Kaupunkijuhannus Kallaveden kainalossa

Juhannus Kuopiossa

Kaupunkijuhannus Kuopiossa

Kallaveden kainalossa sijaitsevassa Kuopiossa juhannukseen laskeudutaan leppoisissa tunnelmissa. Vaikka moni pakkaakin laukkunsa lähteäkseen kaupungista mökeilleen, ei kaunis kaupunkimme suinkaan hiljene keskikesän juhlan aikaan. Terassit, satama, vieraslaiturit, juhannussaunat ja kesäiset aktiviteetit vetävät väkeä Kuopioon myös juhannusviikonloppuna ja sukkulointi eri paikkojen välillä onnistuu kätevästi kaupunkipyörillä.

Juhannussaunat rannalla

Monen kaupungissa olevien juhannusperinteisiin kuuluu vähintäänkin vierailu Jätkänkämpän tai Saanan saunassa.

Juhannusaattona Jätkänkämpän savusaunassa löylytellään klo 14-20. Perinteikästä tunnelmaa huokuvan Jätkänkämpän savusaunasta voi pulahtaa suoraan raikkaaseen Kallaveteen. Jätkänkämpällä järjestetään koko perheen illanvietto, joka alkaa juhlallisella lipunnostolla klo 18 ja perinteinen juhannuskokko poltetaan klo 20. Pienempi lasten juhannuskokko poltetaan Matkailukeskus Rauhalahden uimarannalla klo 19. Molemmilla kokoilla säävaraus. Katso koko Rauhalahden alueen juhannuksen ohjelma tästä.

Saanan erikoisuutena on todella suuret terassialueet, upea infinity pool sekä palkittu savusauna.

Rannalla viihtyvien suosikkipaikkoja ovat kuuluisa Väinölänniemi keskustan kupeessa sekä Matkailukeskus Rauhalahden viihtyisä ranta-alue. Rannoilta vuokraat myös välineet SUP-laudoista vesileluihin ja rannalla pelailuun, joten mukaan ei tarvita kuin aurinkorasvaa ja kesäfiilistä. Moni veneellä tai vesijetillä liikkuva suuntaa kulkunsa johonkin läheisistä saarista, joista suosituin lienee Hietasalo upeine hiekkarantoineen.

Juhannusristeilyt satamasta ja Rauhalahdesta

Juhannuksena risteillään joka päivä! Laivan kyytiin pääsee joko Kuopion matkustajasatamasta tai Rauhalahdesta käsin.

Juhannustanssit satamassa

Juhannusaattona Kuopion Satamatorilla vietetään keskikesän juhlaa juhannustanssien merkeissä. Tapahtuma on avoin ja ilmainen kaikille. Iltaa on emännöimässä Piia Tuovinen, joka myös esiintyy yhdessä pianisti Ossi Jauhiaisen kanssa bändeineen teemalla ”Rakkaudesta Agentsiin”. Heidän jälkeensä lavalle nousee myös Savosta lähtöisin oleva suosittu tanssimusiikkiyhtye Uhkapelurit. Tuovinen ja Jauhiainen tanssittavat juhannusväkeä klo 18-20 ja Uhkapelurit klo 20-22.

Leppoisaa tekemistä kesäpäiviin

Satamassa tukikohtaansa pitävä Kuopion Seikkailukeskus vuokraa SUP-lautoja, kajakkeja, kanootteja ja fatbikejä, jotka kannattaa varata juhannukseksi hyvissä ajoin. Välineet ovat noudettavissa matkustajasataman toimipisteeltä torstaina 23.6. klo 16-17 ja ne palautetaan samaan paikkaan tiistaina 28.6. klo 10-12.

Bellanrantaan, aivan Saanan viereen avautuneesta Bella Wake Kuopiosta voi vuokrata juhannuksen menopeliksi upouuden SUP-laudan tai kajakin. Välineet noudetaan torstaina ja palautetaan samaan paikkaan sunnuntaina tai maanantaina.

Bellanpuistossa, Saanan toisella nurkalla, citygolfia ja padelia pääsee pelailemaan joka päivä ja varsinkin citygolfin parissa viihtyy varmasti koko seurue.

Kesäinen kaupunki näyttää kauneimpia puoliaan myös kuuluisasta Puijon tornista ja tornikahvilasta. Puijolla vieraillessa kannattaa samalla piipahtaa myös alueen upeilla ulkoilureiteillä.

Ravintolat ja terassit

Kesäiset rantaterassit, sataman ravintolalaivat, keskustan kodikkaat ravintolamiljööt ja monet muut ravintolat palvelevat läpi juhannuksen. Tutustu ainakin näihin:

Löydä juhannuksen mukavin majoitus

Lue lisää

Retkeilyn ja luonnossa liikkumisen ystäviä hemmotellaan aivan kaupungin keskustan laitamilla ja lähialueilla, pienen ajomatkan päässä kaupungista. Löydä lumoavimmat luontopolut, kauneimmat kansallispuistot ja mielenkiintoisimmat käyntikohteet tästä ja vieraile vaikka useammassa paikassa.

Saatat olla kiinnostunut

Esittelyssä

Veneily

Paikat

Väinölänniemi

Esittelyssä

Risteilyt

Esittelyssä

Tapahtumakalenteri

Paikat

Puijonnokan laavu

Artikkelit

Ranta- ja kesäterassit Kuopiossa