Kuopion museon perusnäyttelyt ovat nyt avoinna

Kuopion museon perusnäyttelyt avautuvat

  Marika Pulkkinen • 13.05.2022

Kuopion Museo on nyt avoinna

Kuopion museon perusnäyttelykokonaisuus avautuu yleisölle 13.5.2022 klo 10. Kokonaisuuteen kuuluu kolme päänäyttelyä: Ihmisen aika, Muuttuva luonto ja Toden ja tarun rajalla. Näyttelyt ovat aiempaa toiminnallisempia – tietoa unohtamatta.

Kuopion museo yhdistyi uudisrakennuksella Kuopion pääkirjastoon ja yhdessä ne muodostavat Kantin, tiedon ja tarinoiden korttelin. Samalla kahden museon, kulttuurihistoriallisen museon sekä luonnontieteellisen museon yhteinen näyttelykokonaisuus uudistui kokonaan. Näyttelyt tarjoavat toiminnallisia elämyksiä, tietoa unohtamatta, ja kuljettavat museovierasta läpi Pohjois-Savon historian itäisen Suomen muuttuvaan luontoon.

Ihmisen aika kertoo Pohjois-Savon historiasta kivikaudesta kulttuurin uusimpiin virtauksiin. Näyttelyssä tutustut entisajan asukkaiden arkeen ja juhlaan, mielenkiintoisiin esineisiin ja ilmiöihin.

Muuttuva luonto -näyttelyssä matka alkaa kaukaa menneisyyden mammuttiarolta, kiertelee luonnonmetsän siimeksessä ja järvien syvänteissä, ja päätyy lopulta ihmisen muokkaamaan maisemaan. Millainen mahtaa olla luontomme tulevaisuus?

Toden ja tarun rajalla punoo yhteen kulttuurihistoriaa ja luonnontieteitä vuodenkierron ja kansanperinteen myyttien ja uskomusten kautta.

Museo vaalii myös omaa historiaansa ja sitä on esitelty vanhassa museonjohtajan huoneessa Museon historiaa -näyttelyssä. Myös pienille museokävijöille on tarjolla uusi elämyksellinen leikkitila.

Saatat olla kiinnostunut

Esittelyssä

Museot

Artikkelit

Kävelykierros kauniissa Kuopiossa

Yritykset

Kantti

Esittelyssä

Perinteitä ja kaupunkikulttuuria

Esittelyssä

Kulttuuri ja käyntikohteet

Esittelyssä

Säpinää cityssä