Pohjois-Savon ravintolarajoitukset

Pohjois-Savon ravintolarajoitukset

  Marika Pulkkinen • 17.12.2021

Ravintolarajoitukset Pohjois-Savossa

Artikkelia päivitetty viimeksi 11.1.2022 klo 19:47.

Pohjois-Savo on siirtynyt 20.12.2021 koronapandempian leviämisvaiheeseen. Vaikeutuneen koronatilanteen vuoksi valtioneuvosto on linjannut uusia ravintolarajoituksia leviämisalueille.

Rajoitukset 12.1.-31.1.2022

11.1.2022 annetun asetuksen mukaisesti ravintolat voivat olla avoinna vain klo 05-18 välisenä aikana. Anniskelu tulee lopettaa klo 17, mutta jo ostettuja juomia voi nauttia klo 18 saakka. Aukiolorajoitukset eivät koske ruuan take away -myyntiä asiakkaille, joten mikäli ravintola on ilmoittanut olevansa avoinna pidempään kuin klo 18 saakka, se tarkoittaa nimenomaan take away -myyntiä.

Asiakaspaikoista voi olla anniskeluravintoloissa käytössä enintään puolet ja ruokaravintoloissa 75 prosenttia. Kaikilla asiakkailla tulee sisätiloissa olla oma istumapaikkansa pöydän tai sitä vastaavan tason äärellä, joten etsithän vapaan pöydän ennen tilauksen tekemistä.

Yritykset voivat halutessaan edellyttää koronapassin käyttöä koko aukiolonsa ajan, joten varauduthan näyttämään passin ja todistamaan henkilöllisyytesi ainakin alla mainituissa ravintoloissa.

Mikäli sinulla herää kysyttävää koronapassin käyttöön tai voimassa oleviin rajoituksiin liittyen, otathan yhteyttä suoraan kyseiseen ravintolaan.

Kuinka käytän koronapassia?

1. Lataa tai tulosta koronapassi Omakanta-palvelusta kanta.fi
Kirjaudu sisään Omakantaan ja lataa pdf-tiedosto kohdasta koronatodistus. Voit ottaa koronapassista myös kuvakaappauksen.

Koronapassi on todistus;

  • täyden rokotussarjan saamisesta vähintään 7 vuorokautta aiemmin tai 
  • negatiivisen koronatestituloksen saamisesta enintään 72 tuntia aiemmin tai
  • koronan sairastamisesta enintään kuusi kuukautta aiemmin
  • Lisätietoja koronapassista omakanta.fi -sivustolla

2. Näytä koronapassia ravintolassa
Järjestyksenvalvoja tai henkilökunta lukee passissa olevan QR-koodin saapuessasi ravintolaan. Lukusovellus ei kerää tai tallenna koronapassin tietoja.

3. Muista pitää mukana myös henkilöllisyystodistus!
Varaudu todistamaan henkilöllisyytesi koronapassin tarkistuksen yhteydessä.

Katso tästä uusimmat tiedotteet ja tietoa koronasta: