Syysloma Tahkolla

Syty seikkailusta Tahkolla

Syysloma Tahkolla

Vie lomailu uudelle tasolle Suomen aktiivisimmassa matkailukeskuksessa ja koe ruskan värittämät rinnemaisemat, rauhoittava järviluonto, upeat ulkoilureitit ja korkeatasoiset palvelut kompaktilla alueella, keskellä kauneinta Järvi-Suomea. Tahkon tunnelmasta hurmaantuvat niin perheet kuin kaveriporukat ja sen keskeinen sijainti mahdollistaa loman käyttämisen muuhunkin kuin matkustamiseen. Millainen on Tahkon syysloma 2021 – lue vinkkimme ja suunnittele oman näköisesi loma!

Retkeillen luontoon

Tahkon monipuoliset retkeilyreitit mahdollistavat eripituisten retkien tekemisen – lasten kanssa tehtävistä parin tunnin pyrähdyksistä aina koko päivän kestäviin vaelluksiin. Alueen rengasreitit kiemurtelevat vaihtelevissa maastoissa, upeissa maisemissa ja niitä on myös helppo yhdistellä mieleisekseen. Koe 4,6km mittainen Huutavanholman kierros, 5,5km Kettukankaan kierros, 14,1km Tahkomäen kierros, 20,1km mittainen Rahasmäen kierros tai kulje läpi Tahkon parhaat palat sisältävä, 6,5km mittainen Tahkon Tähtikierros kaikkine käyntikohteineen.

Rinnealueen keskellä sijaitsevat Tahkon portaat muodostavat oikoreitin huipulle ja osan matkasta voi halutessaan taittaa myös 16.-23.10. klo 10-16 pyörivällä maisemahissillä. Tahkon retkeilyreittien varrella on useita ihastuttavia laavuja ja kotia sekä upeita käyntikohteita kuten Tahkon näköalatorni sekä Mäkiaution rotko. Huipulla liikkuvia syyslomalaisia palvelevat myös molemmat rinneravintolat – näköalaterassilla varusteltu Panorama Bar & Café sekä tunnelmaltaan ainutlaatuinen, lämminhenkinen Pehku.

Hetki Tahkon huipulla vie mielen kauas arjen kiireistä.
Mäkiaution rotkon kautta kulkeva reitti on yksi Tahkon suosituimmista.

Retkelle lasten kanssa

Lasten kanssa liikkuvien suosikkireittejä ovat:

  • Tahkon portaat – Panorama – Mäkiaution rotko – Panorama – portaita tai rinnettä pitkin kiemurrellen alas
  • Tahkon portaat – Pehku – Näköalatorni – Huutavanholman reittiä alas
  • Tahkon maisemahissi – Panorama – Mäkiaution rotko – Panorama – hissillä alas
  • Tahkon Tähtikierros 6,5km
  • Helppo nuotioretki Nallelaavulle
  • Helppo nuotioretki Tahkon lähiliikuntapuiston takana olevalle Rantakodalle.

Huutavanholman reitin avajaiset

Loppukesällä avatun, upeasti uudistuneen reitin virallisia avajaisia juhlitaan Pehkun pihapiirissä 16.10.2021 klo 13-15.

Lue lisää

Lasten suosikit

Lasten suosikkipaikkoja ovat Tahko Spa Hotellin vieressä sijaitseva, todella monipuolinen lähiliikuntapuisto sekä SuperCorner Tahko, keilahalli, kylpylä ja ihastuttava kotieläintila Tahko Farmi. Tahkon reissuun kuuluvat ehdottomasti myös käynti Tahkon huipulla, jonne pääsee paitsi retkeillen ja portaita pitkin, myös autolla.

8 hehtaaria seikkailua

Tahkon Lähiliikuntapuistossa kuluu helposti koko päivä!

Tutustu

Treeniä, haastetta ja sopivasti joutenoloa

Syksyinen Tahko on todellinen multisport -kohde. Treenaa Suomen pisimmissä portaissa, juokse pitkin polkuja, pyöräile, retkeile ja rauhoitu tai haasta itseäsi rinnemaastojen korkeuserovaihteluilla. Haasta kaverit padelissa, jumppaa, nosta sykettä salilla tai palauttele luonnossa ja rentoudu kylpylän lämmössä. Pidä tasapaino ja yhdistä lomaasi sopivasti sporttia, parasta seuraa, hyvää ruokaa sekä mitä makoisimpia unia.

Tahko Outdoor Weekend

Savon syyslomaviikon päättävä viikonloppu on täyttä sporttia! Luvassa on kolme urheilutapahtumaa, joihin voi osallistua erikseen tai yhdessä. Tahkon tapahtumille tuttuun tapaan mukaan kannattaa ottaa myös perhe, ystävät tai muut tukijoukot, sillä mukavaa tekemistä on tarjolla kaiken ikäisille.

Tahko Night Trail
pe 22.10.2021

Syksyn pimein polkujuoksutapahtuma juostaan Tahkon upeissa maisemissa, runsaasti nousuja ja laskuja sisältävällä 7km mittaisella reitillä.

Tahko Vuorijuoksu
la 23.10.2021

Perinteikkään Tahko Vuorijuoksun tämän vuoden matkoina ovat 12km ja 24km. Taistele tuulispäänä kelloa vastaan tai lähde fiilistelemään rennosti porukalla!

Ruska MTB Tahko

Ruska MTB
la 23.10.2021

Ruska MTB Tahko paketoi pyöräilykauden rennoissa tunnelmissa! Uusi reitti, matkat 25 km tai 50 km. Fun Ride sarjassa voit nauttia ajosta vaikka sähköpyörällä!


Ravintolat

Tahkon parikymmentä persoonallista ravintolaa palvelee aamiaisesta yömyöhään, joten lähin ravintola on aina lähellä.

Tee kävelyretki mökiltä hotelliaamiaiselle, nauti lounasta huipulla sijaitsevissa rinneravintoloissa, fiilistele syysauringosta terassilla ja lähde makujen matkalle upeissa illallispaikoissa. Tekeepä mielesi sitten pikaruokaa, perinteistä kotiruokaa tai á la carten aatelia – löydät suosikkipaikkasi jokaiseen lomapäivään.

Tahkon ravintolat

Tutustu ja lisää suosikit suoraan reissuvihkoosi!

Suunnittele matkasi

Päiväretket Tahkolta käsin

Shoppailureissu Kuopioon? Tai entämä päiväretki Huuhkajan kierrokselle, Pisalle tai Tiilikkajärven kansallispuistoon? Tahkolta käsin on helppo piipahtaa alle tunnin ajomatkan päässä olevaan Kuopioon tai moniin ihastuttaviin retkikohteisiin, josta palata omaan majapaikkaan