Kuopio Wine Festivalin 25. juhlavuosi

Kuopio Wine Festivalin 25. juhlavuosi

  Marika Pulkkinen • 12.01.2022

Kuopion Wine Festival 30.6.-9.7.2022

Kuopio Wine Festival järjestetään kahden vuoden tauon jälkeen huippuruoan, viinin sekä kotimaisten ykkösartistien mahtavalla kattauksella.

Kuopion viinijuhlien 25. juhlavuonna ruoan ja viinien hurmaavaan liittoon tehdäänkin poikkeuksellisen laaja läpileikkaus, sillä perinteisen yhden teemamaan sijaan Kuopio Wine Festivaleilla tehdään nyt makumatkoja useampaan viinimaahan ja keittiöön. Rakastu suomalaisen kesän makuihin, ihastu Välimeren tuulahduksiin niin simpukoiden kuin napolilaisten pitsojen parissa tai kokeile herkullisia KWF-tyylillä tuunattuja hampurilaisia. Maistettavaa löytyy varmasti jokaiselle festaripäivälle. Viininystäville vaihtoehtoja löytyy täyteläisestä punaviinistä kuplivaan rosé proseccoon.

– Menukokonaisuuksistamme löydät monta kivaa klassikkoa, jotka on tuunattu ja tuotu tähän päivään. Esimerkiksi klassikkojen klassikko crème brûlée paahtovanukas saa kaverikseen kotimaista mansikkaa ja raparperia sekä marenkia. Käytämme mahdollisimman paljon kotimaista ja laadukasta lähiruokaa, mutta haluamme tuoda myös Euroopan parhaimpia makuja tapahtumaan, esimerkiksi leikkeleitä ja juustoja. Myöskään kasvissyöjiä ei ole unohdettu, kertoo Osuuskauppa PeeÄssän ja Kuopio Wine Festivalien menut suunnitellut keittiöpäällikkö Hannu Pöyhönen

Tapaa viiniasiantuntijat

Kuopio Wine Festivaleilla on ensimmäistä kertaa mukana myös eri maiden viinintuottajia, jotka isännöivät Wine Makers Lounge -ravintolassa. 

− Etukäteen varattavassa Loungessa on 80 asiakaspaikkaa, jossa saa herkutella viiden ruokalajin menulla. Asiakkailla on myös ainutlaatuinen mahdollisuus tutustua ja keskustella viineistä paikan päällä olevien viinituottajien kanssa. Loungesta on suora näkyvyys esiintymislavalle, joka kruunaa festareista nauttimisen kaikilla aisteilla, kertoo Osuuskauppa PeeÄssän ryhmäpäällikkö Mikko Rosendahl.

Wine Makers Loungen lisäksi Kuopio Wine Festivaleilta löytyy tuttuun tapaan seurueille ennakkoon varattavia viinitupia, joissa on mukava nauttia herkullisia menukokonaisuuksia oman porukan kanssa. Huippusommelierit kruunaavat viinin ja ruoan makumatkasi. Festivaalialueella on lisäksi 300-paikkainen Bistro 25 -ravintola ja alueella on myös useita erilaisia ruokapisteitä.

Liput myynnissä nyt!

  • liput ennakkoon 42€
  • liput portilta 47€

Tapahtuman ikäraja K-18.

Lippukaupoille

Monipuolinen kattaus Suomen ykkösartisteja

Tuttuun tapaan Kuopio Wine Festivaleilla nähdään myös kotimaisia huippuartisteja. Odotetun paluun tekevän Tehosekoittimen lisäksi lavalla nähdään mm. Haloo Helsinki, Erika Vikman, Antti Tuisku, Bomfunk MC’s, Olavi Uusivirta, Kaija Koo, Lauri Tähkä, Behm, Maustetytöt ja paljon, paljon muuta. Tapahtuman juontaa Hovimuusikko Ilkka.

Ruoan, viinin ja huippuartistien täyttämä festivaali on mittaluokaltaan Suomen suurin. Kävijöitä odotetaan noin 35 000 tuhannen henkilön verran yhteensä tapahtuman yhdeksälle päivälle. Kuopio Wine Festivalin järjestäjät seuraavat tiivisti viranomaisten ohjeistuksia koronavirus Covid-19-tilanteeseen ja sen vaikutuksia yleisötapahtumien järjestämiseen.

Saatat olla kiinnostunut

Esittelyssä

Tapahtumakalenteri

Esittelyssä

Majoitus

Esittelyssä

Suunnittele matkasi

Tapahtumat

Kuopio Wine Festival 2022

30.06.2022 – 09.07.2022