Lasten kanssa kesällä Kuopiossa

Lasten kanssa kesällä Kuopiossa

  Marika Pulkkinen • 24.05.2022

Lasten kanssa Kuopiossa

Kesäisestä Kuopiosta löytyy monenlaista puuhaa koko perheelle. Oman auton lisäksi kaupunkia voi kiertää kaupunkijunan kyydissä tai Hop-On Hop-Off -kaupunkibussilla ja -laivalla. Junan, laivan sekä bussin matkaliput ovat voimassa koko päivän ja kyytiin sekä pois voi päivän aikana hypätä niin monta kertaa kuin haluaa. Nappaa parhaimmat vinkit lasten kanssa lomailuun Kuopiossa!

Retkipäivä eläinpuistossa

Eläinpuistot ovat ihastuttavia ja elämyksellisiä kesäretkikohteita koko perheelle. Kuopiosta eläinpuistoja löytyy kaksi, Vehmasmäestä sekä Rauhalahdesta.

Kuopion Eläinpuisto Vehmasmäki sijaitsee noin 20km päässä Kuopion keskustasta, kauniissa maalaismaisemassa, missä näkemistä ja kokemista riittää koko päiväksi. Eläinpuistossa pääsee tervehtimään perinteisiä kotieläimiä, kuten lampaita, possuja, hevosia ja ankkoja sekä erikoisempia eläinystäviä, kuten alpakoita, poroja ja aaseja. Puistossa voi kierrellä ja ihastella suloisia eläimiä omaan tahtiin tai osallistua mukaan puistossa järjestettävään ohjelmaan, kuten talutusratsastukseen, aarteenetsintään tai eläintenhoitokierrokselle.

Suloisten eläinten lisäksi puistosta löytyy muun muassa leikkipuisto, keppihevosrata ja vanhojen traktoreiden näyttely. Omatoiminen eväsretkeily ja makkaran paistaminen onnistuu puiston katetuilla grillipaikoilla ja eläinpuiston tunnelmallisesta kahvilasta saa ostettua itseleivottuja suolaisia sekä makeita herkkuja ja virvokkeita.

Kuopion Eläinpuisto Rauhalahti sijaitsee 6 kilometrin päässä Kuopion keskustasta, Matkailukeskus Rauhalahden vieressä. Uudistetussa eläinpuistossa asustelee kirjava joukko erilaisia maatilan eläimiä, joita rapsutellessa voi kokea tuulahduksen rauhoittavaa maaseutuelämää. Kuopion Eläinpuisto Rauhalahti sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien varrella, sillä puistoon pääsee paikallisliikenteen bussilla sekä Hop-On Hop-Off -kaupunkibussilla tai -laivalla. Rauhalahden alueelta löytyy myös monenlaista muuta hauskaa tekemistä koko perheelle.

Vesileikkejä ja rantaelämää

Kuopion Väinölänniemelle voi suunnata rantalomalle palmujen alle. Kuopion suosituimmalta uimarannalta löytyy muun muassa hyppytorni, beach volley -kentät sekä kahvila ja elämysvuokraamo Cafe Väinö, josta voi vuokrata vesileluja, pelejä, SUP-lautoja ja muita välineitä mukavan kesäpäivän viettoon. Cafe Väinön yhteydessä on myös wc:t, suihkut sekä pukutilat. Väinölänniemi sijaitsee vain noin kilometrin päässä Kuopion keskustasta ja kaupunkijuna sekä Hop-On Hop-Off -kaupunkibussi pysähtyvät aivan uimarannan vieressä.

Toinen erittäin suosittu ja lapsiystävällinen uimaranta löytyy Valkeisenlammelta. Valkeisenlampea ympäröivästä Valkeisenpuistosta löytyy runsaasti aurinkoisia paikkoja piknikeväiden nautiskeluun, leikkipuistoja, beach volley -kenttä sekä monitoimikenttä kaikenlaiseen pelailuun.

Valmiiksi suunniteltuja elämyksiä koko perheelle

Kuopiossa voi täydellisen kesäpäivän suunnittelun jättää halutessaan myös muiden huoleksi. TrueKPO on elämysten verkkokauppa, joka on koonnut Kuopion parhaimmat tekemiset valmiiksi paketeiksi puolestanne.

Miltä kuulostaisi koko perheen seikkailupäivä snorklaten ja piknikeväitä syöden? Tai koko perheen sähkömönkijäsafari Väinölänniemellä, johon kuuluu myös lounas sekä tietenkin viilentävät jäätelöt ja pillimehut Cafe Väinön terassilla? 

Ravintolat Kuopiossa

Löydä Kuopion parhaimmat ravintolat!

Lue lisää

Keppihevosia ja polkuautoja

Puijonmäen laella, aivan tornin juuressa sijaitsee Puijon lasten maailma, joka avataan kesällä 2022 viimeistään juhannuksen jälkeen. Lasten maailma pitää sisällään keppihevosradan, huipputrampoliineja, polkuautoradan, minifrisbeegolfin, pihapelejä sekä virtuaalimäkihypyn Puijon suurmäestä. Perheen pienimmät voivat touhuta hiekkalaatikolla ja koettavissa on myös koko perheen AR-kierros, joka esittelee Suomen eläimiä. Puuhapäivään kannattaa yhdistää myös vierailu Puijon Tornin näköalatasanteella. Myös Puijon ravintolat sekä Kuopion korkeimmalla sijaitseva jäätelökioski palvelevat läpi kesän. Puijolle pääsee paikallisliikenteen bussilla sekä Hop-On Hop-Off -kaupunkibussilla.

Polkuautoilla pääsee ajelemaan myös Niiralan liikennepuistossa. Kesäaikaan puistossa on paikalla ohjaajia, jotka opastavat lapsia liikennesääntöjen noudattamiseen. Polkuautoilla pääsee ajelemaan ilmaiseksi ohjaajien ollessa paikalla, eli maanantaista perjantaihin 6.6.-12.8. (juhannusaattona suljettu). Muina aikoina liikennepuistossa voi liikkua omatoimisesti vaikka pyörällä tai skootilla. Liikennevalot ovat päällä klo 9-19.30.

Saatat olla kiinnostunut

Paikat

Niiralan liikennepuisto

Paikat

Väinölänniemi

Tapahtumat

Lasten lelukirppis

01.06.2022

Esittelyssä

Hop-On Hop-Off -kaupunkibussi ja -laiva

Artikkelit

Kävelykierros kauniissa Kuopiossa

Artikkelit

Kesäpäivä Kuopiossa – Kun parasta on juuri nyt

Artikkelit

Tahko Kids -kaikenlaista lapsille

Tuotteet

Puijo Peak, Kuopio

Metsäsatukierros Puijolla

Paikat

Valkeisenpuisto

Esittelyssä

Kylpylät

Paikat

Lippumäen skeittiparkki