Tahkon IRONMAN kilpailussa ratkotaan myös naisten EM -mitalit

Tahkon IRONMAN kilpailussa ratkotaan myös naisten EM -mitalit

  Salla Kotsalainen • 22.07.2021

Luvassa on korkeatasoisin koskaan Suomessa järjestetty naisten täysmatka

IRONMAN on maailman suurin osallistuvien urheilutapahtumien brändi, jonka kuninkuusmatkalla eli täysmatkalla uidaan 3,8km, pyöräillään 180km ja juostaan 42,195km. Tahkolla 14.8.2021 järjestettävä IRONMAN Finland Kuopio-Tahko on paitsi maailman pohjoisin IRONMAN sekä ensimmäinen Suomessa koskaan järjestetty täysmatkan IRONMAN, myös korkeatasoisin Suomessa koskaan järjestetty naisten täysmatka. Tapahtumaan on saapumassa yli 1000 osallistujaa ja kilpailu näytetään suorana IRONMANin Facebookin kautta.

”Tapahtuma piti järjestää jo viime vuonna, mutta koronatilanne valitettavasti esti sen. Nyt pääsemme näyttämään Tahkon upeat puitteet triathlonväelle ja urheiluyleisölle ympäri maailman. Noudatamme järjestelyissä tarkasti viranomaisten ohjeistuksia ja alueellisia säädöksiä”, kertoo kilpailunjohtaja, kuopiolainen Juuso Kutvonen.

”Kaikkien kansainvälisten kilpailijoiden osallistuminen on vielä epäselvää matkustusrajoitteiden vuoksi, mutta naisten eliittikilpailijat pääsevät maahan. Tapahtumassa on mukana myös paljon kotimaisia triathlonisteja”, Kutvonen jatkaa.

Tahkon kilpailussa on jaossa 40 erittäin haluttua paikkaa IRONMAN 2021 maailmanmestaruuskilpailuihin Kailua-Konaan, Havaijille.

Kilpailu starttaa lauantaina 14.8. uintiosuudella klo 7.30, kestäen koko päivän ajan maalin sulkeutumiseen klo 24 saakka. Tahkon silta suljetaan yleisöltä uintiin ryhmittymisen ja lähdön ajaksi, mutta lähtöä voi seurata rannoilta ja terasseilta. Vaihtoalue rakentuu Tahkolahden uimarannan tuntumassa olevalle isolle P-alueelle ja tapahtuman maali, kuuluisa IRONMAN loppusuora sijaitsee Piazzan ja Break Sokos Hotel Tahkon välissä. Kilpailun juoksureitti kiemurtelee Tahkon sillalla, Piazzan aukiolla, Tahko Old Coursen upeissa maisemissa, Tahko Span liepeillä ja Sääskiniementien pyörätietä pitkin.

Tapahtuman reittikartat

Tapahtuma ja sen reitit on suunniteltu yhdessä viranomaisten, Kuopion kaupungin ja alueen yritysten kanssa. Reittisuunnittelussa on priorisoitu turvallisuus ja yleisöystävällisyys sekä pyritty minimoimaan haitat alueen asukkaille ja tienkäyttäjille.

Rajoitukset vesillä liikkujille ja Tahkon sillalla

Uintiosuuden turvaamiseksi on kaikilla muilla kuin tapahtumaan liittyvillä vesikulkuneuvoilla liikkuminen kielletty Tahkolahdella 14.8.2021 klo 06:00-11:00 välisenä aikana ( Dnro TRAFICOM/110296/05.01.26.02/2021 ).

Tahkon silta on suljettuna uintiin ryhmittymisen ja uinnin lähdön ajan klo 6.30-8.30 sekä juoksuosuudella klo 13.30-18 välisenä aikana. Rinteille pääsee rantaväylää lahden kautta kiertäen.

Rajoitukset tieliikenteessä

Suuren osallistujamäärän sekä kilpailijoiden ja muiden tielläliikkujien turvallisuuden takaamiseksi kilpailun pyöräilyosuus ajetaan muulta liikenteeltä täysin suljetulla maantiellä. Pyöräilyreitti kulkee Tahkolahdelta Sääskiniementien kautta Varpaisjärventielle ( 577 ) ja Varpaisjärveltä edelleen Lukkarilantietä ( 576 ) pitkin Siilinjärven suuntaan. Sulkualueella liikennettä ohjaa yli 100 paikallista liikenteenohjaajaa ja toimintaa valvoo poliisi. Reitillä on valvottuja ylityskohtia ja kattava kiertotieverkosto. Hälytysajoneuvoilla on tehtävällä ollessaan pääsy reitille aivan normaalisti.  

Tahkolle ja Tahkolta pois pääsee kulkemaan autolla koko päivän ajan, mutta liikenne ohjataan Simolan ja Golden Resortin kautta, josta Sieraniementien risteyksestä Sääskiniementien ensimmäiseen liikenneympyrään saakka on käytössä vain yksi ajokaista ( klo 7.30-17.30 ) alennetuin nopeusrajoituksin. Varaa siis alueella liikkumiseen hieman enemmän aikaa. Lauantain 14.8.2021 tiesulku vaikuttaa suurimmin seuraavilla tieosuuksilla:

 • Tahkolaaksontie välillä P-alue – paloaseman liikenneympyrä
  • Kokonaan suljettu klo 7.30-17.30
 • Sääskiniementie ( 5775 ) välillä Sieraniementie – Varpaisjärventie
  • Kokonaan suljettu klo 7.30-17.30
  • Liikenne ohjataan Golden Resortin ja Simolan kautta Nilsiään.
 • Varpaisjärventie ( 577 ) välillä Nilsiän Valkeiskylä – Lukkarilantie
  • Kokonaan suljettu klo 8:00-17:30
 • Lukkarilantie ( 576 ) välillä Varpaisjärvi – Kuoppaharjuntie
  • Kokonaan suljettu klo 8.30-16.30

Kysyttävää liikennejärjestelyistä? Otathan yhteyttä liikenne(at)finntriathlon.fi

”Nyt pääsemme näyttämään Tahkon upeat puitteet
triathlonväelle ja urheiluyleisölle ympäri maailman”

Juuso Kutvonen, IRONMAN Finland

Saatat olla kiinnostunut

Esittelyssä

Majoitus

Esittelyssä

IRONMAN Finland Kuopio-Tahko

Esittelyssä

Info