Kuopio Tanssii ja Soi avaa syksyn ohjelmistonsa Forsythen teoksilla

Kuopio Tanssii ja Soi avaa syksyn ohjelmistonsa Forsythen teoksilla

  Marika Pulkkinen • 10.08.2021

Kuopio Tanssii ja Soin elokuun tapahtumiin vapaa pääsy

Kuopio Tanssii ja Soi järjestetään tänä vuonna poikkeuksellisesti useina tapahtumakokonaisuuksina pitkin syyskautta. Ohjelmiston avaa elokuussa Willian Forsythen kaupunkitilaan sijoittuvat teokset City of Abstracts ja Untitled Instructional Series. Elokuussa nähdään myös ohjelmistokokonaisuus Kuopion torilla, jossa esiintyvät mm. Suomen kansallisoopperan ja -baletin Balettioppilaitoksen ammattiopiskelijat. Elokuun tapahtumiin on vapaa pääsy. Loka-marraskuun kansainväliset vierailut julkistetaan ja liput tulevat myyntiin elokuun viimeisellä viikolla.

William Forsythe on tuttu monille tanssin ystäville näyttämöteoksistaan ja hän on työskennellyt 30 vuoden ajan myös erilaisten installaatioiden sekä vuorovaikutuksellisten veistosten ja esineiden parissa, joita hän itse nimittää koreografisisiksi objekteiksi. Forsythen vaikutus tanssitaiteeseen on ollut valtava, ja on hienoa, että voimme esitellä myös tätä puolta hänen taiteestaan ensimmäistä kertaa Suomessa sekä Pohjoismaissa. Kuopioon tulevat teokset kutsuvat leikkimielisellä otteella oivallusten ja tarkennetun havainnoinnin äärelle,” toteaa Riku Lehtopolku, Kuopio Tanssii ja Soin taiteellinen johtaja.

William Forsythe lukeutuu maailman tunnetuimpien koreografien joukkoon. City of Abstracts (2000) on videoseinän muodossa yleisön joukkoon tuotava teos, joka kutsuu osallistujan hetkellisesti teoksen pääosaan. Teos nähdään ensimmäistä kertaa Pohjoismaissa ja se nähdään useissa kohteissa Kuopiossa sekä Nilsiän torilla, osana Taiteiden juhlaa. Lisäksi teos vierailee muutamissa Kuopion ja Nilsiän oppilaitoksissa.

Forsythen toinen teos, Untitled Instructional Series (2020) koostuu kylteistä, jotka ehdottavat katsojalleen liikkeellisiä tehtäviä. Kuopioon tuotavat 60 kylttiä sijoitetaan kaupungin keskustaan.

 • Untitled Instructional Series
  • 21.8.-5.9. Kuopion keskustan alueella.
 • City of Abstracts (Teoksella säävaraus)
  • 27.8. klo 17:00-19:30, Nilsiän Taiteiden Juhla, Nilsiän tori
  • 28.8. klo 11:30-15:00 Kuopion tori
  • 28.8. klo 15:30-17:30 Puijon tornin läheisyydessä
  • 29.8. klo 11:30-14:00 Kuopion tori
  • 29.8. klo 15:00-17:00 Väinölänniemi, Cafe Väinön ranta

Kuopio Tanssii ja Soin perinteinen toriohjelma

Toriohjelma on festivaaliviikon perinne ja tänä vuonna se toteutetaan sunnuntaina 29.8., jolloin mukana ovat Suomen kansallisoopperan ja -baletin Balettioppilaitos, useat kuopiolaiset tanssioppilaitokset sekä nuoret lahjakkuudet Sofia Ruija, Alma Äijö ja Cayan Atalmis. Heti toriohjelman jälkeen samalla näyttämöllä jatkaa Naisten Pankki omalla tanssillisella ohjelmallaan. Elokuun ohjelmakokonaisuus on osa Meidän Kuopio -festivaalia.

Pidämme arvokkaana, että yleisöllemme avautuu erilaisia kohtaamiskanavia tanssiin, ja että tarjoamme yleisöllemme myös maksutonta ohjelmaa. Forsythen teoksissa vastaanottaja on katsojan sijaan aktiivinen kokija, jonka toiminnan myötä teokset tulevat todeksi ja saavat lopullisen merkityksensä”, Lehtopolku jatkaa.

Toriohjelma Kuopion kauppatorilla sunnuntaina 29.8. klo 12-14. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Photos: William Forsythe Productions.

Tapahtumat

Ihmeitä ja elämyksiä kaikille aisteille!

Lue lisää

Saatat olla kiinnostunut

Esittelyssä

Tapahtumakalenteri

Esittelyssä

Kulttuuri ja käyntikohteet

Esittelyssä

Näe ja koe