Syysloma Kuopiossa

Mitä tehdä syyslomalla Kuopiossa?

Syysloma Kuopiossa

Kuopiosta löytyy monenlaista puuhaa syyslomalaisten iloksi. Oman auton lisäksi kaupunkia voi kiertää syysloman aikana liikennöivällä Hop-On Hop-Off -kaupunkibussilla. Bussin matkaliput ovat voimassa koko päivän, joten kyytiin ja pois voi hypätä niin monta kertaa kuin haluaa. Lue vinkkimme lasten kanssa lomailuun Kuopiossa ja suunnittele oman näköisesi loma!

Lumoava Puijo

Kuopion tunnetuin maamerkki eli Puijon torni sekä Puijon ulkoilualue sijaitsevat vain parin kilometrin päässä Kuopion kauppatorilta. Alueen laajan ulkoilureitistön lisäksi mäen laella voi tutustua esimerkiksi koko perheen AR-kierrokseen, joka esittelee Suomen eläimiä. Puijon upeita maisemia voi ihastella myös pyörän selästä käsin, sillä e-fatbikejä on vuokrattavissa tornin juurelta. Fatbikellä pyöräily on hauskaa ja sähköavustuksen ansiosta helpompaa myös mäkisessä maastossa.

Lauantaina 16.10. Puijon valtaa hauska kurpitsatempaus, joka on ihasteltavissa koko syysloman ajan. Aivan tornin juuressa sijaitsee myös keppihevosrata, joka on avoinna säävarauksella joka päivä 16.-24.10. välisenä aikana. Perjantaina 22.10. on mahdollista päästä myös oikean ponin selkään, kun Kuopion Eläinpuiston asukeista minihevonen sekä poni saapuvat vierailemaan Puijolla klo 12-14 välisenä aikana. Hurjimmat voivat myös kokeilla, miltä tuntuu 130 metrin loikka Puijon suurmäestä mäkihyppääjän silmin! 360 asteen virtuaalimäkihyppyelämys on koettavissa turvallisesti Puijon tornin aulassa, viiden euron hintaan.

Puijolla kannattaa ehdottomasti vierailla myös tornin näköalatasanteella, josta avautuvat huikeat maisemat ympäröivään kaupunkiin. Puijon näköalatasanne, matkamuistomyymälä sekä Tornikahvila ovat avoinna päivittäin. Ravintoloiden aukioloajat voi tarkistaa Puijo Peakin verkkosivuilta.

Puijo on myös yksi Hop-On Hop-Off -kaupunkibussin pysäkeistä.

Porukalla polskimaan

Kuopiosta ja lähialueilta löytyy useita kylpylöitä joista valita. Kuopion Saanan Sauna & Spa -osaston erikoisuutena on terassilla sijaitsevat savusauna sekä upea, lämmitetty infinity-allas. Saana sopii erityisesti isompien lasten perheille, sillä kylpylässä ei ole erillistä lasten allasta.

Kylpylähotelli Rauhalahti sijaitsee vain 5 kilometrin päässä keskustasta ja sinne pääsee kätevästi esimerkiksi bussilla. Rauhalahden kylpylästä löytyy lasten altaiden lisäksi muun muassa ulkoallas, monitoimiallas sekä hauska vesiliukumäki.

Kuopion Saana sekä Kylpylähotelli Rauhalahti ovat myös Hop-On Hop-Off -kaupunkibussin pysäkkejä.

Kuopion uusi uimahalli, Kuntolaakson uimahalli on pinta-alaltaan Suomen toiseksi suurin. Kahdeksan erilaista allasta, hyppytornit, virtuaalivesijumppalaitteet, erilaiset saunat ja hierovat suihkut takaavat viihtyvyyden koko perheelle.

Sport & Spa Hotel Vesileppis sijaitsee Leppävirralla, noin 50 kilometriä Kuopiosta etelään ja Virkistyskylpylä Fontanella sijaitsee Siilinjärvellä, puolen tunnin ajomatkan päässä Kuopiosta pohjoiseen. Fontanellassa ison aaltoaltaan laineet keinuttavat mukavasti ja Suomen pisimpiin kuuluvassa vesiliukumäessä saa hurjat vauhdit.

Perinteitä ja kaupunkikulttuuria

Kuopiosta löytyy myös mielenkiintoisia museoita sekä näyttelyitä kaikenikäisille.

Kuopion museossa sekä Kuopion taidemuseossa esillä oleva Leonardo Da Vinci 3D -näyttely on herättänyt suurta mielenkiintoa. Näyttelyssä sukelletaan renessanssineron elämään ja taiteeseen sekä mielenkiintoisiin keksintöihin ja koneisiin.

Kuopion taidemuseossa pääsee tutustumaan myös taidemuseon kokoelman aarteisiin Taiteilijan katse -näyttelyssä sekä nykytaiteeseen Nupit Kaakkoon -näyttelyssä. Leonardo Da Vinci ja Taiteilijan katse -näyttelyihin liittyvät tehtävävihkot ovat mukava tapa tutustua näyttelytarjontaan lasten kanssa.

Kuopion korttelimuseossa museokoteihin voi tutustua omatoimisesti tai oppaan kanssa. Syyslomaviikolla 42 ehtii myös näkemään vielä viimeistä viikkoa avoinna olevan Suomalainen rivitalo – Työväenasunnosta keskiluokan unelmaksi -kiertonäyttelyn.

Kulttuuri ja käyntikohteet

Löydä museot, teatterit, luonnon nähtävyydet, opastetut kävelykierrokset, historialliset kohteet ja loman näyttävimmät näkymät ja seikkaile mielesi mukaan!

Lue lisää

Bellanranta

Kuopion Bellanrannassa sijaitsevasta Liikuntakeskus Huippu Centeristä löytyy kuntosalin lisäksi myös trampoliiniareena. Trampoliiniareena pitää sisällään 400 neliötä eri vahvuisia trampoliineja, hyppymontun sekä useita pelialueita. Trampoliinilla pomppiminen on hauskaa liikuntaa koko perheelle!

Naapurissa sijaitsevasta Matkailukeskus Kuopion Saanasta löytyy upea Sauna & Spa -osasto, ravintola sekä mielettömät maisemat Kallavedelle. Arkisin Saanasta saa lounasta, iltaisin se palvelee a lá carte ravintolana ja lauantaisin tarjolla on suosittu brunssi.

Syysloman hauskimmat tapahtumat

Syysmarkkinat
pe-la 22.-23.10.2021

Luvassa markkinatunnelmaa torin täydeltä! Huutokauppaa, livemusiikkia sekä ohjelmaa perheen pienimmille.

Ruska MTB Tahko

Tahko Outdoor Weekend
pe-la 22.-23.10.2021

Savon syyslomaviikon päättävä viikonloppu on täyttä sporttia! Luvassa on kolme urheilutapahtumaa, joihin voi osallistua erikseen tai yhdessä. 


Päiväretket Tahkolle

Kuopiosta käsin on helppo piipahtaa alle tunnin ajomatkan päässä sijaitsevalle Tahkolle. Katso syysloman parhaimmat vinkit Tahkolla!

Suosittelemme

Esittelyssä

Tapahtumakalenteri

Tuotteet

Puijo Peak, Kuopio

Suomen Eläimet AR-kierros

Tarjoukset

Ravintola Ehta, Kuopio

Syysloman herkut lapsille

Tarjoukset

Kylpylähotelli Rauhalahti, Kuopio

Koko perheen kylpyläloma

Tuotteet

Puijo Peak, Kuopio

Virtuaalimäkihyppy

Tuotteet

Liikuntakeskus Huippu Center, Kuopio

Perhelippu trampoliiniareenalle

Tarjoukset

Matkailukeskus Kuopion Saana, Kuopio

Saanan saunaelämykset

Tarjoukset

Original Sokos Hotel Puijonsarvi, Kuopio

Syyslomalla Kuopiossa

Tarjoukset

Hotelli IsoValkeinen, Kuopio

Syyslomalla kauniisiin järvimaisemiin

Esittelyssä

Hop-On Hop-Off

Tarjoukset

Frans & Sophie, Kuopio

Lasten annokset puoleen hintaan

Tarjoukset

Matkailukeskus Rauhalahti, Kuopio

Syyslomien Arkitarjous

Tapahtumat

Matkuksen syysloma

19.10.2021 – 23.10.2021

Syyslomatekemistä koko perheelle Kauppakeskus Matkuksessa! Nauti rennosta yhdessäolosta, silittele pehmoisia kotieläimiä, sukella lomatunnelmaan sirku