Kuopioon nousee Itä-Suomen suurin Joulutori

Kuopioon nousee Itä-Suomen suurin Joulutori

  Marika Pulkkinen • 02.12.2021

Joulutori täynnä ohjelmaa, Euroopan maukkain Jouluravintola sekä lähiruokapuoti

Kuopion kauppatorille avautuu 11.-22.12.2021 uusi joulutoritapahtuma. Kuopion Joulutorin tunnelma syntyy alueen ylle laskeutuvasta valoverhokatoksesta ja upeista valoporteista, lasten riemusta karusellissa, jouluravintoloiden paikallisista herkuista, glögibaarin kuumista juomista sekä jouluisten myyntimökkien ja tyylikkäiden lasikonttimyymälöiden laadukkaista lahjatuotteista ja elintarvikkeista. Joulutorin tunnelmaa pääsee ihailemaan kätevästi myös Hop-On Hop-Off kaupunkibussilla, joka liikennöi la-su 11.-12.12. sekä pe-su 17.-19.12.

Joulutori on avoinna vajaat kaksi viikkoa, jonka aikana torilla on luvassa monenlaista hauskaa ohjelmaa koko perheelle. Joulutorilla nähdään muun muassa erilaisia musiikkiesityksiä, opetellaan tonttutaitoja tonttupajoissa, riemuitaan karusellissa tai temppuradalla sekä tavataan itse Joulupukki ja Muori, suloisia poroja unohtamatta.

Avajaisviikonloppuna joulutorin kävijöitä ilahduttaa Amanda Parerin valkoista valoa hohtavat jättimäiset jänikset ja lauantaina 11.12. klo 15:30 torilla esiintyy Valosirkus Spektri, joka tekee LED-välineillä värikkäitä ja näyttäviä valoesityksiä. Lauantaina 18.12. torilla nähdään kaksikin kertaa upea ja häikäisevä Belenos tuli- ja valoshow. Joulutorin koko ohjelman sekä aikataulun löydät tapahtuman verkkosivuilta.

Lähiruokaa ja höyryävän kuumia juomia

ERG-juhlavuoden päätöksen kunniaksi Joulutorin ravintolateltta Joulun Lumo GastroBar & Glögi sekä Taste Savo pop up -lähiruokamyymälä tuovat palkitun ruokamaakuntamme kulinaariset helmet Joulutorin kävijöiden maistettavaksi, elettäviksi, koettaviksi ja nautittaviksi.

Ravintola- ja glögiteltta sekä lähiruokamyymälä houkuttelevat makumatkailijoita kokemaan aitoa savolaista gastronomiaa useiden elämysten kautta. GastroBarin puolella tarjolla on Euroopan maukkain joulumenu, joka rakentuu vahvasti alueen tuotteisiin. Tarjolla on tietenkin myös joulun ajan klassikkoa – riisipuuroa. Glögiteltan valikoimassa komeilee useita höyryävän kuumia herkkujuomia, sisältäen myös paikallisia alkoholittomia glögituotteita.

Joulun Lumo -ravintolatelttaan mahtuu kerralla jopa yli 80 asiakasta. Hyvän ruoan ja juoman ohella siellä pääsee nauttimaan joulun tunnelmasta myös koko perheelle sopivien esitysten muodossa.

Tapahtumakalenteri

Katso kaikki alueen hauskimmat tapahtumat!

Lue lisää

Joululahjaideoita ja herkkuja joulupöytään

Joulutorin myyntimökeissä ja tyylikkäissä lasikonttimyymälöissä on myynnissä monipuolinen kattaus laadukkaita elintarvikkeita, designtuotteita, keramiikkaa, kodintekstiilejä sekä koruja ja asusteita.

Osallistuvista kauppiaista noin puolet ovat paikallisia tai hyvin läheltä, puolet muualta Suomesta. Tuotteet ovat valtaosin kotimaisia ja lähellä tuotettuja. Kuopion Joulutori tarjoaa runsaasti joululahjaideoita sekä herkullisia makuja paikan päällä nautittavaksi, lahjaksi sekä omaan joulupöytään vietäväksi ”, kertoo Tilla Martikainen, Kuopion kaupunkikeskustan kehittämisyhdistys ry:n toiminnanjohtaja.

Saatat olla kiinnostunut

Esittelyssä

Hop-On Hop-Off -kaupunkibussi ja -laiva

Esittelyssä

Tapahtumat

Esittelyssä

Joulu