaan rantaterasseja. Roll Risteilyt avaavat kevään ensimmäisille terassikierroksille laivaterassin, jota lähemmäksi rantaa on mahdoton päästä. Kesällä Roll Risteilyiden m/s Queen R ja m/s Princess Anne risteilevät terasseineen Kallavedellä ja m/s Queen R:n laivaravintolassa valmistuu myös maittavaa lounasta ja illallista.

Satamassa myös Wanha Satama houkuttelee terassilleen nauttimaan erilaisia kalaruokia, savolaisia herkkuja, sekä muita herkullisia ruoka-annoksia. Muun muassa suositun vappubrunssin järjestävä ravintola Wanha Satama on ehdottomasti naulannut paikkansa Kuopion rantaterassien “pakko päästä” -listalla.

Bellanrannassa sijaitseva Kuopion Saanan terassi on rantaterassien aatelia. Kaupungin suurin rantaterassi kylpee auringossa koko päivän, eikä säälläkään ole väliä lasitetun terassin ansiosta. Suurikokoinen terassi on vain osa Kuopion Saanan hulppeaa kokonaisuutta, johon kuuluu terassin lisäksi ravintola, sauna ja spa-osasto.

Väinölänniemellä terassielämyksistä pääsee nauttimaan oikeasti palmujen alle, tosin säävarauksella. Väinölänniemen uimarannalla sijaitseva elämyskeskus Cafe Väinö tekee kuumista kesäpäivistä täydellisiä. Kylmät juomat, limut, karkit ja jäätelöt kuuluvat kaikki Cafe Väinön tarjontaan ja lisäksi kahvilasta voi vuokrata erilaisia välineitä ranta-aktiviteettien harrastamiseen.

Torikahville tai pitkän kaavan kautta

Kuopion torin vilinän keskellä on useita terasseja, joilla voit nauttia lämpimistä kesäpäivistä. Esimerkiksi torin laidalla sijaitsevan Sokoksen ravintolamaailma Food & Joy, joka pitää sisällään muun muassa Coffee Housen, Raisun ja Rosson, tarjoaa Coffee Housen yhteydessä uudenkarhean terassin, jolla kelpaa nauttia lämpimistä kesäpäivistä.

Kaikille tutusta italialaisesta klassikkosta, Rossosta, löydät esimerkiksi maankuulut pizzat isompaan nälkään, Coffee Housesta saat niin kahvit, bagelit kuin croissantitkin terassihetken kyytipojaksi ja Raisun valikoimasta löytyy kattava valikoima vaihtoehtoja aasialaisen ruuan ystäville.

Kauppakatu ja sen ympäristö ovat täynnä mahdollisuuksia

Kauppakadulla sijaitsevan Hophausin terassilla viihdyt säällä kuin säällä. Lasitetulla terassilla voit nauttia keskustan sykkeestä ja ihmisten vilinästä olipa sää mikä tahansa, ja valikoimasta löydät varmasti juoman tilanteeseen kuin tilanteeseen.

Kauppakadulta kivenheiton päässä sijaitseva Apteekkari on terasseineen olohuone keskellä kaupunkia. Kattoterassin sekä katutasossa sijaitsevan terassin tunnelmasta ja ravintolan juomatarjoilusta pääsee nauttimaan niin sanotusti pilkkuun asti, joten pitkät terassifiilistelyt onnistuvat vaivatta siinä missä lyhyemmätkin terassilla pyörähtämiset.

Kauppakadulla, Snelmanninpuiston vierestä löytyy Isä Camillon patio. Sesongeittain ruokalistojaan päivittävä Isä Camillo tarjoilee keväällä ja kesällä kevyempää ruokaa, jolloin vihreys ja grilli ottavat suuremman roolin menussa. Patiolla myös juomatarjoilu pelaa erinomaisesti ja viileneviä iltoja voi huoletta viettää lämpölamppujen alla.

Isä Camillon vieressä on myös Pannuhuone Gust. Ranin, jonka olohuonemainen terassi on omiaan terassifiilistelyyn. Pannuhuoneen cocktailit perustuvat pääosin paikallisen Lignell & Piispasen tuotteisiin ja persoonalliset pikaruoat kruunaavat kokonaisuuden.

Snelmanninpuiston toisella puolella kesäterassia isännöi ravintola Frans & Sophie. Original Sokos Hotel Puijonsarven alakerrassa sijaitseva Frans & Sophie on ranskalainen bistro, jonka keittiössä valmistuvat suussa sulavat ateriat rentoihin kesäterassihetkiin niin isoille kuin pienemmillekin seurueille.

Kuopiosta löydät varmasti kesäterassin omaan makuusi.

Saatat olla kiinnostunut

Esittelyssä

Hemmottelua ja hidasta elämää

Esittelyssä

Syö ja juo

Esittelyssä

Säpinää cityssä