Suomen kaunein joulutori avautuu Kuopion torilla 9.12.2022

Suomen kaunein joulutori avautuu Kuopion torilla 9.12.2022

  Marika Pulkkinen • 01.12.2022

Joulutori täynnä ohjelmaa

Suomen kauneimmaksi valittu Joulutori valtaa jälleen Kuopion kauppatorin 9.–20.12.2022. Kuopion Joulutorin tunnelma syntyy alueen ylle laskeutuvasta valoverhokatoksesta ja upeista valoporteista, lasten riemusta karusellissa, jouluravintoloiden herkuista, glögibaarin kuumista juomista sekä jouluisten myyntimökkien ja tyylikkäiden lasikonttimyymälöiden laadukkaista lahjatuotteista ja elintarvikkeista.

Joulutori on avoinna vajaat kaksi viikkoa, jonka aikana torilla on luvassa monenlaista hauskaa ohjelmaa koko perheelle. Joulutorilla nähdään muun muassa erilaisia musiikkiesityksiä, Lucia -kulkue kruunajaisineen ja Tiernapojat, riemuitaan karusellissa ja Hilima Haepakka-tontun temppuradalla sekä tavataan itse Joulupukki ja Muori. Joulutori on avoinna joka päivä klo 10-18.

Avajaisviikonloppua 9.-11.12. vietetään kuninkaallisin menoin, kun Joulutorin avaa Pakkaskuningatar hoveineen. Upeat, yli kahden metrin korkeuteen nousevat sirkustaiteilijat ilahduttavat valaistuilla talviasuillaan perjantaina ja lauantaina hämärän aikaan klo 14, 15.30 ja 17. Lauantaina kuninkaallinen teemaviikonloppu jatkuu, kun torille saapuvat lasten suosikkihahmot Lumikuningatar ja Jääprinsessa.

Toisena Joulutorin viikonloppuna torilla vietetään Eläinten Joulu -teemaa. Savon Eläinsuojelu ry. (SEY ry) on mukana Joulutorilla omalla myyntipisteellä, jonka kautta 16.-18.12. välillä kerätyt varat ja tavaralahjoitukset käytetään kodittomien ja luonnonvaraisten loukkaantuneiden eläinten hyväksi. Viikonlopun teeman mukaisesti Joulutorilla pääsee tutustumaan myös Tahkon poroihin, Vuorelan tallin poneihin sekä Kuopion kaverikoirien toimintaan.

Joulutorilla nähdään myös englantilaisen valotaiteilija James ”Jig” Cochranen 3-4,5 metrisiä valoliljoja, jotka luovat taianomaisen tunnelman torille kaupungintalon edustalle. Vuosittain Joulutorilla vaihtuvat valoteokset ilahduttavat tänä vuonna koko tapahtuman ajan. Joulutorin avajaispäivänä, perjantaina 9.12., paljastetaan vielä yksi uusi valoelementti, joka tulee ihastuttamaan erityisesti lapsia.

Joulutorin koko ohjelma ja aikataulut löytyvät Kuopion Joulutorin verkkosivuilta.

Lähiruokaa ja höyryävän kuumia juomia – joululahjaideoita ja herkkuja joulupöytään

Joulutorin myyntimökeissä ja tyylikkäissä lasikonttimyymälöissä on myynnissä monipuolinen kattaus laadukkaita elintarvikkeita, designtuotteita, keramiikkaa, kodintekstiilejä, jouluisia lahjatavaroita koruja sekä asusteita. Tuotteet ovat valtaosin lähellä tuotettuja ja kotimaisia.

Myös paikan päällä herkuteltavien ruokien, pikkunaposteltavien ja mukaan ostettavien elintarvikkeiden valikoima laajenee viime vuodesta. Tarjolla on tietenkin myös joulun ajan klassikkoa – riisipuuroa.

Jouluostosten lomassa voi myös istahtaa hetkeksi tunnelmalliseen joulukahvilaan nauttimaan ihania suolaisia ja makeita herkkuja, sekä virittyä joulun tunnelmaan livemusiikkia kuunnellen. Glögiteltan valikoimassa komeilee useita höyryävän kuumia herkkujuomia, sisältäen myös paikallisia alkoholittomia glögituotteita.

Tapahtuma-
kalenteri

Katso kaikki alueen tapahtumat!

Lue lisää

Saatat olla kiinnostunut

Esittelyssä

Tapahtumakalenteri

Esittelyssä

Säpinää cityssä

Esittelyssä

Joulu