Leppävirralle uusi kansainvälinen ukulelekilpailu

Leppävirralle uusi kansainvälinen ukulelekilpailu

  Salla Kotsalainen • 08.09.2021

Tuomaristo kolmesta eri maanosasta

Euroopan ensimmäinen merkittävä ukulelekilpailu Hiutale International Ukulele Contest kokoaa huippusoittajat Leppävirran Vesileppikseen tammikuussa 2022. Tuomaristo koostuu virtuoosisoittajista, jotka ovat kotoisin kolmesta eri maanosasta. Sen muodostavat Kimo Hussey (USA/Havaiji), Elisabeth Pfeiffer (Saksa), Changsoo Kim (Etelä-Korea) ja Jarmo Julkunen. Kilpailun pääpalkinto on 3 000 euron arvoinen. Tapahtuma järjestetään 13.-14.1.2022 suositun Tropical Winter Ukulele Festin yhteydessä, joka laajenee samalla suuremmaksi kuin koskaan.

”Ukulele on ollut pitkään yksi suosiotaan eniten kasvattavista soittimista, mutta tämän tasoisia kilpailuja ei ole järjestetty aiemmin juuri muualla kuin Kaukoidässä ja Havaijilla. Tapahtuma tuo valtavasti näkyvyyttä paitsi ukuleleharrastukselle myös Pohjois-Savon alueelle aktiivisena toimijana ja houkuttelevana vierailukohteena”, sanoo Hiutale International Ukulele Contestin projektipäällikkö Markus Laakso.

Kilpailun esikarsintaan osallistutaan lähettämällä soittovideo. Tuomaristo valitsee videoiden perusteella semifinaaliin kuusi kilpailijaa, jotka soittavat 10 minuutin ohjelmiston tuomariston ja yleisön edessä. Kilpailu huipentuu konserttitapahtumaan, jossa kolme finalistia esittävät 15 minuutin vapaavalintaisen repertoaarin. Kilpailu on avoin kaikille soolosoittajille. Kaikki musiikkityylit, ukulelen eri soitinversiot ja efektilaitteiden käyttö ovat sallittuja.

”Halusimme asettaa matalan kynnyksen osanotolle, jotta mahdollisimman moni voisi osallistua. Toivomme, että Hiutaleesta kehittyisi toistuva tilaisuus, joka herättäisi yhä enemmän maakunnallista, valtakunnallista ja kansainvälistä kiinnostusta”, sanoo Tropical Winter Ukulele Festin festivaalipäällikkö Arto Julkunen.

Saatat olla kiinnostunut

Esittelyssä

Kulttuuri ja käyntikohteet

Yritykset

Sport & Spa Hotel Vesileppis

Esittelyssä

Inspiraatio