Muumijääluola aukeaa jälleen tapaninpäivänä

Muumijääluola aukeaa jälleen tapaninpäivänä

  Marika Pulkkinen • 25.11.2021

Elämyksellinen jäämaailman seikkailu

Leppävirran suosittu Muumijääluola avataan neljännelle kaudelleen tapaninpäivänä 26.12.2021. Muumijääluola pystytetään jälleen Vesileppiksen hiihtoareenalle, joka sijaitsee 30 metriä maanpinnan alapuolelle louhitussa kiviluolassa. Näyttely koostuu muumijääveistoksista ja erilaista talvisista aktiviteeteista, kuten liukumäkilinnasta, snowtube-radasta ja napakelkasta. Näyttelyalueen kokoa, audiovisuaalisuutta ja toiminnallisuutta on lisätty aiemmista kausista.

Projektin työnjohtajana toimivan Icemagic Oy:n Anssi Kuosan mukaan näyttely on jälleen ottanut askeleen eteenpäin. “Aikaisempien vuosien asiakastoiveet ja asiakkaiden käyttäytyminen luolassa ovat olleet ohjenuoranamme tämän vuoden toteutuksessa.”

Myös veistosten näyttävyyteen on tehty lisäpanostuksia. “Uutena elementtinä veistäjillä on ollut käytössään nyt myös valkoinen jää, jonka olemme itse tehneet kirkkaasta jäästä”, toteaa puolestaan Esa Salmiheimo Vesileppiksestä.

Leppävirralla ahertaa jälleen kansainvälinen joukko jäänveistäjiä, kaukaisimmat aina Mongoliasta sekä Kanadasta saakka.

Muumijääluolan aktiviteettialueella nyt myös kaikista pienimmät lapset on huomioitu omalla liukumäkitornillaan ja koko alueen valaistukseen on panostettu entistä enemmän.

Teemana ”Winter Secrets”

Tämän sesongin teema pohjautuu Muumilaakso -televisiosarjan tarinaan ”Winter Secrets”, jossa Muumipapan ja Muumimamman talviunille asettuminen katkeaa poliisin koputukseen. Haisuli on paennut poliisin huostasta ja jäljet johtavat Muumitaloon. Rouva Vilijonkka saapuu kylään, joten unet jäävät tuonnemmaksi ja seikkailu alkaa. Elämyksellisestä jäämaailman seikkailusta löytyvät myös muut tutut Muumilaakson hahmot.

”Haisulia on toivottu kovasti aiempien näyttelyiden pohjalta mukaan ja nyt meillä on sellainen tarina, josta tuo veijari löytyy”, sanoo Vesileppiksen liikuntayhtiön toimitusjohtaja Esa Salmiheimo.

Suunnittele matkasi

Löydä mieleisesi aktiviteetit, maukkaimmat ravintolaelämykset, mukavin majoitus ja hauskimmat tapahtumat!

Lue lisää

Saatat olla kiinnostunut

Yritykset

Sport & Spa Hotel Vesileppis

Yritykset

Muumi Ice Cave

Esittelyssä

Suunnittele matkasi