Hop-On Hop-Off lunasti paikkansa Kuopion kesässä

Hop-On Hop-Off lunasti paikkansa Kuopion kesässä

  Marika Pulkkinen • 20.09.2021

Kaupunkibussilla ja -laivalla loistava ensimmäinen kesäkausi

Juhannuksen jälkeen liikennöinnin startannut Hop-On Hop-Off -kaupunkibussi ja -laiva osoittautuivat yhdeksi Kuopion kesän helmistä. Vihreän ja keltaisen sävyissä liikennöinyt Hop-On Hop-Off -bussi erottui katukuvassa hyvin muusta paikallisliikenteestä ja tuli useimmille Kuopion keskustan alueella liikkuneille tutuksi, sillä bussi kiersi saman reitin viisi kertaa päivässä, joka päivä juhannukselta elokuun loppuun saakka.

Kaupungintalon edestä tasatunnein reittinsä aloittanut bussi kuljetti matkalaisia Original Sokos Hotel Puijonsarven kautta satamaan, josta oli mahdollisuus kahdesti päivässä jatkaa samalla lipulla Hop-On Hop-Off -laivalla Bellanrantaan ja Rauhalahteen. Bussimatkalaisten matka jatkui Väinölänniemen kautta Rauhalahden, SawoHousen, Riisan, Saanan, Torin tai Puijon pysäkeille.

Matkailijamäärä ylitti odotukset

Hop-On Hop-Off -konseptin projektipäällikkö Tiina Kuosmanen Savonia-ammattikorkeakoulusta ilahtui kovasti kesän päätyttyä matkailijamäärästä, joka oli lähes 4 500 henkilöä. ”Osasimme odottaa, että Hop-On Hop-Off -konseptista tulee suosittu kotimaisten matkailijoiden liikkuessa, mutta yllätyimme positiivisesti laskiessamme lippumyyntejä. Kun jokainen kulki vähintään kaksi sivua, kertyi liki 9 000 matkaa, eli siirtymistä matkakohteesta toiseen.” tarkentaa Kuosmanen.

Kesän suosituimmaksi pysäkiksi osoittautui Hop-On Hop-Off -kulkuneuvojen risteyskohta, Matkailukeskus Rauhalahti. Laiva tuli ja lähti usein täynnä ja välillä bussinkin istuimet saatiin lähes täyteen. ”Pääsimme tavoitteeseemme eli isot matkailuautot ja asuntovaunut jäivät parkkiin leirintäalueelle ja vieraat käyttivät Hop-On Hop-Off -kulkuneuvoja mennessään ostoksille keskustaan, eivätkä tukkineet siellä katuja ajoneuvoillaan.”, summasi muutenkin vilkasta matkailukesää Matkailukeskus Rauhalahden johtaja Sami Simonen.

Hop-On Hop-Off -laiva liikennöi kahdesti päivässä Bellanrantaan ja Rauhalahteen.

Bussi liikennöi seuraavan kerran syyslomalla

”Kahden tunnein välein liikkunut bussi mahdollisti hyvin päivän aikana kolmessa kohteessa vierailun ilman hoppua ja liki samalla aikataululla jatketaan syyslomallakin.”, tuumii Kuosmanen ja kertoo, että Hop-On Hop-Off -bussi liikennöi myös syyslomien aikana, lauantaista 16.10. keskiviikkoon 27.10. asti klo 10, 12, 14 ja 16 lähdöillä.

Tuolloin bussissa on bussiemäntä, joka antaa matkailijoille mm. vinkkejä lomapäivien viettoon. Samalla seurataan bussin käyttöä ja suunnitellaan joulukuun ajoaikatauluja sekä talvilomaviikon 2022 kuljetuksia.

Hop-On Hop-Off

Katso syysloman pysäkit ja aikataulut!

Lue lisää

Saatat olla kiinnostunut

Esittelyssä

Näe ja koe

Esittelyssä

Tapahtumakalenteri

Esittelyssä

Nähtävyydet